A Momentum elnöke, Donáth Anna a Magyar Hangnak adott interjút.

Donáth Anna megfogalmazta, mit tanulhat az ellenzék OrbántólDonáth Anna, a Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselője, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a XI. kerületi Kelenvölgyi Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. MTI/Demecs Zsolt

Donáth Anna szerint amíg ez a választási törvény van, nem tud mást tenni az ellenzék, a hat pártnak továbbra is együtt kell működnie. Ugyanakkor úgy gondolja április 3-a tanulsága az, hogy önmagában a hat párt összeadása nem több, hanem kevesebb szavazót hoz.

Egyik párt sem képes arra, hogy négy éven belül olyan erősen legyen jelen önállóan, ahogyan arra szükség lenne.

Az interjúban szóba került a gyermekvédelminek nevezett népszavazás is, amit a Momentum elnöke szerinte nem jól kezelt az ellenzék.

Ez tipikusan az az eset volt, amikor a közös kompromisszum érdekében elengedtük a témát

– mondta, hozzátéve: a Momentum korábban is azt képviselte, hogy az ellenzéki pártszövetségnek fel kéne erősítenie a civilek kampányát.

Mindannyian beleestek Donáth szerint abba a hibába, hogy április 3-án egyetlen népszavazás lesz: maradjon-e Orbán Viktor, vagy sem.

Ez önbecsapás volt, mert az embereket nem az ő személye érdekli, hanem a megélhetési problémáik. Ahogy a céltalan orbánozásnak, úgy a radikális politikai akcióknak sincs értelmük tartalom nélkül.

Megkérdezték a Momentum elnökét arról is, mit tanulhat az ellenzék Orbán Viktortól. Donáth szerint nem jó vezető az, aki személyiségéből adódóan nem képes veszíteni, mégis az látszik, hogy „Orbán Viktornak ad egy olyan lendületet, amit lehet, hogy másnak is érdemes eltanulnia”.

Azt is elismerte, hogy a miniszterelnök

kitartása megkérdőjelezhetetlen, folyamatosan képes tanulni, és elképesztően gyorsan tud reagálni az aktuális változásokra.

Bár a Momentum EP-képviselője fundamentálisan nem ért egyet azzal, ahogyan Orbán Viktor gondolkodik, „de tény, hogy ezerszer hatékonyabban politizál, mint bármelyikünk. És ez szomorú, mert generációk fogják nyögni a rendszere következményeit.”

Forrás: Telex, Magyar Hang

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@ómió: Nagyon el vagy tévedve, és megint többes számban beszélsz rólam. Az alatt a 2002-2010-es 8 év alatt több értelmes és hasznos dolog épült, mint 0rbán 12 éve alatt, és ha volt is rossz beruházás, meg korrupció, ebben a tekintetben mind eltörpül 0rbán munkássága mellett. Nem hazudok másokra semmit, azt, hogy 0rbánék mit tettek, azt te is láthatnád, ha nem csuknád be a szemed amikor a gazemberségeik kiderülnek.
ómió
@nemkati: Nocsak! Hadd okosodjunk! Miket vettek/építettek, kiket támogattak az efftársaid abból a 14000 milliárdnyi akkori államadósság-növekményből!? Hazudd már meg nekünk! De az autópálya-építéseket ne hazudd, ám, bele, mert azok külön - Brüsszel szerint államadósságot nem terhelő - un. "ppp konstrukcióban" épültek! Szóval, azok duplaáron történt "bekerülése" ebben a 14000 milliárdban nincsen, ám, benne! Szóval...?
kereső
@ómió: Sik hülye vagy te. Az eu-s támogatások az állami költségvetés részei. A pályázatokat az adott ország irja ki, az adott ország kapja- és adott ország adja tovább a pályázónak, akit ő választott ki. Azután a pályázó elszámol az állam felé, majd az állam elszámol az Eu feléAzért a helyedben megnézném az adatokat, hogy mennyi támogatás jött az eu-tól 2004-2010 között, és mennyi jött 2010-2022 között. Mi épült és ulett felujitva 2004-2010 között, és ugyanez az elmult 10 éveben. Jó, hogy általános dolgoka szajkóztok még azután is, hogy Gyurcsánynak 14 éve nincs hatalma, 12 éve orbán van hatalmon- és úgy túnik, semmit sem sikerült kijavitani annak a 4ésfél évnek a rontásából.
ómió
@kereső: Ha sík hülyét láttál a tükörben, azt kár másra hazudni próbálnod! Amúgy, régóta vannak értelmezési gondjaid? Azt írtam: az eu-s források nem az államháztartás részére, ergo szabad felhasználására, jönnek, hanem "iránycéllal"! Olyan céllal, ami máshova nem átcsoportosítható! Megpályáztatandó fejlesztési célokkal, amivel az Unió felé el kell számolni! Ebből, azért, ha sík hülye nem lennél, neked is le kéne jöjjön annyi, hogy pl. "államadósság-betömésre" ezeket az állam nem használhatja fel. Mert, mintha az államadósság alakulásáról polemizáltunk volna...! "Magas"?!
ómió
@nemkati: Ja, hogy te mindig valamelyik bolsevik kanászkürt hazudozásából "tájékozódsz"! Akkor, "értem"! Én magam, viszont, immár felnőttként a saját bőrömön tapasztaltam Böszme vezéretek "elkúrtuk" c. "áldásos tevékenységét"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.