Nem hogy kevesebbet, februárban egyazon időszak piaci szintjénél még 30 százalékkal többet is kértek tőlünk a fűtőanyagért az oroszok – szűrhető le a KSH friss kimutatásából.

Az oroszok kőkeményen bevasalják a méregdrága gáz tőzsdei árát Magyarországon

Fotó: pixabay.com

Februárban is szinte pontosan a két hónappal korábbi tőzsdei, amúgy rekorszintű árat fizette a magyar állam az orosz gázért – számította ki a Népszava a KSH most frissített külkereskedelmi adatbázisa alapján. Eszerint a lakossági gáz beszerzésével foglalkozó, állami MVM ezer köbméterenként mintegy 1179 eurót fizethetett az oroszoknak a fűtőanyagért.

Két hónappal korábban, vagyis decemberben az Európában irányadó, Ttf-nek nevezett holland gáztőzsde átlagára pedig 1175 dollárra rúgott. Vagyis a - Népszava által immár ötödik hónapja közölt – árarányokból egyre bizonyosabbnak tűnik: az oroszok két hónapos csúszással, de teljes egészében bevasalják rajtunk a tőzsdei gázárat. (a Népszava számítása szerint az elmúlt négy év átlagában az oroszok 6,6 százalékkal még meg is fejelték a két hónappal korábbi tőzsdei szintet.)

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Népszava

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
orban pedig kegyetlenul atbaszta a magyar nepet. A rezsicsokkentett gaz es az oroszoktol vett gaz ar kulbseget, azaz 2 ezer milliard forintot eves szinten a koltsegvetesbol vonja ki, az a magyar adofizetok zsebebol.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
De orbán nem ezt mondta,,,ha tudná,biztosan nem hagyná :DDD
Eladott Ország
Lehet- e Putyinéknak Orbánról kompromittáló videójuk? Szerintem videótékát nyithatnánk, annyi van róla. Orbán tudja ezt, de annyira ragaszkodik a hatalmához, hogy inkább eladja az országot, és mindent megtesz az oroszoknak, minthogy ő megbukjon. Orbán ruszkibérenc, hazaáruló!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/16807716_1236760813075286_7891950762982262161_n.png?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=sL0CqSKQAgIAX-PnVCp&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8BYX32UA_MGEUDCxT11qIGsWYfGOXYPWAZBUl9ftOvjw&oe=6299D9C6
Meghunyászkodva nézzük végig, ahogy egy erkölcseit gátlásait és lassan emberi vonásait vesztő gazember végleg az orosz érdekszférába taszítja hazánkat. Ha nem állítjuk meg, a következő 30 évre nekünk annyi!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277744478_3411959389090508_8555998494109702640_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=2hX48_xd9GAAX9cQBKr&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_wcm8-w2d3X0OjQniV8nDbWmQx_tOpxl-X7_89LlU5zw&oe=62768B2D
Béla333
Jó reggelt mindenkinek! Becumiztuk az oooocccsóóóó gáz Szíjjártó által előadott meséjét...???
kereső
Ki hazudott, és miért? Mert a kampányban hazudni, elhallgatni a valóságot a választási csalásnak minősül. A kormány hazudott a gáz áráról. A kormány hazudott, hogy a béke pártján áll- hisz orbán tudott arról, hogy az oroszok támadni fognak, mégsem tett meg mindent , hogy az ukránoki mis békében élhessenek. Orbán hazudott- mert nem szállitunk fegyvereket , de putyin mégis bombázza a magyarok lakta Kárpátz-alját. Orbán sajtósa hazudott, hogy "orbán természetesen elitéli az orosz agressziót", holott ez soha el nem hangzott orbán szájából. Orbán hazudik a "rezsicsökkentésről", mert a különbözetet mindenki fizeti- az államnak ugyanis nincs pénze. Azzal gazdálkodik, amit adóban a lakosság befizet-és ebből kell fedezni a kieső bevételt. Orbán hazudik, orbán hazudik...és hazugságaival elcsalta a választást.
Nessy
Lényeg, hogy a hívek elhitték, hogy a ruszkik szociális intézmény, ha olajról, gázról van szó! Hát, tévedni emberi dolog! Bár volt akik leírták, hogy elcsúsztatva ugyan, de tőzsdei árat fizetünk! Csak inkább elhitték sokan külügyérünk dajkameséjét!
Béla333
Nem elég a maffia híveknek, hogy drágán vesszük a gázt, hogy a maffia vezetők hülyének néznek minket, szerintük még büszkék is legyünk a hülyeségünkre!
Yoda69
orban pedig kegyetlenul atbaszta a magyar nepet. A rezsicsokkentett gaz es az oroszoktol vett gaz ar kulbseget, azaz 2 ezer milliard forintot eves szinten a koltsegvetesbol vonja ki, az a magyar adofizetok zsebebol.
Gyurka80
@Yoda69: Amit a népszara (komcsi lap) ír annak mindig az ellenkezője igaz!
Gazella
Miér''' valaki elhitte a kurványnak a hazugságait az orosz gázzal kapcsolatosakat?? Mert én nem hiszek ennek a kurványnak!
Yoda69
@Gazella: Itt van peldaul eggyel folotted ez esz vegleny gyurka80. Ez a barom total beszopta rizsacsokkentest.
kereső
@Gyurka80: ccccccc.!! Cáfolj- ne csak handa-bandázz!
CsipkeRózsa
Putyin Orbán kedvéért nem ad nekünk rezsicsökkenést.
kereső
@Maccska: Nem csak az usa, hanem orbán viktor- ellenzékből!!! . Viktorunk volt a felbujtó- az usa nagykövetségén keresztül.
Yoda69
@CsipkeRózsa: Eddig se volt. Mindig is tozsdei aron vettuk a gazt. Csak eddig mazlija volt a taho gecinek, mert mert olcsobban vetten a gaztozsden, mint amennyiert tovabb adta a magyaroknak. Egy eve szabadult el a gazar, a kulonbozetet, evi 2 ezer milliard forintot most az adofizetokkel fizetteti ki .
CsipkeRózsa
@Yoda69: Igen, tudom, hogy az egész rezsicsökk. csak a jónép hülyítése, de jól működött politikailag, Orbán dicsőítésére.
Gyurka80
@kereső: Amiket írtál a fele sem igaz!
csak úgy....
a seggfejek ismét bepapizták a fidesz hazúgságokat!
Gyurka80
@Yoda69: Barom az te vagy és még idióta libsi is!
kereső
@Gyurka80: Cáfolj- tényekkel. Az a világ elmúlt, hogy állitasz valamit bizonyiték nélkül, és szó nélkül hagyom. Nosza- tételesen- mi, mikor, hogyan hangzott el.Vagy fogd be!
Gyurka80
@kereső: Az a világ elmúlt, hogy állitasz valamit ,ami hazugság és mástól várod, hogy valaki tételesen bizonyítja az agymenésedet.NE írj hülyeséget, ennyi!
Gyurka80
@kereső: Csak a nagyon hülyék hiszik , hogy " hisz orbán tudott arról, hogy az oroszok támadni fognak", ja idióta Putyin előre megmondta Orbánnak, bizonyítékod van ?!Amúgy az amcsik megjósolták csk sokkal előbb, arról lemaradtál baromarcú?!
nezelodo
Nincs már jelentősége, a talajmenti választók beszopták az ötöd áron az oroszoktól kapott gázt. A választást eldöntötték, sokan olyanok is akik az anyjuk 1945-ös az oroszok általi megerőszakolásának köszönhetik, hogy megszülettek. Most visszasírják az ismeretlen apjukat. Akkor fogják látni, mint a lakásukba bekötött gázvezetéket, de tudták a tutit.
Yoda69
@Gyurka80: Ennyit tudsz te ostoba barom? Semmi normalis cafolat, csak az anyazas?
Beszoptad a rezsicsokkentest, mint azt is hogy az ellenzek ukrajnaba kuld harcolni.
Ezzel szemben az igazsag az, hogy a rezsicsokkentes csak szemfenyvesztes volt. Amikor olcsobban vettek a gazt, akkor is dragabban adtak tovabb a jonepnek, most hogy dragan veszik a gazt, tartani probaljak a lakossagi arat, a kulonbezetet meg a koltsegvetesbol alljak evi 2 ezer milliardot. De ez nem mehet igy sokaig mert csod lesz a vege.
Ami pedig a haborut illeti: jo anyad baratnoje snittmaria bejelentette hogy a fideSSnek vissza kell allitani a sorjakotanosagot, sot meg a noknek is. Na baratom, a vegen megis csak megsz golyofogonak a magyar hatarra. Arra talan meg te is jo leszel,
kereső
@Gyurka80: Na, akkor "a csak nagyon hülyék"- nek. Figyelj, te szellemi világitó torony- nem cáfoltál semmit. Ez csak hablaty, amit oly nagy szeretettel gyakoroltok, mert tudásotok nincs ahhoz, hogy érdemben válaszoljatok.Azzal, hogy sokadjára- csak lehülyézni tudsz, magadat minősited, nem engem.
ómió
"Bevasalják" a gáz árát!? Na, ne má'! Micsoda dolog ez!?
sokanvagyunk
A tőzsdét nem az oroszok irányítják, ők "csak" élvezik a nagy olajtermelő cégek ügyeskedését.
Nessy
A szokásos kormány propaganda. Kampány szövegben ötöd áron kapjuk, a választás után kiderül, hogy ténylegesen tőzsdei árat fizetünk a gázért! Jöhet a hozsanna!
Gyurka80
@Yoda69: A rezsicsökkentés igenis van és jó, az árak 10 év alatt nem változtak.Csak az idióták szopják be a libsik hazugságait, hogy kb 1 évig a VILÁGPIACI ár felett fizettünk. A hülyék nem tudják NEM világpiaci árat kell fizetni, egyéb költségek is vannak pl szállítás. Szóval nagy hülye vagy, jobb lenne, ha az eurostadt adatait nézegetnéd a dk iroda helyett!
Gyurka80
@kereső: Lásd Yoda69-nak írt választ neked is szól idióta!
Dr. Proktor
Drágább a gáz - több a jutalék!
Pont mint ahogy a mondásban: "azért kell emelni a bérüket, hogy ne legyenek korrumpálhatók!" Persze, a százalék ott is marad és emelkedik...
Dr. Proktor
@Gyurka80: Csak egy idióta gondolhatja azt, hogy a rezsicsökkentés a kormány ajándéka és az jó!
Egy a pénztárca...
Gyurka80
@Dr. Proktor: Csak egy barom gondolja, hogy valaki azt hiszi a kormány ajándéka, a kormánynak nincs pénze az a mienk.De ha jól kormányoz (nem úgy ahogy böszmeferi csődbe vitte az országot!) akkor telik erre is.
Gyurka80
@Dr. Proktor: Mi van idióta megkukultál, rájöttél nincs igazad?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.