A párt a Facebook-oldalán számolt be a döntésről.

A Momentum tagjai alternatív esküt tettek – Elárulták, miértMomentum/Facebook

Különleges a mai reggel, hiszen ez az Országgyűlés megalakulásának napja. Ennek kapcsán a Momentum közzétett egy videót a közösségi oldalán, amelyből kiderül, hogy ma alternatív esküt tettek. A párt szerint erre azért van szükség, mert a valódi eskü „vajmi keveset mond arról, hogy mi ma egy politikus felelőssége és kötelessége” – írja az index.hu.

A videóban mind a tíz parlamenti képviselő – köztük Fekete-Győr András – elmondja, hogy az ország egészét képviselő, szociális, zöld és demokratikus Magyarországért fognak dolgozni a parlamenten kívül is.

Esküszünk, hogy küzdeni fogunk egy igazságos, emberséges és zöld Magyarország létrejöttéért, a demokratikus Magyarország megteremtéséért! A Parlament falain belül, de leginkább azon kívül, az emberek között

– hangzik el az alternatív esküben.

A mai napon az Országgyűlés alakuló ülésén a Momentum-frakció tagjai leteszik a képviselői esküt. A néhány óra múlva elhangzó, és a regnáló hatalom igénye szerint toldozott-foltozott Alaptörvényre hivatkozó eskü rövid szövege azonban vajmi keveset mond arról, hogy mi ma egy politikus felelőssége és kötelessége.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Momentum korábbi döntése értelmében a párt frakciója május 2-án leteszi a parlamenti esküt, de bojkottálja az alakuló ülés érdemi részét, az április 3-i választást ugyanis nem ismerik el tisztességesnek.

Forrás: index.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...vagyis felesküdtek egy önmaguk gyártott humbugra...hát persze hogy sokat érnek el vele...:)
Nessy
Az eskütétel a protokoll része. Szépen elmondják a képviselők, és el is felejtik!
Nessy
@KisTehen: Majd ha lesz Alkotmányunk! Per pillanat a fidesz által "gránit szilárdságúra " megírt,( 2011. április 25.-én életbe lépő.) ,ez idáig kilencszer módosított Alaptörvényünk van!
drrotf
Ezzel a külön esküvel az a baj, hogy sehol, senkire nem kötelező és számonkérhető!Az Alaptörvényen kívül még annyi esküt tehet egy párt képviselőcsoportja amennyit csak akar, de azt hogy hogyan működik csak az Alaptörvény szerint fogják a hatóságok megítélni.
Csizmás Kond
...vagyis felesküdtek egy önmaguk gyártott humbugra...hát persze hogy sokat érnek el vele...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.