Így tenné újar vonzóvá a pályát a házelnök.

Kövér László a pedagógus-béremelésről: „A megfelelő, minimális mértékben kell emelni”MTI/Koszticsák Szilárd

Kedd este Kövér László az Inforádió vendége volt. Az újraválasztott házelnököt többek között arról kérdezték, hogy mikor lehet emelni a pedagógusok fizetését – szemlézi a beszélgetést a hvg.hu. Ennek kapcsán Kövér elmondta:

a bérkövetelések jogosak, rövid távon is foglalkozni kell ezzel és „a megfelelő, minimális mértékben emelni”,

méghozzá „annak érdekében, hogy újra vonzó legyen a pálya. Vagy vonzóbb, mint ahogy most látszik, mert nagyon sok fiatal elmegy inkább mást csinálni, mint hogy iskolában próbáljon veszkődni a gyerekekkel.”

Kövér szerint a béreket, valamint azok egymáshoz viszonyított arányát úgy kellene kiszámolni, hogy a szakmunkások, az orvosok és a tanárok is tudják, milyen életpályára és egzisztenciára számíthatnak, de ez nem egy parlamenti ciklus munkája.

De felhozta az ellenzéket is, mint akadályozó erőt a folyamatban.

Elmondta: ehhez „egyfajta közös nevező” is kellene „azokkal a politikai erőkkel is, akik éppen ellenzékben vannak, hogy lehetőség szerint ne borogassuk fel újra és újra, ciklusról ciklusra ezt az egészet”. Arra nem tért ki, hogy a kétharmados fideszes parlamentben az ellenzék hogyan tud bármilyen kormányzati döntésnek gátat szabni.

Forrás: hvg.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
A képviselői fizetések emelését nem előzi meg többéves hezitálás, és még véletlenül sem merül fel, hogy minimális mértékben emeljék. Azt hiszem a maximális, az igen. Bár talán azt gondolják, hogy a plafon a csillagos ég.
444.hu/2022/01/31/latvanyosan-nott-a-politikusok-fizetese-az-elmult-evekben
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
"Ez kurvára nagy:

"egy életpályamodellt kidolgozni több ciklus dolga, és részben még az ellenzék támogatása is kellene hozzá - magyarázta Kövér László."

1. 12 év nem volt elég kidolgozni?
2. Az ellenzék miért kell hozzá?
3. Beteg ez a vén MSZMP-s!" (hvg)
kormanyos63
@kormanyos63 Ja és azt még elfelejtettem, hogy hogyan jön a képbe az ellenzék???
12-éve 2/3-dos teljhatalommal irányítja fideszmaffia, és orbánpatkány az országot(sajnos), olyan törvényeket fogadnak el amilyet akarnak, tehát ha meg lett volna bennűk a szándék, és az akarat, már régen rendezhették volna, és tisztességesen megemelhették volna a pedagogusok bérét(megérdemelnék), de ezt sosem akarták meglépni!
Yoda69
@Horizont: Persze hogy az. Egy fizetett troll, de az is lehet hogy ingyen trollkodik halabol hogy kapott utlevelet orbantol. Korabban azt is irta mennyire imadja a ruszkikat, nem csoda hisz o is mocsok bolsevik volt.
Eladott Ország
Novák Katalin: "Hálás vagyok a sorsnak, hogy nem ápolónőként vagy pedagógusként kell élünk röhejes jövedelemből."
( Novák Katalin 2010) ...és ilyen embert választottak köztársasági elnöknek szégyen. Ezt a " röhejes "jövedelmet ti hoztátok létre. Nem sül ki a szemed? Te rohadt fideszes szuka ! Legaláb ne reklámoznád, te nekem soha nem leszel elnököm, főleg nem Köztársasági elnököm, ugyanis a te pártod taposta sárba a MAGYAR KÖTÁRSASÁGOT. Te egy nemlétező köztársaság nem létező elnöke vagy, azaz egy senki !
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275565852_1301090133704224_3861038485146063200_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=9hqdQfcSPkkAX909kpL&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8BOcPTwATZh98SAmc03hTbQzlxvrHerrsl62qACmK3Eg&oe=62770ECF
evacica
Ez a senkiházi, aki mellesleg a magyar parlament elnöke milliós fizetésért van képe kijelenteni, hogy a pedagógusok igénye jogos, és minimális emelést javasol! Élne meg ez a senkiházi egy pedagógus fizetéséből! Ez a fidesz és Orbán Magyarországa!kösz fideszes szavazok, majd csak megdöglünk ezeknek az élősködőknek az uralma alatt!
C_3PO
Az most 35% egyben! Nem 3 lépcsőben, egyben! Orvosok milliókat keresnek, nem gond! Jogászok 60 % emelést kaptak, annyira nem gond - bár jól voltak fizetve a bírók és az ügyészek is! (Csak zárójelben mondom 550e nettó egy kezdő ügyész bére! Ennyit nem kap egy nyugdíj előtt álló pedagógus se!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.