Ágh Attila politológus, filozófus, egyetemi tanár a Klubrádió műsorában arról beszélt, hogy abszolút nincs meggyőződve arról, hogy az Orbán-rendszer kibírja még négy évig, sőt, szerinte az a valószínűbb, hogy nem.

Politológus: valószínűbb, hogy az Orbán-rendszer nem bírja ki még négy évig
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A szakértő állítását arra alapozza, hogy az Európai Unió felébredt, büntetéseket léptet életbe a rezsimmel szemben,

és a források megcsappanása belső ellentmondások kiéleződéséhez vezet.

Ha pedig drasztikusan csökken a pénz, azonnal elkezdődik "az oligarchák háborúja"

Ágh Attila szerint az Orbán-kormány nem tudja megúszni, hogy a következő években a korrupció kontrollját és leleplezését is legalább részben rákényszerítse az EU. 

Szerinte nagy botrányokat jegeltek a választásig, és ezeket Orbán az Unió felé próbálja úgy bemutatni, hogy keményen megbüntetik a korrupciót.

Ezután majd elkezd gondolkodni, hogy „na, kit adjunk még föl?”. Úgy véli, nem lesz elég másodvonalbeli fideszes funkcionáriusokat beáldozni, hanem „intézményi meghátrálásban” gondolkodik az Unió.

Ha pedig ez bekövetkezik, akkor felbomlik a rendszer tökéletessége, és drasztikus pénzcsökkenés esetén Ágh Attila szerint azonnal „elkezdődik az oligarchák háborúja” (noha ők jelenleg nem versengenek, minden felülről, „Orbán szemvillanásával” dől el).

Forrás: klubradio.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kapanyél
Ó dehogy nem! Meg még legalább ennyit!
Peller Anikó
Ha nincs pénz akkor egymást fogják felzabálni, most már drága harácsolós cigány barátaink né-hányotokat otthagyunk az árokparton, nem kellett volna me engedély nélkül lopni. Minden piramisjátéknak végeszakad egyszer. Áhmm.
namihami
Aztán felpakolja a családot és hávájol valamelyik luxusüdülőhelyen (kiadatás nulla). A lopadék zöme már egyébként is valahol, valamelyik ""isztáni"" bankban. Minket pedig itthagy a sz@rban, amit ő csinált. Igaz, nekünk kell érte fizetni.
Ezért jó példa a ""csauseszkuzás""!
human
Na még egy diplomás ember aki a tankönyvekből akarja átlátni mi is történ április 3-án. Több politológus, szociológus, elemző egyszerűen még mindig nem érti mi történt és az iskolapadban tanult törvényszerűségeket akarj ráhúzni arra a magyar társadalomra aminek gondolkodásmódja nem illik egyetlen tankönyvi példába sem.
Egy példa:
Ha 10 ezren halnak meg egy kormányzat felelőtlen járványkezelése miatt akkor azt a kormányt 2/3-al újraválasztják.
Ugyanez a választó attól retteg, hogy az ellenzék háborúba viszi a gyerekét meghalni és ezért nem szavaz rá.
A magyarok legalább fele nagyon furcsán gondolkodik. Bár talán a gondolkodás nem a legjobb szó rá. Inkább korlátozottan érzékeli a valóságot.
Nessy
@namihami: Erre szavazott a levelezőtagozatosokkal együtt 3,1 millió ember! Persze egy részük ha baj lesz, eltűnik, mint szürke szamár a ködben. Ha csak ők szívnának a fenét sem érdekelné, de mindannyian fogunk.
Nessy
@Pegero: Itt mindegyik fél lelkesen szövegel. Szerintem versenyben vannak, ki tud több és nagyobb szamárságot mondani,
Megnyugtatásul közlöm veled, hogy torony magasan vezet a kormánypárti gárda!
Yoda69
Sajnos az Unio elobb vagy utobb de fog penzt kuldeni. Mindig megleptek most is megfogjak, akkor pedig túléli a taho es a NER. Barmilyen kenyelmetlen a lakossagnak, de tenyleg azt kellene, hogy minden unios forrast felfuggeszteni addig amig orban nem teljesitin az osszes feltetelt. Legfokebb azt hogy az orszag csatlakozzon az Unios korrupcio ellenei ugyeszseghez. Na ez az a pont amit orban sosem fog teljesiteni, hiszen ezzel egyben a sajat halalos iteletet fogadna el. Szoval ez egy megoldhatatlan egyenlet. Illetve egy megolda megis van: buknia kell orbannak, es a NER-nek, hogy az orszag talpra tudjon allni.
justhpeter
@Yoda69: Még ez is benne lehet a pakliban, de akkor már az Unió lesz rosszabb helyzetben, mert a netto befizetők egyszer csak megúnják azt az össznépi lopkodást, ami ezen a környéken van és visszatér az EGK egy szűk, pénzzel is rendelkező körben, A többi - velünk együtt - megy a levesbe.
jesz
..."és a források megcsappanása belső ellentmondások kiéleződéséhez vezet."...

..mondja egy filozófus...mit jelent a belső ellentmondás?..mert az most is van, ennek ellenére Orbán köszöni jól van...
...az ellenzék meg pláne jól van...naná, számolják a pénzt, ami jár nekik. .eszük ágában sincs hőzöngeni, csak egymással vitáznak, ki mennyit kap...addig, amíg osztozkodással vannak elfoglalva, Orbán hátradől, és kér egy kávét.

..ja, megasztán az oligarchák háborúja..az inkább porhintés, ők tartanak össze a legjobban, miközben figyelik a vezér minde szavát
Pálinkás Pál
@namihami: erre találták ki a sniper kommandót...nehogy már békésen " havajoljon "..ha oda menekül ahonnan nincs kiadatás, úgy kell intézni,mint a zsidók eichmannal...
human
@jesz: Pontosan. Erre írtam fent, hogy ezek a politológus doktorok és professzorok tévesen a tankönyvekben megírt törvényszerűségeket próbálják a magyar állapotokra ráhúzni. Ez olyan, mintha a Holdon akarnál a Földi paraméterekkel röppályát számítani. Nagyon mellé menne az eredmény. Legalább a statisztikusok, közvélemény kutatók már rájöttek, hogy újra kell hangolniuk a mérési rendszerüket, mert ebben a diktatórikus közegben a demokráciában még működő mérések nem működnek.
Eladott Ország
A töbség választott, országcsőd. A kétharmad és a valóság. A Fidesz - KDNP kormány „ nyerte” a választást, most megtudják a szavazatuk igazi mivoltát az emberek. Nincs aki finanszíroza Orbán Viktor hatalmát, nincs EU -s pénz és hitel sincs. Mi a gond? Még a csúcson van a kis felfújódott Putyinpincsi, nem?! Most tessék nagyon örülni, amíg nem jön az a rész, hogy a csúti messiás elsüllyed a saját szarában.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278472763_2064195267118530_1462608825243996301_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=QbiTLzzy2foAX-MkVbY&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8oRj7cdFTcIx1SVKtSGNnx_XkFDFyt7O5k3vgD8VySNw&oe=6272CD48
ómió
Újabb bolsi "világvége-jóslat"!? De jó, hogy egy se jön be!
Yoda69
@sgl: Hat sok szerepuk nem lesz, megf az is lehet hogy teljesen eltunnek. Hiba van 2-2,5 millios tamogatottsag, ha az ezer fele huz. Aki tud/tudott elment nyugatra, es mint lattuk nem nagyon szavaznak vissza. Mindossze 50-60 ezer szavazat jott be a kuldoldon dolgozo magyaroktol, mig a roman magyaroktol 300 ezer levelszavazat jott be. Raadasul a nepesseg folyamatosan butul el a fideSS "aldasos" tevekenysegenek koszonhetoen, ugyhogy az esely is folyamatosan csokken hogy levalthato legyen orban.
Azert irtam amit irtam, lehet hogy egy totalis gazdasagi osszeomlas tudna csak megmenteni az orszagot orbantol, de ez nagyon sok mindenki fajna. De meg igy is lehet hogy ez lenne a jobb, mint hogy orban szepen lassan a ruszkik olebe dobja az orszagot.
Béla333
Ugyanmár! A mazochista magyar azt szereti, minél rosszabbul él...
És ezt a maffia csapat biztosítja neki. Így az újabb 2/3 garantált...
Nessy
@Maccska: Pedig megfejthetnéd. Legalább tisztában lennénk vele, hogy hány ezer milliárd hitelt, milyen kondiciókkal, hány évtizedig kell visszafizetni az ország minden lakójának! Mert ezt jelenleg fenemód titkosan kezeli a kormány, Orbán.
csak úgy....
@Nessy: mi lesz ezzel a sok elvakult ,buta,hiszékeny,vastagon nacionalista orbánimádóval, ha egyszer kénytelen lesz fölébredni?
dr. prédikátor
MÁR HOLNAP IS KÉSŐ LENNE A CIGUS FECALIKUS BUKÁSA!!!
dr. prédikátor
@Maccska: NE VERNYÁKOLJÁL ITT, MENJ EGERÉSZNI AZ A DOLGOD!!!
tothjani
Biztos hogy kibírja, eddig Fasiszta kormány magától nem távozott, többnyire külső beavatkozás kellett hozzá.
Év elején azt mondta az ellenzék ez az utolsó lehetőség a Kormányválltásra, és mint tudjuk a fasiszták még erősödtek is!!
Gyurka80
Ez az őskommancs ágh még soha nem talált el semmit!
kissé felnőttem
én 5 hónapot sem adok nekik és veszik a nyulcipőt.
CsipkeRózsa
Attól tartok, Orbán kibírja még akármeddig is, terhelhető ember. Eddig még a bajokból is mindig jól jött ki, Covid, orosz háború, a népe mindig elismeri a szemétségeit is.
verőce21
Orbán most nemis négy évre nyert, hanem az elkövetkező 10-12 évre!

Ez a megélhetési ellenzék soha nem fogja megbuktatni Orbánt! Ahhoz ellenzéket kellene váltani...
Megüzenték a választók most is, hogy ellenzékváltó hangulat van az országban... hajrá Fletó, te tartod hatalomban a Fideszt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.