Pedig a rendőrség kereste őket.

Hatszor mondta a kormány, hogy kibertámadások érték az oldalait – Tetteseket azóta sem találtak

Biztosan mindenkinek rémlik, hogy a koronavírus-járvány bő első évében hat alkalommal is kibertámadásra hivatkozott a kormány, amikor egy-egy állami weboldal vagy informatikai rendszer – például a gyakran használt EESZT – elérhetetlenné vált. A rendőrség végül mindegyik esetben felfüggesztette a nyomozást – adta hírül a hvg.hu.

A telex.hu járt utána, hogy mi lett azoknak az ügyeknek a vége, amelyek esetében a kormány túlterheléses támadásra hivatkozott 2020 március 16. és 2021. április 30. között. Összesen hat ilyen alkalom volt: az oldalak épp akkor álltak le, amikor eleve várható volt, hogy sok állampolgár fogja azokat felkeresni.

Így mindenki emlékezhet a leállások miatti bosszankodásra és bizonytalankodásra.

A kormány minden esetben azt kommunikálta, hogy vélhetően túlterheléses támadások történtek, és valóban történt is az ügyekben feljelentés. Most azonban, egy év elteltével az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) elárulta: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) mindegyik ügyben a „felsorolt eljárásokat a KR NNI – mivel az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható – felfüggesztette”.

Forrás: hvg.hu, telex.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Hány rendszergizdát rúgtek ki azért, mert egy alaptámadási formát nem tudott elháratani?...
kereső
@Qqberci: Miért rugták volna ki? A külügyben 2013 óta ott vannak az orosz hackerek- és???
A mai orosz barát tüntetés egyik szervezője ugyancsak 2013-ban hekkelte meg a honvédelmi minisztérium számitógépeit- némi orosz segédlettel. És???,eltussolták az ügyet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.