Nemcsak a fogyasztó árak emelkedése közelíti a 10 százalékot, hanem a hitelinfláció is. Egy 800 000 forintos személyi kölcsönnél minimum 77 ezer forinttal kell többet visszafizetnünk, mint egy éve – számolta ki a Bank360.hu. 

Magyarok milliói kaptak gyomrost Matolcsyéktól: az egekbe emelkedik a hitelek törlesztője

Az MNB kamatemeléseinek hatására a személyi kölcsönök jelentősen megdrágultak tavaly óta, május elején újra több bank emelt a kamatain. Ez különösen a kisebb összegű hiteleknél látszik, amelyeknek a teljes hiteldíj mutatója (THM) eleve magasabb.

A friss, május eleji kamatemelések nyomán 800 000 forint személyi hitelért legalább havi 17 233 forintos törlesztőt kell fizetnünk, és összesen 1 033 980 forintot visszafizetnünk.A kölcsönt a tavalyinál jóval magasabb, 11,13 százalékos THM-mel kapjuk a legjobb esetben is, de a kínálatban található 20 százalék közeli és afeletti THM-es hitel is.

Tavaly ugyanerre a hitelre a legolcsóbb ajánlat még 15 840 forintos havi törlesztőrészletet jelentett, 7,22 százalékos THM-mel. A teljes visszafizetendő összeg pedig 1 millió alatt maradva 956 371 forint volt. 

A hitelkalkulációk összehasonlításából látható, hogy a legkedvezőbb ajánlatok THM-je több mint a felével emelkedett, a legkisebb törlesztőrészlet 8,8 százalékkal volt magasabb, mint a tavalyi legkedvezőbb ajánlaté,

összesen pedig a 800 ezer forintos hitel esetében minimum 77 639 forinttal kell többet visszafizetnünk, ha most vesszük fel.

A THM a magasabb összegű hitelnél kevésbé, csak 23 százalékkal volt magasabb, mint tavaly, a 60 ezer körüli törlesztőrészlet pedig 2242 forinttal nőtt. A rövidebb futamidejű, általában magasabb THM-es termékek tehát jobban drágultak, mint az alacsonyabb THM-mel értékesített nagyobb összegű hitelek – hívja fel a figyelmet a Bank360.hu.

Forrás: Mfor.hu, Bank360

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Macskaszem: Nem veletlenul mondja a 40%-os inflaciot agusztusra. orban ezt kegyetlenul elbaszta, Akkor lenne fair ha ha a 3 millio agyatlan birkan hajtanak be a hianyzo 5 ezer milliardot, amit eldorbezolt a fideSS, mivel ok a nagy nyertesei a fideSS hazugsagoknak. De attol tartok mindannyian nyogni fogjuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Macskaszem: Nem veletlenul mondja a 40%-os inflaciot agusztusra. orban ezt kegyetlenul elbaszta, Akkor lenne fair ha ha a 3 millio agyatlan birkan hajtanak be a hianyzo 5 ezer milliardot, amit eldorbezolt a fideSS, mivel ok a nagy nyertesei a fideSS hazugsagoknak. De attol tartok mindannyian nyogni fogjuk.
verőce21
@Yoda69: egy csörgőt küldünk majd neked, akkora bohóc vagy...! :)
Uriel
Persze az inflációt a háborúval magyarázzák, de már előtte, a hitelből való mérhetetlen osztogatással elkezdődött. A háború csak rátett egy lapáttal.

Keresik, hogy miért nyert ekkorát a Fidesz - MZP, Gyurcsány, Jobbik?
Neeeem!
A fő gond(ok), hogy a magyar egy (apró)pénzért adható-vehető, a jogállamiságot nem értő, a demokráciát nem értékelő, szabadsággal kezdeni mit sem tudó, a jövővel nem foglalkozó, tekintélyelvűséget elfogadó, szolidalitást egymásért nem vállaló nép.
Tisztelet a kivételnek - ami erősíti a szabályt.

(és akkor most eltartott kisujjal megiszom a tejes teám)
ómió
Az efftársak már a világinflációt se képesek megkülönböztetni Matolcsytól?
Nessy
Apropó! Van még kilakoltatási moratórium?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.