A kormány az év eleji 5 százalékos emelés után újabb 3,9 százalékos nyugdíjemelésről döntött – jelentette be Zsigó a Facebookon.

Sosem lesz vége? Zsigó Róbert már 8,9%-os nyugdíjemelésről beszélOrbán Viktor/Facebook

A Miniszterelnökség családokért felelős államtitkára szombaton a kabinet honlapján megjelent közleményben kifejtette: a kormány tizenkét éve családbarát kormányzást folytat, amelynek kiemelt eleme az idősek támogatása, megbecsülése, anyagi jólétük garantálása, ezt szolgálják az elmúlt napok kormányzati döntései is.

Hangsúlyozta: a nyugellátások és a nyugdíjszerű ellátások vásárlóértékének megőrzése érdekében idén július 1-jétől, januárig visszamenőlegesen, további 3,9 százalékkal emelkedik az ellátások összege – írja MTI.

A kormány – az emelkedő inflációra tekintettel – idén januárban az idei költségvetéséről szóló törvényben meghatározott 3 százaléknál nagyobb mértékben, 5 százalékkal emelte a nyugdíjakat és a nyugdíjszerű ellátásokat.

Mivel a háború és az európai energiaválság miatt az infláció már az első negyedévében ennél magasabb mértéket mutat, a kormány a nyugdíjak és egyéb ellátások júliusi kiegészítő emeléséről döntött, így a januári 5 százalékos nyugdíjemelésen felül további 3,9 százalékos kiegészítő emelésre számíthatnak az érintettek – fejtette ki Zsigó Róbert.

Közölte, az intézkedés több mint 2,4 millió nyugdíjast és nyugdíjszerű ellátásban részesülőt érint.

A kiegészítő emelés 2022 júliusától januárig visszamenőlegesen történik, így júliusban – az emelt összegű júliusi ellátáson felül – az első hat hónapra járó különbözetet egy összegben kapják meg a nyugdíjasok illetve más ellátásban részesülők – olvasható az államtitkár közleményében.

Zsigó Róbert aláhúzta, ugyanilyen mértékben, 3,9 százalékkal megtörténik a 13. havi nyugdíj vagy ellátás korrekciója is.

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@verőce21: változatlanul állítom,hogy te egy ritka buta és szemét alak! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@verőce21: csattanó maszlagot fözött reggelire a cselédlyány ? unalmasan buta vagy,mi lenne ha kevesebb alkoholt fogyasztanál!?
kormanyos63
Zsigó elvtárs is elmehet a jó büdös picsába, a többi fideszes ótvar gennyládával együtt!
Olyan brutális már most az infláció, és az élelmiszerek árai legalább 25-30%-al emelkedtek(ezt mindenki érezheti a pénztárcáján a boltokban, és a piacokon), főleg a sertés, és baromfihúsok, a tejtermékek, a margarin, az étolaj, a zöldségek, és a gyümölcsök, hogyha most 10%-ék emelést adtak volna a nyugdíjasoknak, az sem fedezné a pénzromlás mértékét!
Ezért mondom már régóta, hogy vissza kell vezetni a Svájci indexálást(az előző balliberális kormányoknál így volt) a nyugdíjemelés kiszámításánál(ami figyelembe veszi az inflációt, és a reálbéremelkedést), mert akkor nem szakadnának, (és nem veszítenének akkorát a vásárlóértékükből), le a nyugdíjak olyan gyorsan, mint az elmúlt 12-évben!
De az orbán rezsim magasról leszarja a nyugdíjasokat(is) sosem érdekelte őket, hogy hogyan élnek meg a méltatlanúl alacsony nyugdíjakból!
percsi
@verőce21: "Változatlanul állítom, hogy a lipsi ellenzéki szavazóknak ebből már egy fillér emelést sem szabadna adni!"
Igazad van!
Két táborra oszlott az ország. Külön ellenzéki kasszába kellene rakni az ellenzéki szavazók adóját, és abból meg az EU-s támogatásból (az ellenzék kapna) kellene megemelni az ellenzéki nyugdíjasok nyugdíját. Telne libamájra is!
TI ÉHEN HALNÁTOK! A borsodi és hasonló társaitokkal együtt!
Nessy
@simmering73: Júliusig ezt naponta háromszor elfogják mondani kormányoldalról, hogy ne feledjenek el a híveik naponta hála imát rebegni, Hogy addigra bőven két számjegyű lesz az infláció, arról nem fog szólni a fáma!
kulabombaafityiszre
@verőce21: ma, 10:15
Bezzeg a gyúrcsány féle 13.havit eltetted hogy baszd telibe a fideszes repedtseggü büdös kurva anyádat,te fasszopó szájer ivadék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.