Meg lehet majd fulladni a hőségtől. 

Most már biztos, hogy nem szerepel a tervek között a 3-as metró újragyártott kocsijainak utólagos klimatizálása. A BKV idén már nem számol az ehhez szükséges hitelfelvétellel.

Eldőlt! Nem lesz légkondi a 3-as metró új szerelvényeiben

MTVA/Bizományosi: Róka László

A Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) idei, 26 milliárdos veszteséget tartalmazó üzleti terve már nem is „feltételez” az M3-as metrók klimatizáláshoz kapcsolódó hitellehívást – szúrta ki a Népszava.

Felmerült ugyan, hogy az orosz gyártó ellen indított perben követelt kötbér összegéből fedezik az utólagos klimatizálás költségét. Ez az összeg elég is lenne rá, hiszen a BKV követelése a kamatokkal együtt már az év elején meghaladta a 12 milliárdot, míg a költségeket előzetesen 6-10 milliárdra becsülték.

A 9,6 milliárd forint + 20 százalékos opció összegű beruházási hitel lehívása azonban a többi kölcsönszerződéshez hasonlatosan a kormány jóváhagyásához kötött, márpedig az Orbán-kabinet rendre elutasítja a főváros hitelkérelmeit.

Forrás: nepszava.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
Egyrészt Turhás "bömbi" Pesta kötötte úgy a szerződést, hogy szopjon az utas a dögmelegben; másrészt a hír utolsó mondata elárulja, ki is tesz keresztbe a légkondinak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Tarlóst be kéne kötözni az egyik vagonba és egy szép nyári napon át furikáztatni!!!??
Sámannus
Elszaladt vele a lehet a hármas retrónis légkondi Taplósi Sityu cicája
KisTehen
ennyit a hülyegyerek karácsonyról
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 10:07
"Felmerült ugyan, hogy az orosz gyártó ellen indított perben követelt kötbér összegéből fedezik az utólagos klimatizálás költségét. Ez az összeg elég is lenne rá, hiszen a BKV követelése a kamatokkal együtt már az év elején meghaladta a 12 milliárdot, míg a költségeket előzetesen 6-10 milliárdra becsülték.
A 9,6 milliárd forint + 20 százalékos opció összegű beruházási hitel lehívása azonban a többi kölcsönszerződéshez hasonlatosan a kormány jóváhagyásához kötött, márpedig az Orbán-kabinet rendre elutasítja a főváros hitelkérelmeit."
Ennyit a hülyegyerek orbánról.
KisTehen
@Giovanni Alba: ki most a főpolgármester?
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 10:19
Ki most a kormányfő, aki minden lehető és lehetetlen módon gáncsolja a főváros vezetését?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.