A kormány beterjesztette a 2026-ig szóló konvergenciaprogramját.

A lóvé vonaton nincsen fék: folytatja a pénzosztást az Orbán-kormányOrbán Viktor/Facebook

Az ellenzéki képviselők – például Ujhelyi István – a választások előtt azzal riogattak, hogy jelentős megszorításokra számíthatnak az Orbán-kormány részéről, ha ők maradnak hatalmon. Ennek azonban egyelőre semmi nyoma.

Az Európai Unió tagországainak minden év április 30-áig be kell számolniuk arról, gazdasági, költségvetési szempontból hogyan is képzelik el a következő éveiket. Így tett természetesen Magyarország is  – számol be az mfor.hu.

Az Európai Bizottságnak elküldött konvergenciaprogram szerint a 2022-26-os időszakra 4,9%-ra csökkenő költségvetési hiányt prognosztizál a kormány.

Emellett a mostani konvergenciaprogramból az látszik, hogy az eddigi vívmányok csaknem teljes egészében megmaradhatnak, miközben még újabb könnyítésekre is sor kerülhet.

A teljesség igénye nélkül:

- az újonnan vásárolt vagy építtetett lakások áfája 27-ről 5 százalékra csökken bizonyos esetekben (ezeket nem konkretizálja a program),

- a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénybevételével vásárolt ingatlanok 2026 végéig bizonyosan visszterhes átruházási illetékmentességet élvezhetnek,

- a 25 év alatti fiataloknak sem kell aggódniuk, az ez év január 1-jétől nekik biztosított személyijövedelemadó-mentesség megmarad,

- mint ahogy a 13. havi nyugdíj is, továbbá a 3,5 százalékot meghaladó növekedés esetén járó nyugdíjprémium,

- folytatódik az orvosok 2021-ben indult és több évig tartó bérfejlesztési programja,

- növekednek a honvédelemre fordítható GDP-arányos kiadások,

- az előző évekhez hasonlóan jelentős infrastrukturális fejlesztésekre kerül sor, egyebek mellett közúti és vasúti fejlesztésekre, ipari parkok kialakítására, területfejlesztésekre,

- folytatódik a Magyar Falu és a Modern Városok Program,

- további beruházásokra kerül sor az Egészséges Budapest program keretében,

- miközben turisztikai és egyéb gazdasági fejlesztések is lesznek.

Mindezek mellett a közszférában, többek közt az egészségügyben és az oktatásban, dolgozók bére emelkedhet.

Forrás: mfor.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Tessenek mondani, ezeket hogy fogják megvalósítani??? Néphülyítés felső fokon!!!
Ahogy olvasom, itt nem kell aggódni senkinek!!! Ahhhhhhhhhha!!! Van még aki ezt el is hiszi???
Így is a béka se...e alatt vagyunk, van még lejjebb is??? NEM HISZEM!!!:DDD
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Maccska: Nem mellesleg, a rendszerváltozás??? környékén, amikor feloszlott a kisz, létrehozták a DEMISZ-t. Két alelnöke volt: Kövér László és Gyurcsány Ferenc.
Illene tistában lenni a velünk élő történelemmel.
kereső
@KisTehen: Ha lehetne bizonyitékot! Jó?? Nem mellesleg kérdezem, mi is lett a fideSS székház vagyonból, orbán bánya, köbér szilárd nyomda, és kaya ibrahim, meg josip tot. Ja, és úgy tudom, hogy a kisz vagyont az antall kormány államositotta, az úttörőkét is.
kereső
Mindig hózom a számat, amikor itten/meg máshol a tudatlanok "kommunistáznak". Magyarországon talán egyetlen emberre lehet mondani, hogy kommunista volt- Marosán Györgynek hivták. Kádár sem volt az. Magyarország 1949-tól kezdve(kék cédulás választás)- 1956 ig dzovjet tipusú "kommunizmust " épitett- melyben élen jártak a moszkovita elvtársak(azok akik az ileegalitás éveit nem Magyarországon, hanem a SZU-ban vészelték át). Azután jött 56, amely ennek véget vetett- és azt mondták a népek, ilyet nem! Az 1956 -os forradalmat követő konszolidáció után- 1960/61 Magyarország a szocializmuus épitésének utjára lépett. Rendszerváltáskor még mindig raktuk az alapjait. És a két korszakot összemosni, összekeverni teljesen történelmietlen-és hazug.
justhpeter
Ez egy soha nem hallott szép mese, egyszerűen megkönnyeztem. Ha az Unió ezt beszopja tényleg szamarabban a lónál.
ómió
És a népzsebit még mindig az efftársakra hagyják?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.