A 48 éves férfi tavaly októberben az egyik párt által megrendezett sajtótájékoztatón hangosan szitkozódott, majd több politikust is – köztük a párt leköszönő elnökét – megpofozott.

Közmunkára ítélnék a Fekete-Győr Andrást felpofozó férfit

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke kijön a szavazófülkéből az önkormányzati választáson a II. kerületi Bem József téri 1-es számú gondozási központban kialakított 66-os számú szavazókörben 2019. október 13-án. MTI/Mónus Márton

A vád szerint 2021. október 11-én, délután, az egyik párt a II. kerület, Széll Kálmán térnél sajtótájékoztatót tartott. A vádlott a sajtótájékoztatót többször is kiabálással, illetve hangos szidalmazással zavarta meg – olvasható az ügyészség honlapján.

Amikor a párt egyik elnökségi tagja felszólította, hogy ne zavarja a rendezvényt, a férfi megpróbálta megütni a politikust, aki azonban maga elé emelte a karját, ezzel az ütést elhárította. Ezt látva, a párt sajtóreferense is felszólította a férfit, hogy fejezze be ezt a viselkedést, amire a férfi tenyérrel megütötte őt. Később az elkövető – továbbra is szitkozódva – még felrúgott egy mikrofonállványt is, majd ezután kis időre elhagyta a helyszínt. Amikor befejeződött a sajtótájékoztató, a férfi visszament a rendezvény helyszínére, és a párt elnöki tisztségéről leköszöntő politikust arcon ütötte.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a 48 éves férfit garázdasággal vádolja, és vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, így a vádlottal szemben büntetővégzéssel, közérdekű munka büntetést szabjon ki.

A 24.hu szerint mindez a Momentum sajtótájékoztatóján történt. A 48 éves férfi előbb a párt sajtóreferensét ütötte meg, majd később visszatért a helyszínre és Fekete-Győr Andrásnak is lekevert egy pofont.

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

Forrás: Ügyészség, 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
"Közmunkára ítélnék a Fekete-Győr Andrást felpofozó férfit"

Ez eddig rendben van, de aztán milyen pozíciót kapa a megrendelőtől?!
Lásd: Loppert Dániel

hvg.hu/gazdasag/20170328_a_medgyessyt_hazaarulozo_fiatalember_ma_mar_az_eximbank_egyik_vezetoje

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.