Az Orbán-kormány 3,9 százalékos emelése ugyanis nem lesz elég ahhoz, hogy idősek tömegei ne kerüljenek súlyos megélhetési válságba.

Fordult a kocka: nyugdíjasok küldtek levelet Orbánnak: nem lesz elég az emelés
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A nyugdíjakat és nyugdíjszerű ellátásokat júliustól 5 százalékkal emeljék, a havi 160 ezer forintnál kevesebb pénzből élő időseknek pedig járjon további 3 százalék kiegészítő emelés

– kéri a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) a pénzügyminiszternek és a miniszterelnöknek, mint az Idősek Tanácsa elnökének címzett levélben.

A 260 ezer tagot tömörítő szervezet szerint a kormány 3,9 százalékos, júliustól érvényes nyugdíjemelési döntése az inflációs adatok tükrében nem lesz elegendő ahhoz, hogy idősek tömegei ne kerüljenek súlyos megélhetési válságba.

A nyilatkozat kitér rá, hogy az általános infláció 8,5 százalékos mértékénél is aggasztóbb az áremelkedések szerkezete, hiszen az élelmiszerárak 13 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest, ezen belül a legalapvetőbb cikkek ára, például a margariné több mint 33 százalékkal, a burgonyáé 28,3, a kenyéré 27,9 százalékkal ment feljebb.

Forrás: Népszava

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
"nyugdíjasok küldtek levelet Orbánnak: nem lesz elég az emelés"

Orbán válasza: viszont a szavazataitok épp elegek voltak, szóval 4 évig KUSS!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
nem sajnállak titeket, többségetek a fideszre adta a voksát..
Béla333
Jó reggelt! Most okosak? Miért nem a választások előtt pimpogtak?
namihami
Most már nem szeretik annyira a Nyuggerek Istenét?
Mi van ""fideszfiatalok, lazadogunk, lázadogunk? Mostanra már nem imádjátok olyan bigottul az Uratokat? Netán mást vártatok tőle? Nem volt elég a 12 év kiismerni?
Akkor --Í J.
Gazella
Pedig nem fognak magasabb béremelést kapni!! Nem kellett volna narancsra ikszelni!
vacsi
@Horizont: Megint hülyeséget beszélsz! Itt egyszerűen arról van szó, amit a régi öregek is mondogattak: a kisujját nyújtja, de az egész karja kell...
human
Milyen kocka fordult? Még 4 év a következő választásokig. Addig a kocka még szanaszét fogja magát fordulni. Orbánnak a lényeg, hogy az utlós félvében dupla hatost dobjon újabb pénzszórással és rettegésben tartással az ellenzéktől.
tudode
Még őfélesége szerint sem évekkel ezelőtt
.
Orbán Viktor szerint sem lehet 47 ezerből megélni!
www.youtube.com/watch?v=NlE4EyFgbkY
----------------------
.
Nézzük csak:
.
„”””Nyugdíjemelés 2022: akár plusz 60 ezer forint is ütheti a magyar idősek markát júliusban
www.penzcentrum.hu/nyugdij/20220429/nyugdijemeles-2022-akar-plusz-60-ezer-forint-is-utheti-a-magyar-idosek-markat-juliusban-1124385
.
(…) „”””Amíg egy minimális, 50 ezer forintos nyugdíjösszeg mindössze 1950 forinttal nő júliustól, és egy összegben 13 650 forint jár utána, addig egy 250 ezer forintos alapnyugdíjjal rendelkező idős 9750 forinttal kap többet júliustól havonta, és egy összegben 68 250 forintra számíthat. Azon kevesek, akik ennek az összegnek a dupláját kapják havonta, még jobban járnak a százalékos emeléssel.”””” (…)
----------------/
.
Miközben
.
-----Hét év alatt 15 milliárd forintot kereset az Orbán-család nem bérből és fizetésből
g7.hu/kozelet/20210604/het-ev-alatt-15-milliard-forintot-keresett-az-orban-csalad-nem-berbol-es-fizetesbol/
---------------/
.
A székházmutyi jól jövedelmez az enyveskezű családnak
.
----- Csoki & Hipo: Egy rém enyves család (Mézga szerepében Orbán)
www.youtube.com/watch?v=Aai7DYWuTqE
========
.
Visznek mindent! Azt is ami bevan, vagy nincs bebetozva, már a látszatra sem adnak!
verőce21
A nyugdíjasok elboldogulnának enélkül a 3,9% nélkül is...!

Szerintem a pedagógusoknak kellene ebből a pénzmennyiségből emelni a bérüket, nekik ebből akár 30% emelés is kitelik! Megérdemlik!
rokker33
Hülye nyuggerek ti szavaztatok erre a barom csürhe bandára,akkor most már tessék szépen befogni a pofátokat kedves nyuggerek és lehet 1 kg farhátból 4x 5x is enni! Nem kell egyszerre bezabálni az összeset csókolom! :)
Béla333
Az embernek gyakran csak legyintene, ha azt látja, hogy mekkora hülyék a magyar választók.
Nem ismerték ki ennyi idő alatt a maffiózó kormányt és annak hazug voltát?
Úgy át lettek vágva, mint szar a palánkon...
verőce21
Nem csodálkoznék, ha a nyugdíjasok következő levele az lenne, hogy felajánlják az évközi nyugdíjemelésüket a megnyomorított pedagógusoknak!
Az "életpályamodell" kész csőd volt majd' minden ágazatnak, de a pedagógusokat padlóra küldte!
Borsó
Egyetek szart. Aztán csókoljatok kezet Orbánnak.
emerencia
@Pálinkás Pál: Ugyanúgy mint a ti többségetek. A nyugdíjasok között is van mindenféle szavazó. Rengeteg aktív korú szavazó is a fideszre szavazott.
Nessy
Van egy rossz hírem a nyugdíjasokat szapulóknak. Ha nem dobják fel időben a talpukat, ők is megöregszenek, és ha a felnövekvő nemzedék is magáévá tesz ezt a gerontofóbiát, ami itt most megjelent, hát megérdemlik!
Tudom, hogy a matek nehéz dió, de a 2000 előtti bérek és a mai bérek (azonos végzettség, beosztás, szolgálati idő) között majdnem egy tizes szorzó van, a jelen bérek javára! Ergo a friss nyugdíjasok számára nem ritka a 300 ezer forintos nyugdíj, ami akkoriban 40 ezer körül mozgott 1998-ban. 1991- még alacsonyabb a magas degresszió miatt! Ők ma nagyjából az átlag körül vannak. És ez az olló az azonos %-s emelés miatt egyre szélesebbre fog nyílni. Azért tessenek elhinni nem minden nyugdíjas demens, illetve fidesz hívő.
Emmersson71
"nyugdíjasok küldtek levelet Orbánnak: nem lesz elég az emelés"

Orbán válasza: viszont a szavazataitok épp elegek voltak, szóval 4 évig KUSS!
Emmersson71
"a havi 160 ezer forintnál kevesebb pénzből élő időseknek pedig járjon további 3 százalék kiegészítő emelés"

Tegyük mellé ezt az adatot: "A lista alján Nógrád 175 ezres, Békés 173 ezres, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 163 ezer forintos átlagfizetése található."

propeller.hu/itthon/3807085-gki-hazai-telepulesek-87-szazalekaban-keresetek-nem-ertek?all#c3348780

Ugye, milyen jól is él a magyarok többsége?!
justhpeter
Két hónappal korábban kellett volnafelébredni.
grincss
A faxom kivan a margarin áremelkedésével, h az a legjobban dráguló!
Számolja már ki a főokos, h a LIDL-ben kapható vaj, amely 659 Ft volt, most 999!
Ez hány % ?
percsi
Ha a fidesz-kormány 12 éve alatt olyan hihetetlen jólétben élnek a magyarok, hogy szavak nincsenek, akkor vajon miért van szükség a hatósági árra?
Gondot okoz piaci áron megvenni az 1 kg lisztet, vagy farhátat?
Persze ez a nagyon csúnya ellentmondás egy picit sem zavarja a fideszest, hisz a szó jelentését sem ismeri...
www.facebook.com/1560958630656017/photos/gm.2762062140769148/5222823164469527/
Yoda69
Ez a hajo elment. Az ellenzek visszahozta volna a svajci indexalast, ami a lekoveti az inflaciot, igy a nyugdijak nem veszitettek volna az ertekbol.
Ez amit a NYUSZET ker lofasz a köbön. Agusztusra itt olyan inflacio lesz hogy beleremeg az orszag. Minimum 40%-os emeles kellene, hogy fedezze az ertekvesztest. Ilyen persze nem lesz, foleg nem O1G alatt, akinek 12 evbe telt visszaadni a 13.havi nyugdijat duborgo gazdasag mellett.
Pálinkás Pál
@emerencia: hogyne...az " aktív korú " szavazók a cigányok, ők, meg a nyuggerek és a félanalfabéták tartják fenn az orbáni ámokfutást...
ómió
Böszme efftárs anno ezt 1-2 havi nyugdíj lenyulásával - nyilván a "Nyuszet" legnagyobb megelégedésére - bizony, "prompt orvosolta"!
emerencia
@Pálinkás Pál: Összejön ez. Az alapból jómódú de emellett kiváltságokat,( pl.adó) és/vagy elvtelen protekciót élvezők a tisztességes piaci verseny helyett. Aztán zsíros állásokat és az ezzel járó számukra elérhető magasabb társadalmi juttatásokat élvezők. Ők is egy jelentős szavazóbázis.
nemkati
@vacsi: tegnap, 18:14
Ugye? Hülye nyugdíjasoknak semmi nem elég, mindig még többet, milliókat szeretnének kapni. Hát nem kapnak! Még a Kövér szerinti minimumot se! Még mit nem, majd az ingyenélő naplopóknak adják a drága pénzet!
Nyírfa
A svájci indexálás kontra az orbáni emelések...én tudok választani.
Valamelyik fidesz úr már belengette, hogy az elhúzódó háború miatt ugorhat az őszi nyugdíjprémium.
Persze, van, ami nem ugrik, pl.: az Ádernek felajánlott 700 valahány négyzetméteres villa, és annak átépítése, nem ugranak a képviselői végkielégítések, az állami - értsd: fidesz és kormányközeli - beruházások, a Türk Tanácsnak adományozott luxusvilla és a felújítása, nem ugranak a propagandára szánt költségek sem.
Egészségügy, oktatásügy, szociális háló...ugyan kérem, ezek liberális blablák. Hatvanpuszta, Aliga, Fertő-tó, az igen! Az a magyar néplélek, akárki meglássa!
drrotf
@ómió: Nem Böszme et. vonta meg a 13.-ik havi nyugdíjat , hanem Bajnai úr!Mást nem vontak meg akkor a nyugdíjasoktól.Viszont az inflációt követő nyugdíjemeléssel Orbán úr csak annyit biztosított a nyugdíjasoknak hogy az az inflációt követi, s így a mai nyugdíjak értéke ugyanannyi mint 2012 -ben volt.Azóta a bérék sokkal jobban emelkedtek az inflációnál, s ezért egy nyugdíjas szegényebb lett mint 2012-ben volt.Mi ez ha nem a szegény nyugdíjasoknak az elnyomorítása?
drrotf
@drrotf: Gondolm most Gulyás Gergely azon gondolkodik, hogy hogyan teljesítse a nyugdíjas szervezetek kérését, mert a napokban azt nyilatkozta, hogy nem tartozhatnak a nyugdíjasoknak, és ezért korrigálták a január elsejei nyugdíjemelést.Ha tartja magát a kijelentéséhez Gulyás úr, s ebben reménykedek, akkor belátja hogy a nyugdíjas szervezeteknek igaza van, és segíti majd őket céljaik megvalósításában!A remény hal meg utoljára!
Peller Anikó
Most küldenek levelet ezek a félhülye nyuggerek, tavasszal? Ősszel küldjetek basszátok meg akkor van bőven levél. Ha mindegyik hibbant küld 5 kiló levelet akkor a miatyánk kivana menyegben rendkívül hálás lesz és talán még emelis, ha jókedve van akár 0.07 ezreléket is. Akár ha akar.

Miért, az ezer több mint a száz (ázalék).
Nyírfa
@nemkati: 12.36

Te nem tudtad, hogy vacsi mindent be tud osztani? A kicsit, a nagyot, nem állíthatja meg a beosztását semmilyen akadály. Javasoltam is, hogy legyen ő az unió vezetője, mert, aki annyira ért a beosztáshoz, mint ő, annak legalább Európa élén van a helye, hacsak az IMF vagy az USA elnöke nem tart igényt a beosztó tudására.
Mondhatjuk, hogy vacsi egy fenomén. De, amikor előadtam az ötletemet, miszerint vacsit az EU legmagasabb posztjára, felszólított - a vacsi -, hogy ne gúnyolódjak rajta. Én???
nemkati
@Nyírfa: Ja! Nem bírálni kell az EU vezetőit, hanem leváltani. A legokosabbak már indulhatnának is jelentkezni! :)
Nyírfa
@nemkati: Hajjaj, hogy mennyien indulnának meg, magukat a legokosabbnak tartva!
Azt hiszem, a jelentkezéssel nem is bajlódnának, minek az, félrelökni, betyárosan: apelláta nincs, kuss, az van.
Az EU meg nézne, csak nézne, és nem értené: filmet forgatnak a magyarok, csak elfelejtettek engedélyt kérni?
Eladott Ország
Feri bátyám azt a nyolcvanast vissza kellened utalnod, az államkasszába, mert üres. Feri bátyám, ha nem utalod vissza a 13. nyugdíjat, akkor holnaptól felemeljük az élelmiszer árakat és úgy ráfaragsz, hogy még A 14. és 15. havi vissza utalással is jobban jártál volna. KÉTSZER ADSZ, HA GYORSAN ADSZ, HA NEM, 3X VESSZÜK VISSZA.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278046512_1210712629734540_7610394359770021251_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=5QrqNqi0yqsAX_DlO-T&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-QDT56hAwhSYsSaTyBoXWJ577jbWsIDhvWeHGhs1drgw&oe=62792730
Lehet csókolgatni a nyugdíjasoknak, ennek mocskos rohadt, tróger, román cigánynak a kezét!
infovilag.hu/wp-content/uploads/2021/05/orban_kezcsokok.jpg
A bolondok napjának ünnepe a világ két egymástól távoli pontján.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/56119710_1991239887839176_9059906427677573120_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=M7HKw17Kai4AX_hhby3&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9a_CDRu_LHV3pfGWFqAdwyk9Z_00Il4s9Kt2X5I84Hfg&oe=6297B30B
Rockxy
éppen ez volt a célja a df. nagyuraknak, hogy ellehetetlenítsék a nyuggerek egy részét.
és így tovább, fokozatosan.
mert ha túl sok lakós megy tönkre egyidőben, az gyanús.
a frankcsapdába csalt pógárokra már senki(?) nem emlékszik, vagy ha igen, nem emlegetik őket, pedig ők is a terv része voltak és már feledésbe merültek.
sőt, már az első véhá is a terv része vót, deugye ez konteó, elmebaj és egyéb hülyeség.
a múlt köde a gané bandának kedvez.

rálátás csak a magasból lehetséges.
de a tömeg a gödör alján van most is.
Yoda69
@Rockxy: Valahogy igy. A Coviddal is eliminaltak kb. 40 ezer nyugdijast, akiknek a jaruleka is NER-eltrasak zsebeben lanol igy vagy ugy. Erdekes hogy erre sem emlekszik a nyugdija tarsadalom zome, akik orban retkes kezet csokolgatjak. Elegge szelektiv a memoriajuk.
vacsi
@verőce21: A tanárok bérét emelni kellene, de nem ebből a pénzből! Van rá keret.
ómió
@drrotf: Tévedsz! Böszme efftársad és Libás efftársad is megvonta a 13. havi nyugdíjat! Böszme efftársad akkor, amikor 2008. jan. 1-től a nyugdíjba lépők nyugdíját a megelőző nettó jövedelmükből számíttatta ki (nem, ahogy korábban a bruttóból) és ez több, mint 8%-os nyugdíjcsökkenést okozott (éves szinten egy havi nyugdíj), majd jött Libás efftársatok, aki a 13. havinyudíj intézményét szüntette meg! Amikor meg az országot államcsődközeli szituációba "kormányozták" az efftársaid, ugye, akkor a "Zorbánnak" vissza kellett volna adnia a 13. havit!? Mindig ilyen "logikusan józan" vagy, netán ez kivételes alkalom? Ahhoz, hogy Orbán ezt visszaállíthassa, el kellett kerülnie az államcsődveszélyt és a gazdaságot talpra kellett állítania, ami évek kérdése! Ennyi "nem esik le"? Addig is örült, hogy "inflációparitásosan" legalább szinten tartani képes volt a nyugdíjakat! És, aki erre kényszerítette, az nem más volt, mint a bolsi tetübandátok "nyócév kormányzása"!
vacsi
@emerencia: Így igaz! Az én családomban van nyugdíjas, vannak aktív dolgozók, gyerekeket nevelők, értelmiségiek és fizikai munkát végzők is, illetve laknak városban és falun is - mindenki a Fideszre szavazott. A többi lehetőség ennél nagyságrendekkel rosszabb lett volna!
Nessy
@Mirabilis: Tapintatosan közlöm veled, hogy bár a nyugdíjasok általában idősek, nem mindegyik demens! Vagyunk azért jó páran, akik még nem vesztették el a józan ítélőképességüket! Úgy mellékesen, nem kb. 30 millió nyugdíjas szavazott pártunkra és kormányunkra, pláne nem Orbánra. De neki mindegy is, hiszen sok éve listán sétál be a parlamentbe, hűséges híveivel együtt!
drrotf
@ómió:Kérdés:Szerinted meddig lehet az elvtársak kényszerítésére hivatkozni, akkor amikor már Orbán szerint több éve dübörög a gazdaság, s ezért fizethettek már kétszer is nyugdíj prémiumot?Arra is válaszolnod kellene, hogy ha Magyarország az EU állami között hátulról a második legszegényebb ország volt, akkor mennyit erősödött a gazdaság, és tényleg talpra állította a gazdaságot Viktorod, mert ezt az eredménytelenséget a magyarok ezelőtt még sosem érték el?Ha lehet akkor a párthovatartozást ne firtasd, mert lehet hogy kiderül, hogy Te voltál a Böszme pártjának hangos támogatója, vagy a 800 ezres MSZMP tagja .
kissé felnőttem
na ezt a LEVELET majd csak az én kutyám fogja olvasni a kormány ezzel nem foglalkozik.
drrotf
@drrotf: Még annyit csak hogy tudjad, hogy a Böszme efftárs és Orbán úr között mi volt a különbség, hogy 2008-ban az öregségi nyugdíjak országos átlaga a nettó kerestek 67%-át érték el, és most az Orbán rendszerben 2020-ban ez csak a nettó keresetek 57%-a!Ezek az adatik az interneten megadott adatok, nem a hasamra ütöttem.A statisztikai adatok alapján akkor ki csökkentette a nyugdíja értékét jobban?Ez nem egy bonyolult keresztkérdés!
kissé felnőttem
@ómió: semmi köze nem volt a böszmének a 13-hoz vedd észre mindennel őt vádoljátok tévedéseitek halaza ebben merül ki. NEM ő vette el de nem irom ide KERESSÉTEK vissza ha már itt lebzseltek dolgozzatok meg a pontos információkért mert erre nem jár a JUDÁSPÉNZ sem.
ómió
@drrotf: Senki nem hivatkozik az "efftársak kényszerítésére"! Ők "kivívtak" nekünk 2008-ra egy államcsőd-helyzetet, egy lerohasztott gazdasággal "spékelve". Ez tény! Nem kellett ehhez már más "kényszerítés"! Ezt "levetni", működőképessé tenni hosszú évek kelletttek. Ez is tény! Az előrelépésünket illetően meg nemrégiben jelent meg az Eurostat egyik felmérése, ami azt mutatja, hogy Magyarország az uniós átlagfejlettség 2010-es 61%-áról 12 év alatt az uniós átlagfejlettség 76%-ára lépett előre, megelőzve pl. Portugáliát is. Nem a NER mondja, hanem az Eurostat! Azt meg, hogy én bármikor is bolsi lettem volna, max. azzal a hamisítással "bizonyíthatnátok", ha - mint sokaknak - nekem is hamisítanátok utólag egy "kartont"! Bár még akkor is hazugság maradna, mert vannak élő "ellentanúim" még bőven! De ezzel az MSZMP tag témával csak nem a saját személyes esetedet "képezed le", rám vetítve!? Az ilyen nálatok, efftársaknál elég gyakori!
ómió
@drrotf: Most látom, hogy magadnak címezve még folytatod is és azt kérdezed, ki csökkentette a nyugdíjak átlagértékét! Hát, ha ez neked dilemmát okozna, jeleznem kell, hogy szerintem az, aki államcsődbe "kormányozta" az országot, lehetetlenné téve a korábban alkalmazott, un. svájci indexálást!
ómió
@kissé felnőttem: Megpróbálhatod, persze, lehazudni és Böszme efftársatokat tisztára nyalni, de ez sajnos úgy néz, ki, ahogy azt drroft efftársadnak vázoltam.
drrotf
@ómió: Te képzelődsz!A nyugdíjakról volt szó, és azok reál értéke ha elismered, hanem akkor is csökkent 67%- ról 57 %-ra a nettó keresetekhez viszonyítva.Szerintem meg néz utána hogy ki volt az állampárt tagja, és meg fogsz lepődni, hogy mennyi eszmetársadat találod az elffftársak között!Nekik írjál, ne nekem aki még a KISZ-nek sem voltam tagja.Erre is vannak élő tanúk, csak az a baj hogy téged a tények nem érdekelnek!
ómió
@drrotf: A történtek lenne a "képzelődés"!? Mindig így vagy a valósággal? Bizony, a svájci indexálás hiánya, aminek a fenntartását az államcsődhelyzet "kivívásával" az efftársaid elvették, okozza azt, hogy az aktív keresetek és a nyugdíjak közti olló folyamatosan nyílik. A jelenlegi emelésük ugyanakkor inflációkövető, ami, viszont, megkérdőjelezi állításodat a reálérték-csökkenésükről, hiszen "nyugdíjkorrekcióilag" kormányfüggetlenül mindig a KSH adatai voltak irányadók. Bolsi kormány alatt sosem volt "reálérték-csökkenés"?? És most te is azzal "büszkélkedsz", hogy a 90. előtti bolsi diktatúrátokban , ha valaki érvényesülni akart, kénytelen volt a bolsi tetübandátokhoz "dörgölőzni"? Ez ilyen, "óriási efftársi dicsőség", amiért ma az elszenvedőire mutogatni lehet? Jellemző a fajtátokra! Én, ugyanakkor, azt a tényt (ha már itt tartunk) látom - még, ha rám hazudnád is, hogy engem a tények nem érdekelnek - hogy a kommentjeid alapján manapság te a neobolsi tetübanda egyik főcsáposa vagy! És ez, úgy gondolom, legalább olyan erős "entitás-bizonylat", mintha piros könyvecskéd lenne!
Nessy
@ómió: Talán olvasd vissza Orbán 2010-s parlamenti beszédét, amiben megköszöni a Bajnai kormánynak, hogy egy működő gazdaságot, országot ad át, és nem lett csőd. Sőt még jó pár milliárd elkölthető alacsony kamatozású IMF hitel is volt a kasszában! ( Nem sokáig!) Mennyi is volt 2010-ben az államadósság? 22 ezer milliárd! Mennyi 2021 szeptemberében? 42 ezer milliárd! És ez bizony az elmúlt hónapokban nem kevés összeggel gyarapodott, a hitel állománnyal együtt! Igaz, az nagyon titkos!
ómió
@Nessy: A még évekig fennálló államcsődveszélyt, bizony, "nagyon megköszönhette"! Ez "evidens"! De még ehhez is visítva kellett rohanniuk az efftársaknak az IMF-hez gigakölcsönért, aminek fejében, viszont stabil népzsebelést kellett megígérniük, sőt, be is tartaniuk! Ugye, "mennyire megérte az az elkúrtuk"! Államadósság? Nézzük csak! 2002-ben 8000 milliárd, 2010-ben 22000 milliárd. A növekmény 14000 milliárdból (na, jó, ebből kb. 3000 milliárd a kamat volt), nettó 11000 milliárdból az efftársaitok mit is építettek, mit is vettek, kit/mit támogattak? Ja, hogy senkit, semmit? Akkor, hova lett? Tipp? Ezzel szemben "hagyatékoltak" nekünk egy 22000 milliárdos adóssághegyet, aminek 12 év alatt évi 1000-1500 milliárdos kamatos kamatai azt még tovább "dúsították", 2022-re közel 40000 milliárdra, amihez némi Paks2 előkészítés és a covid miatti, költségvetésen "túllógó" mindenféle támogatások miatt mára valahol 44000 milliárd körül tartunk. Ez van. Államcsődveszély, viszont, sehol!
Nessy
@sgl: Ezek a tények elsősorban számok! nem akarok senkit bántani, de ezt hiába mondták/mondják, az emberek nagyobb részérét nem érdekli, nem érti. Nézz körül csak itt. Hányan zengik a fidesz szövegét, és ha leírod a számokat, akkor "udvariasan" hazugnak, hülyének, hazaárulónak a titulálnak. A liberális (libsi) jelző nem zavar, mert inkább az, mint a szűk látókörű , bigott illiberális.
Németh István
Az a nyugdíjas szervezet aki ezt küldte az nyilván a gyurcsányféle nyugdíjemelést várja!
drrotf
@ómió: Ha már a KSH adatainak sem hiszel, mert abban is politikát vélsz felfedezni akkor olvasd a hozzászólásod alattiak véleményét, s lehet hogy nekik elhiszed hogy a nyugdíjak értéke 2010-től kezdve csökkent !Az aki politikai elfogultsága miatt nem látja a valóságot, és nem hisz még a hivatalos adatoknak sem, annak a véleménye nagyon féloldalas és elfogult. Tudod azt szeretem benned a legjobban, hogy ismeretlenül is úgy tudod besorolni az embereket , hogy az ihaj!Az embereket fajta szerint akarod beosztani csak azért mert más egy dologról a véleményünk.Voltak már ilyen okos emberek a történelemben, de azok sorsa nem végződött soha fényesen.
ómió
@drrotf: Tudod, a bolsi "vélemények" nemigen szoktak érdekelni, mert hazugság az alapjuk! Legalább nyomokban meglévő, némi logikát, azért, feltételeztem volna rólad - úgy tűnik, "eltúloztam" - mert, ha a kormány a nyugdíjakat KSH adatok alapján "inflációkorrigálja", márpedig ezt teszi, akkor KSH az, aki nem lehet képes azokra reálértékcsökkenést kimutatni. Mondjuk a KSH szerint 5% az infláció, majd ezt követi egy 5%-os nyugdíjemelés, amre a KSH azt mondja, hogy a nyugdíjreálérték 10%-ot, vagy akármennyit csökkent, az önmaga szembeköpése, vagy - "amire gondolni se merek" - a ti bolsi hazugságotok megtestesülése lehet! És ez nem "besorolás" meg rosszindulat, hanem egyszerű valóságkövető logika! Ennyi nem maradt meg számodra, vagy csak véletlen se akarnál "megbélyegzett okos ember" lenni? Megmaradsz inkább - de facto, "besorolás" nélkül is - bolsicsáposnak!
Eladott Ország
Le se szarja a nyugdíjasok levelét a bűnöző és politikai prostituált román cigány ( többgenerációs migráns)!
Eladott Ország
Ahogy olvasom, hogy a fidesz mi mindennel riogatja a népet, ha az ellenzék nyerne a választásokon, az jár a fejemben, hogy vajon hogyan alakult volna az ország sorsa, ha 2010-ben az akkori baloldali kormány is hasonlóan kampányolt volna, valahogy így:
- Ha a fidesz nyer, elveszi a magánnyugdíj pénztárak eddig háromezer milliárd forintnyi megtakarítását helyete egyéni számlát ígér a betéteseknek, amiből nem lesz semmi!
- Ha a fidesz nyer , megszünteti a nyugdíjak svájci indexállását és azt csak a szándékosan alultevezett inflációval tervezi emelni évenként!
- Ha a fidesz nyer, befagyasztja a családi pótlékot!
- Ha a fidesz nyer...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274531412_486897549723871_790544278184279015_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-6&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=CnI-laVd6k4AX_czqAv&_nc_oc=AQn81AMN87-s6DRub3OTPEFjtfDiTbtxskM-zHh9gOuys5GhghnJIsMZp9p-4izT9Nw&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9j5J5pjXFcfdI94due5SsmnN_zvmADyUTdhv8GbrjbeA&oe=627CEF13
Eszembe jutott egy kérdés...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/122202670_847924269285329_7656214046754528864_n.png?_nc_cat=108&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=KMK0XzxgGB4AX8brQWv&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-PU3yvoJ9aqEW_4X36JcItVTLom58gnSs8RMCv1tKsxw&oe=629B3ADD
„Dzsipó” lenyúlta a magánnyugdíjat. A fideszes tolvaj gazember banda azon is gazdagodott..
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/122410279_4639958169379884_2613794493418224585_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-6&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=zCZ80lrXBd4AX-NHr-c&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT992jLZDFkMS2tfflg8GCZudMEqqYjPSBKcyF82Ohg5Zg&oe=629E7C0D
drrotf
@ómió:Biztos tudod, csak nem mondod, hogy a nyugdíjak évenkénti emelése a kormány dolga, és ebben a kormányban az történik amit Orbán mond.Magyarul a nyugdíj emelés mértékét nem az intézmények, a KSH állapítja meg ,hanem a kormány és annak vezetője, tehát ha hibásan , rendszeresen alulértékelve állapítják meg a következő évben az inflációt s az alapján a nyugdíjemelést, akkor azt nem lehet a KSH-ra fogni, már csak azért sem mert az MNB elnöke Matolcsy már korábban is leírta hogy 7-8,9% körüli lesz az infláció.Több véleményt figyelembe véve kellett volna a valóságot jobban megközelítő infláció mértéket meghatározni . Egyébként meg hiába aggatol másokra , ismeretlenekre jelzőket, az csak Téged minősít!Javaslom hogy véleményalkotásod előtt olvass több forrást a témáról, és utána alkoss véleményt, és ha eljutottál idáig, akkor azt is belátod majd, hogy minden ember a dolgokról másképpen gondolkodik, más a véleménye.Tudod még nálunk is az a szabály hogy a vélemény szabad, és ha valakinek más a véleménye mint a Tied attól még nem bolsevik vagy fasiszta , csak egy másképpen gondolkodó!
ómió
@drrotf: Márpedig a gazdaságról, társadalomról szóló mutatók szempontjából én nem emlékszem olyan kormányra (bolsira se!), amelyik a KSH által megállapított adatokat "több véleményt figyelembe véve" kezelte volna, más fórumokkal "megbeszélve" hozott volna miattuk döntéseket. A rendszer az "ez történt, ezt kell kezelni" szisztéma szerint működik. Az meg, hogy a kormány a KSH adatait "rendszeresen alulértékelve" hoz döntéseket, nem más, mint sima süketelés.Év végére mindig kiderül, mennyi volt az infláció (KSH), majd eszerint jön a végleges nyugdíjkorrekció. Jelzőket "aggatni" meg csak úgy "l'art pour l'art" nem szoktam. Ahhoz előbb elolvasom mások több kommentjét is, amelyekből rögtön világossá válik, kivel is van "dolgom". És ennek van neve, ha úgy tetszik jelzője is. Még, ha "elsikálnád" is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.