A Demokratikus Koalíció (DK) kezdeményezi, hogy az Európai Parlament (EP) Pegazus-bizottsága hallgassa meg Varga Judit igazságügyi minisztert.

Varga Judit meghallgatását kezdeményezi az EP Pegazus-bizottságában a kémszoftver-ügyben a DK Fotó: Varga Judit igazságügyi miniszter, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány elnöke beszédet mond az alapítvány, a Miskolci Egyetem és a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága együttműködési megállapodásának aláírásán a Miskolci Egyetemen 2022. április 22-én. Az egyetemi oktatásra és továbbképzésre, a tudományos kutatásra és műszaki fejlesztésre, valamint a szakmai érdekképviseletre vonatkozó stratégiai együttműködés kiterjed a fenntartható természetierőforrás-gazdálkodásra, a körforgásos gazdaságra és a klímaváltozással összefüggő kutatásokra. MTI/Vajda János

Rónai Sándor, a DK EP-képviselője pénteki, online sajtótájékoztatóján elmondta, a bizottságnak az a feladata, hogy kivizsgálja a kémszoftverhez köthető európai visszaéléseket.

Miután az Orbán-kormány tagjai az elmúlt hónapokban "sokszor önmaguknak is ellentmondva beszéltek összevissza", a testületnek meg kell hallgatnia Varga Juditot, az ügy "első számú kormányzati felelősét"

- fogalmazott arra hivatkozva, hogy a miniszter közvetlen munkatársai írták alá az "illegális megfigyeléseket", de Varga Judit erre hónapok óta nem ad világos magyarázatot.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@justhpeter: (I)gazságügyi miniszterünk majd szépen elmondja a sablon szöveget. " minden a hatályos törvényeknek megfelelően működik! Minden döntés megfelel a jogszabályoknak!" Azt már nem teszi hozzá, ha valami nem egészen törvényes, egy nap csinálnak ante datálva új törvényt
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisTehen
"a miniszter közvetlen munkatársai írták alá az "illegális megfigyeléseket", de Varga Judit erre hónapok óta nem ad világos magyarázatot"

karácsony is írt alá olyan parkolási szerződéseket zuglóban, amelyekről nem tudott semmit, csak aláírta :D
KisTehen
és jutalmul főpolgi lett belőle :)
justhpeter
Minek a meghallgatás ? Varga Judit majd igazat fog mondani ? Ugyan ! A bizottságnak majd hazudik valamit és a pofájukba röhög.
Nessy
@justhpeter: (I)gazságügyi miniszterünk majd szépen elmondja a sablon szöveget. " minden a hatályos törvényeknek megfelelően működik! Minden döntés megfelel a jogszabályoknak!" Azt már nem teszi hozzá, ha valami nem egészen törvényes, egy nap csinálnak ante datálva új törvényt
Csizmás Kond
...meg akarják hallgatni Varga Juditot...amikor meg valamit mond akkor nem akarják hallani sem...végül is mit akarnak ?
Nessy
@Csizmás Kond: Esetleg tényeket?
KisTehen
szóval karácsony úgy írt alá parkolási szerződéseket, hogy saját bevallása szerint nem tudta, hogy mit ír alá :)

de ez nem zavarta a EB-t abban, hogy pénzt adjon a kezébe :D
Csizmás Kond
@Nessy: ...és a zunió nem képes önállóan gondolkodni, hogy dékláráék kell ezt tollbamondják nekik ? Mert megérteném, ha valami ismeretlen elszigetelt valakiről volna szó...de nem...és (ezt tőled kérdezem) milyen tényekre gondoltál ?
sgl
Varga Jocó majd jól megvédi a gyerekeket, szó sem lehet nemátalkító műtétekről.
Csak igenátalakítást engedélyeznek.
kereső
@Csizmás Kond: Macsek, az EP- azaz az Unio parlamentje létrehozott egy vizsgáló bizottságot, amely a pegasus ügyeket vizsgálja. Ennek a bizottságnak első alelnöke Rónai Sándor(dk) Magyarország EP képviselője. - csak azért, mert látom nem vagy képben.
Csizmás Kond
@kereső: Ezt tényleg nem tudta,...amúgy elég sűrűn lehetnek ha minden lószarra vizsgálóbízottságot tudnak létrehozni...
kereső
@Csizmás Kond: Mivel a Pegasusu botrány több országot is érint- és tényleg tiltott lehallgatásokra is használták- Magyarországon is, ezért ez elég nagy botrányt okozott a tagállamokban.
Csizmás Kond
@kereső: ...tiltott lehallgatás végez az egész világ...pl most az ukrajnai háború okán...mindenki figyel mindenkit de senki sem mocorog, pedig nyíltan bevallják, hogy a brit kémek, a német megfigyelők, az amerikai mittudommik stb...azokat ha nem szabad miért szabad ?...vagy ott vannak az orosz pénzvilág elkobzott vagyonai...azokat gondolod hogy apróhírdetésekből böngészték ki ?
Szerintem csak az bosszantja hogy az ők beültetett embereik buktak le...mert ha fordítva történik egy mukk se lenne sehol.
kereső
@Csizmás Kond: A pegasus arra lett kitalálva- terrorizmus ellen, és kémek ellen. A botrányt az okozza, hogy néhány ország- benne Magyarország- ujságirók, ellenzéki poltikusok, a gazdasági élet szereplői ellen is használták- holott ezt a program használat szerződése is tiltja.
Csizmás Kond
@kereső: A lehallgatás az lehallgatás mindegy melyiket minek nevezik. ezt ezen a néven dobta piacra a zsidó...lehetett volna júdás is a neve de ők a szárnyaslóra esküdtek. Naponta egymillióan figyelnek meg csak itt a számítógép előtt, az utcákon a telefonon stb...azért miért nem panaszkodik senki?...pedig ugyanúgy érint mindenkit...
Csizmás Kond
@kereső: ...mégvalami...a fészbuk direkt megfigyelésre és lekövetésre lett kitalálva...és ezt is tudja mindenki azért miért nem elégedetlenkednek ?
kereső
@Csizmás Kond: Nem tudom. Talán azért, mert a faceboo egy önkéntes csatalkozással elérhető, emez meg egy kormány által elkövetett - nem önkéntes hozzájáruláson alapuló megfigyelés, lehallgatás.
Csizmás Kond
@kereső: A csatlakozás önkéntes de a megfigyelés már tilos lenne mert társasági lapnak hírdetik és nem világosítanak fel hogy minden lépésedet lekövetik...vagy ott vannak a kokik...azok szintén követési programok amiből megállapítható mire kattogtatsz...és az sem kötelező elfogadni de sokhelyre be sem enged elfogadás nélkül holott az is törvénybeütköző...
Ez azért botrány mert a zunió ezzel zsarol, más semmi köze semmihez. ...és ha már felfedezték miért nem tiltják be a használatát büntetik meg a forgalmazót és gyártót stb...mert ők is esetleg használják és a cél csak a basztatás.
csagyi
@kereső: Tökéletesen tisztában van a hírek és a történtek tekintetében csak szereti olykor a nagyon informáltat, máskor pedig a kis tudatlant megformázni. Mindezeket csak a kavarás és elferdítés eszközei. Értelmetlen vele és többi megfizetett fazonnal szóba állni. (szerintem)
ómió
Az efftársak nemzetbiztonsági témákat is kikotyognának? Vagy főleg azokat!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.