A Telex riportot készített az április 30-ai budapesti oroszbarát tüntetésen, és megszólaltatott pár résztvevőt is.

"Az ukránok az egész világot akarják irányítani" – így látják a helyzetet az oroszbarát magyar tüntetők

Putyin magyarországi hívei azt vallják, elkerülhetetlen volt az Ukrajna elleni háború, és mi is ugyanezt tettük volna, ha Székelyföldön a magyarokat kezdik "irtani" a románok. 

Mert a 14 ezer donbaszi orosz megölését (amire máig nincs bizonyíték) tényként kezelik.

A riportban elhangzanak még olyan vélemények is, hogy az ukránok az egész világot – és köztük a magyarokat is – irányítani akarják. Továbbá elnyomják a kárpátaljai magyarokat. Arra a kérdésre, hogy ezzel a háborúval jobb lesz-e ukrajnai honfitársainknak, már nem érkezett érdemi válasz.

Forrás: telex.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ha annyira szeretik az orosz rendszert, mert abban biztonságban érzik magukat miért nem vándorolnak ki Moszkvába ? Ma már lehet ! Az itthon maradottak is jobban járnának ! Annyi viszont kiderült, hogy mennyire álságos volt, amikor ezek a Putyin-kedvelők akarták felkarolni az Ukrajnában élő magyarokat. A szájukon még habzik Putyin és Orbán seggének maradéka, ám elgondolkodni nem hajlandók, hogy hogy is van az, amikor orosz barátaik írtják az Ukrajnában élő orosz lakosságot. Javaslom, hogy tünti helyett maradjanak meg az itthoni bégetésnél.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
percsi
"Az ukránok az egész világot akarják irányítani"
Ismét beindult a hazugsággyár!

"Hitler azzal érvelt, hogy ő egyszerűen csak újraegyesítette a történelmi német területeket. Ugyanígy Putyin most Oroszország és az orosz világ egységéről beszélt"
www.portfolio.hu/global/20220429/meghokkento-tortenet-kerult-elo-putyinrol-es-hitlerrol-542147
Yoda69
Ezeket mocskos oroszbarát kommunistákat deportálni kellene Szibériába. Építsek ott kommunizmust.
magyar1
Zelenszkijt Amerika puccsolta oda, nyilván nem pusziért.
RonaGyuri
Orbán népe, csupán visszhangozzák a Pártsajtót! =))
justhpeter
Ha annyira szeretik az orosz rendszert, mert abban biztonságban érzik magukat miért nem vándorolnak ki Moszkvába ? Ma már lehet ! Az itthon maradottak is jobban járnának ! Annyi viszont kiderült, hogy mennyire álságos volt, amikor ezek a Putyin-kedvelők akarták felkarolni az Ukrajnában élő magyarokat. A szájukon még habzik Putyin és Orbán seggének maradéka, ám elgondolkodni nem hajlandók, hogy hogy is van az, amikor orosz barátaik írtják az Ukrajnában élő orosz lakosságot. Javaslom, hogy tünti helyett maradjanak meg az itthoni bégetésnél.
Pálinkás Pál
ezt a ritka sötét,kirendelt csürhét...ez még a fidesz tábornak is a selejtje...
Gazella
Anyád redvás pictháját te narancsos görény..
RonaGyuri
az eredeti cikk ennél többet mond. Oroszbarát tüntető: Csak rossz tapasztalatom van az ukránokkal
nos ami azt illeti nem csak az oroszbarátok állnak így a tapasztalataikkal, sokan vagyunk így. Mármint nincsenek jó tapasztalataink az ukránokkal, élen a Vidnyánszky nevű vadbarommal! =))
telegdilaci
@justhpeter:Ezeknek annyi az eszük amennyi látszik jól át tudták mosni az agyukat,miből gondolják hogy az Ukránok akarják irányítani az egész világot,nem az Oroszok támadták meg Ukrajnát? Akik itt most tüntetnek az Oroszok mellett,hamar el felejtették hogy Magyarországra is bevonultak,és ideiglenesen itt maradtak 40-évig,és mit műveltek aII-világháborúban a Magyar Nőkkel hány zabi gyerek maradt utánnuk,egyébként ha annyira Istenítik az Oroszokat,költözzenek oda és nyalhatják a Putyin valagát,fényesre!
csipetke
Te jó Isten! Nem gondoltam,hogy ennyi ruszkibarát idióta van köztünk. Ezek vajon miért nem cuccolnak Putyinisztánba, ha ennyire odavannak azért az aljas háborúsbűnös tömeggyilkosért?
lampa laz
21.század technikai vívmányai között, h ekkora a sötétség a fejekben, ez fájdalom. Kétlem, h az írás, olvasás megy nekik.
csipetke
@RonaGyuri: 07:07 Azért ne felejtsük el,hogy szíjjártó,és a magyar kormány igen sokat tett azért, ahogy az ukránok viszonyultak a magyarokhoz. Ez talán most változni fog, mert látják a sok segítséget,amit a civilek nyújtottak. A putyiniszta kormánnyal / orbánnal ki tudja milyen viszony fog kialakulni? Mert orbán még mindig csóválja a farkát a gazdájának a jutifalatért
kereső
Értelmesek, felvilágosultak, értik a maguk körül lévő világot- a fideSS kivánságainak, és igyekezetének megfelelően.
Pálffy
Hé seggfejek! Mennyit kaszáltok a ruszkiktól mindezért a sok hülyeségért???!!!
Csizmás Kond
...nem lehet bizonyítani a dombaszi oroszok megölését...ezt hogy értik ?
tothjani
Tehát Brüsszelnek meg kell támadni Magyarországot ha nem tetszik a a rendszer??
Gondoljunk bele amikor 2012 környékén a Romáknak tömegesen kellett menekülni az országból.
Eladott Ország
@magyar1: ma, 05:21 ♦ 2014-ben az oroszok azért támadtak, mert abban az évben az ukrán forradalom során eltávolították székéből az oroszbarát elnököt, Viktor Janukovicsot. " Ukrajnáról érdemes tudni, hogy bár az atomfegyvereit leszerelte a Szovjetunió felbomlásakor, a hadiipar nagyon jelentős az országban. Ezen felül Ukrajna gazdag természeti kincsekben, különösen ásványkincsekben. A világ legnagyobb kereskedelmi minőségű vasércállománya például Ukrajnában van. Ez 30 milliárd tonna vasércet jelent, ami a világkészlet egy ötöde. Azt is érdemes megjegyezni, hogy Ukrajna a második helyen áll az ismert földgázkészletek tekintetében Európában, amelyek ma még jórészt kihasználatlanok. És ha mindez nem lenne elég Ukrajna nagyon jelentős mezőgazdasági ország is: a világ ötödik legnagyobb búzaexportőrje, és a világ legnagyobb magolaj-exportőre (napraforgó, repce). Az ukrán iparban mindezeken felül jelentős a szénbányászat, a vegyipar, a mechanikai termékek (repülőgépek, turbinák, mozdonyok és traktorok) gyártása, és a hajógyártás is."
ómió
Az ukránbarát efftársiak meg pont fordítva!
Yoda69
@KisTehen: 8:36
Tevedesben vagy tehen. Nem a ket orszag haboruzik egymassal, hanem a ruszkik nagy erofolennyel lerohantak Ukrajnat, es egy jo reszet megszallva tartjak, mig a tobbi reszet folyamatosan bombazzak raketazzak.
putyinnak az a celja hogy visszaallitsa a Nagy Szovjetuniot. Ez persze nem fog sikerulni, de innen mar nem tud jol kijonni. Elszamolta magat ezzel a haboruval, azt hitte par nap alatt bedobjak az Ukranok a torolkozot.
Bástya Béla Elvtárs
@tothjani: Melyik országból kellett menekülniük???
Yoda69
@KisTehen: Annyiban van közünk, mint minden más demokratikusan gondolkodó népnek. Nevezetesen, hogy a terrort alkalmazó országot el kell ítélni. Es mivel tagjai vagyunk két nagy tömbnek az Uniónak es a NATO-nak, illene ugyanazt a taktikát követni, amit ok, es nem pedig szembe menni velük rövidtávú politikai haszon érdekében.
csak úgy....
@Maccska: shiki,te egy álhírgyáros és ruszki-kínai seggnyaló!
kereső
@Maccska: Majd akkor szólj, ha meg is történik. Egy jövőbeni "várható" eseménnyel próbálod igazolni az ukrajnai agressziót, a népirtást, a 21. századi Európában a gulágot. Már mindent összeszedtél, hogy igazold putyint. Egyet ne felejtsél el- Afganisztánt először az oroszok szállták meg. És ne feledd Sziriát- ahonnan az a sok "illegális bevándorló" érkezett 2015-ben, amikor az orosz bombázók gyakorlatilag földdel tették egyenlővé a sziriai városokat. " csak a szépre emlékezem, az elmult boldog nyárra"- na igy vagy te is az emlékezeteddel.
csak úgy....
@Maccska: shiki,ti kínotokban minden szart összekapirgáltok,hogy védjétek a védhetetlent és orbán kétes szövetségeseit!
Gazella
@KisTehen: Ide süss! No háború miatt!!! Világos?!
Orosz már 2000 akárhányadik évben bevonult Ukrajnába.. ezt elfelejteted???
kereső
"Oly korban éltem én e földön,

mikor az ember úgy elaljasult,

hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,

s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,

befonták életét vad kényszerképzetek.



Oly korban éltem én e földön,

mikor besúgni érdem volt s a gyilkos,

az áruló, a rabló volt a hős, –

s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest,

már azt is gyűlölték, akár a pestisest.



Oly korban éltem én e földön,

mikor ki szót emelt, az bújhatott,

s rághatta szégyenében ökleit, –

az ország megvadult s egy rémes végzeten

vigyorgott vértől és mocsoktól részegen.



Oly korban éltem én e földön,

mikor gyermeknek átok volt az anyja,

s az asszony boldog volt, ha elvetélt,

az élő irígylé a férges síri holtat,

míg habzott asztalán a sűrü méregoldat."

Radnóti Miklós: Töredék

Miért van az, hogy aktualitását érzem ennek a versnek?
csak úgy....
@Shikari: a magyarokat orbán és bandája sanyargatja és nem az ukránok! magyarországot csödbe vitték és szétlopták fideszék! a kölcsönöket titkosították még a meg nem született unokáid elöl is...,akik majd valamikor pisálni járnak a sírodra!
kereső
@Shikari: Meg ruszin, meg tót, meg orosz, meg ukrán- ja, csehek is. Miről beszéltek hülye gyerekek.? Amit emlegettek, az talán a honfoglaláskor igaz volt.
tothjani
Hogy is írták rólunk külföldön??
" Áll itt ez a tanulatlan, mogorva, szélsőséges, ostoba nép egy számára teljesen felismerhetetlenné változott világban, retteg mindentől, mert tudatlan, fröcsög mindenkire, mert sem gondolkodni, sem együttműködni, sem tanulni nem tud, és néz csodálkozva-értetlenül, hogy nahát, mi történik itt."
kereső
@Shikari: De. Akik ott élnek- mert ott születtek, ott az otthonuk- ott az a föld a hazájuk.
Csak Neked: Slava Ukraini!!
youtu.be/A51Sj7Sw4vQ
magyar1
Az nem tűnt fel még senkinek, hogy Amerikában nincs háború, ők mindig máshol "segítenek" be?
kereső
@Shikari: Hülye, mond még ezt a történelmietlen baromságot- a kijevi nagyfejedelemség, a pátriárka már akkor létezett, amikor Moszkva helyén még csak lecsapolatlan mocsár volt. Ismételd csak a putyini narrativát- még nem elég fényes-kényes a 3,14csája.
Toller Béla
Gyökérintelligenciájú emberek ! Az ukránok az olajjal, a gázzal, a búzával és az atomrakétáikkal folyamatosan zsarolják a Nyugatot, fenyegetik a békét. Hát ez már így van, és szegény oroszok, az ártatlan, soha háborút nem kezdő, az elesetteket a Föld minden pontjján önzetlenül támogató putty vezérlete mellett elszántan védekeznek. Nagy elszántágukban már Ogyesszánál tartanak, ez olyan 1000 kilométer az orosz szárazföldi határtól, ha nem több. És a tengert is elzárják a mohó ukránok elől. Nem tűnik fel semmi ebben a mesében ?
kereső
@Shikari: Ne debilezz , és köcsögözz!! Tanuld meg tisztelni az ellenfelet, amikor normálisan szól hozzád. Te szoktad ezt kikérni magadnak, slám, te vagy az aki ezt megszegi.

Slava Ukraini!!!
kereső
Olvasva a cikket, nem nagyon rajonganak a népköztársaságok állampolgárai a felszabaditó hadseregért. Vagy, nem nagyon akarnak meghalni a putyinért. De akkor miért könyörögtek neki, hogy szabaditsa fel őket, és rombolja le Ukrajnát, és gyilkolja le lakosait???
hvg.hu/vilag/20220501_Lasszoval_fogdostak_a_ferfiakat__Igy_toboroznak_katonakat_az_oroszbarat_ukran_teruleteken
magyar1
@telegdilaci: Csak ha az oroszok nem támadják meg Ukrajnát, Amerika az unios vezetők csicskáival ott van az oroszok szájában az atomokkal. Nyilván ezt már Putyin sem tűrte, de háborúellenes és viírusháború ellenes vagyok egyébként. Putyinnak sem a népet kellett volna lőni hanem az irányítókat. De hát neki is el kell adni a fegyvereit - ugye?
Istenakinincsen
CCCP-KGST .(Ideiglenesen hazánkban állomásozó felszabadító hadsereg)ezt akarjuk visszacsinálni?Akkor most előre megyünk vagy hátra?
@magyar1: Az hogy Amerika az unios vezetők csicskáival ott van az oroszok szájában az atomokkal nem jelent semmit és főleg nem lehet ok egy ilyen támadásra.Az interkontinentális ballisztikus rakéták korában már nem kell odamenni a "szájába".
Területszerzési célból viszont oda kell menni.Az oroszok ezért mentek túl a határaikon.Visszaállítani a Szovjetúniót.
Tegyük fel hogy sikerül.Akkor nem lesz probléma hogy Magyarország NATO tag???Ott van a szájában az újonan szerzett területnek.
magyar1
@Istenakinincsen: A népnek most már az unio után tisztán látszik, hogy teljesen mindegy, hogy SZU vagy EU, ez a gazdagok "üzlete" eladni az évek óta legyártott fegyvereket és kell a pénz az újakra.
A területszerzés szempontjából visszakérdezek: nem mindegy a az interkontinentális ballisztikus rakéták korában van-e még egy kis területük mondjuk Ukrajnából?
Istenakinincsen
@magyar1: ma, 05:01
A területvisszaszerzés már elkezdődött a Krím félszigeten,de többet akar.Ha sikerült volna a villámháború,akkor már közvetlen szomszédai lennénk a nagy orosz birodalomnak aki ugye nem tűri el a barátságtalan NATO tag szomszédokat.
Csak erre akartam kihegyezni mert a fegyver pénz és az üzlet az más kérdés.
A hidegháborús évtizedekben miért tudott alkalmazkodni az orosz birodalom?
Amúgy a népnek mindigis mindegy volt mert úgysincs beleszólásuk a "nagyok"dolgába:(
magyar1
@Istenakinincsen: Ha közvetlen szomszédok lennénk nem biztos,hogy ekkora arca lenne. Mert a nato sem lehet fegyvertelen, csak nem kérkedik vele.
Istenakinincsen
@magyar1:ma, 11:44
Az őskor óta háborúskodnak az emberek,de könyörgöm a XXI.században állítólag civilizált okos világban még mindig ugyanazt ismételjük?Ugyanazok a célok,mint régen.Hatalom,területszerzés,új honfoglalás,kizsákmányolás,ja és a pénz mint az egyetlen isten.(Sok ország,sokféle pénz,sokféle isten).
Nem kell nagyon visszamenni az időben hogy lássuk,hogyan változtak meg az országok határai és miért.
Osztódnak és egyre kisebbek lettek,függetlenséget akarnának a gyarmatosítóktól vagy a központi hatalomtól.
Ma legalább húsz(ha nem több)függetlenségi háború dúl a földön.
A világ hatalmai(az országok urai)nem támogatják a függetlenséget sem a szabadságot.Nekik első és legfontosabb érdekük a függőség és a kiszolgáltatottság fenntartása.Ezt megbeszélik egymás közt a csúcstalálkozókon,szupertitkos ezért nem kötik az orrunkra.Ebből élnek luxuséletet.
Pálffy
Ezek a kommentek szinte mind az orosz hackerektől, és néhány Fidesz-fan-tól származnak. Mi, a magyar nép, együtt érzünk velük, és kiállunk Ukrajna honvédő háborúja mellett! Halál a ruszkikra, VIVÁT UKRAINA!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.