Május 31. után megszűnik az egészségügyi dolgozók felmondási tilalma, a Független Egészségügyi Szakszervezet pedig felmérte a felmondási hajlandóságot az érintettek körében. Nem rózsás a helyzet.

A Népszava cikke szerint az ápolók körében mérte fel a Független Egészségügyi Szakszervezet, hogy mennyien kívánnak távozni a területről a felmondási tilalom feloldása után, és az eredmény szerint nagy a hajlandóság a távozásra az érintettek körében.

Összeomlóban az egészségügy: az ápolók negyede hagyhatja el a pályát a felmondási tilalom vége után

Védőfelszerelést viselő ápolók a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja, a Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek ellátására kialakított osztályán 2021. december 15-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

A cikk szerint mintegy 25 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy elhagyja a szakmát, további kilenc százalék a magánszektorban kíván elhelyezkedni, 4,5 százalékuk pedig külföldön keresne magának munkát a felmondási tilalom feloldását követően. 

A kórházakban egyre kevesebb ápolóra jut egyre több beteg és feladat – írja a Népszava. Már 2020-ban is hiányzott valamivel több mint 3500 ezer szakdolgozó az egészségügy működtetéséhez, de a lap úgy számol, hogy a szolgálati jogviszony tavaly márciusi bevezetése miatt még 4000, a kötelező harmadik oltás elrendelése után újabb 800 szakember hagyta el a magyar egészségügyet. 

Az egészségügyi dolgozók felmondási tilalma május 31-től szűnik meg.

Forrás: nepszava.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@KisTehen: Csak, hogy tud a férjem 2022.05.01 1órkor mentő szállította roham miatt kórházba az éjszakai ügyelet katasztrófa, reggel 9 órakor mire a kórházba értem még mindig nem volt befejezve a vizsgálata. Holott beteg nem volt rajta kívül a sürgőségin a dr. nő mondta várják bejönni azt az orvost aki CT eltudja végezni.
Németh István
Az a "nagyon-sok" ideje, hogy elmenjen, szar moslékok nem az ápolónői hivatás, az emberek szeretete vezette őket erre a pályára, hanem a borravalók és jatt, a pénz világa! Moslék aljas ganajok! Igaz pénzből élünk, nem öntudatból, de ha azt vesszük, hogy 350 ezer nettó fölött van a fizetésük, a kajájuk, ellátásuk megvan ha kell túlórázni azt a pénzt tisztességesen megkapják! Általános átlagban 4-500 ezer forint alatt nem visznek haza susit, egy éves átlagban! Mi a büdös kurva anyjukat akarnak!??? Aki szorgalmas és elismert az a 7-8 ezer forintot is megkeresi! Miről beszélünk??? Dolgozni is kéne tán, nem csak heherészni!!! Bármikor ha Eü. területre belépsz ezt látod!!! Szentségelsz, hogy másfél órákat várszegy rendelésre, stb. miközben süteményes receptet tárgyalják, vagy melyik faszi hogyan csinált nekik a vakert!
szaboria1
@Horizont: Már jobban van csak mint kiderült 5 év után a stroknak epilepsziás rohamai lehetnek ez volt az első de számítsak rá többször lehet. De én kitartó vagyok.
Kösz a biztatást.
Yoda69
Csak a negyede? Ebben a fosban amit orbanek krealtak csodalom hogy 75%-kuk meg maradni akar.
Nessy
Ma délelőtt a szakrendelőben voltam kontroll vizsgálaton, egy amúgy is hiány szakmás rendelésen. A doktornő a magán praxisba megy, az asszisztense elérte a "nők negyvenet" és kéri a nyugdíjazását. Sok év után elköszöntünk egymástól. Bár meg van mindkettőjük telefonszáma, és a doktornő mondta, hogy hova megy, de megnyugtattam, hogy 2000 előtti egészségügyi nyugdíjból nem igazán futja a magán ellátásra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.