Ma reggel a matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák országszerte.

Matekból mintegy 69 ezren középszinten, több mint ötezren pedig emelt szinten vizsgáznak – írja a 24.hu. A matematika középszintű írásbeli vizsga 180 percig tart. A diákok először az I. (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) oldják meg, a feladatlapokon belül a rendelkezésükre álló időt tetszés szerint oszthatják meg az egyes feladatok között, és a megoldás sorrendjét is meghatározhatják.

Ön meg tudná oldani? Ilyen feladatokat kaptak a diákok a matekérettségin

Fotó: 123RF.com

A 10-12 feladatot tartalmazó I. lap az alapfogalmak, a definíciók, az egyszerű összefüggések ismeretét hivatott ellenőrizni. A feladatlapon előfordulhat néhány igaz-hamis állítást tartalmazó vagy egyszerű feleletválasztós feladat is, de a feladatok többsége nyílt végű. A II. feladatlap két részre oszlik. Az A jelű rész három feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből állnak. A B jelű rész három, egymással megegyező pontszámú feladatból áll, amelyek közül a vizsgázó választása szerint kettőt kell megoldani, és csak ez a kettő értékelhető.

A matematika emelt szintű írásbeli vizsga 240 perces. Két részből áll, a diákok a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között, és a megoldások sorrendjét is meghatározhatják. Az I. rész négy feladatból áll, ezek több részkérdést is tartalmazhatnak. A II. rész öt, egymással megegyező pontszámú feladatot tartalmaz. A vizsgázónak az öt feladatból négyet kell kiválasztania, megoldania, és csak ez a négy értékelhető.

Gráfok, halmazok, geometria, mértani sorozat, térgeometria, valószínűségszámítás – többek között ilyen témakörökből kaptak feladatokat a középszintű matekérettségi első részében a diákok – írja a Blikk.hu 

Forrás: 24.hu, Blikk.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bástya Béla Elvtárs
@Pegero: Hagyd! Ez egy idióta!!! Kár az energiát rá pazarolni!!!
Emmersson71
@adrenalink: Talán te még nem vagy menthetetlen..egy régi sztorival megvilágítom a helyzetet :)

Egy haverommal pár éve bútorra vártunk, közben a kávéautomata mellett ültünk. Egy arc a nőjének vett valamit. Láthatóan nem volt IQ bajnok, mert a gép rövid üzeneteit is mozgó ajkakkal olvasta: Ples vajt?! Mi vaaan?! - kérdezte szíve hölgyétől.
Én ekkor - és már bánom, azóta leszoktam azóta erről - megszólaltam, hogy nem vajt, hanem VAJAT! Cimborám persze felnevetett, hiszen ismer - ilyen baromságokat nyögünk be reflexből, hogy "nem MI?, hanem MI VAN?!" (régi stand up poén), illetve "nem Kerepestarcsa, hanem Kerepestartja, hiszen nem felszólító mód!" (ősöreg pesti humor).
Igen ám, de az ilyen mókához szükségeltetik egy minimum 120-as IQ! A csóka nem nevetett, csak nézett bambán, hogy MI? (majdnem reagáltam, de megálltam...) Mondtam, hogy ááá..semmi, lassú az a gép. Most tényleg magyarázzam el, hogy ő milyen hülye? Úgy sem értené :)
Pedig nem bonyolult, csak gáz, ha el kell magyarázni. Hogy egyrészt nem úgy ejtjük, másrészt mi a francért lenne keverve az angol a magyarral ;) Ráadásul ez kávéautomata, nem tejbolt :D

Na, ha e fenti segédletet felhasználod, majd ismét összerakod a sztorit a bejegyzésemmel, talán rájössz, ki is a hülye ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.