Meg lehet majd fulladni a hőségtől. 

Most már biztos, hogy nem szerepel a tervek között a 3-as metró újragyártott kocsijainak utólagos klimatizálása. A BKV idén már nem számol az ehhez szükséges hitelfelvétellel.

Eldőlt! Nem lesz légkondi a 3-as metró új szerelvényeiben

MTVA/Bizományosi: Róka László

A Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) idei, 26 milliárdos veszteséget tartalmazó üzleti terve már nem is „feltételez” az M3-as metrók klimatizáláshoz kapcsolódó hitellehívást – szúrta ki a Népszava.

Felmerült ugyan, hogy az orosz gyártó ellen indított perben követelt kötbér összegéből fedezik az utólagos klimatizálás költségét. Ez az összeg elég is lenne rá, hiszen a BKV követelése a kamatokkal együtt már az év elején meghaladta a 12 milliárdot, míg a költségeket előzetesen 6-10 milliárdra becsülték.

A 9,6 milliárd forint + 20 százalékos opció összegű beruházási hitel lehívása azonban a többi kölcsönszerződéshez hasonlatosan a kormány jóváhagyásához kötött, márpedig az Orbán-kabinet rendre elutasítja a főváros hitelkérelmeit.

Forrás: nepszava.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
Egyrészt Turhás "bömbi" Pesta kötötte úgy a szerződést, hogy szopjon az utas a dögmelegben; másrészt a hír utolsó mondata elárulja, ki is tesz keresztbe a légkondinak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Baker
Egyrészt Turhás "bömbi" Pesta kötötte úgy a szerződést, hogy szopjon az utas a dögmelegben; másrészt a hír utolsó mondata elárulja, ki is tesz keresztbe a légkondinak!
Nessy
@Baker: Kormányunk hű tagjai azt sem tudják, milyen tömegközlekedési járműveken utazni! Az ő állami szuper autóikban van légkondi! Köszönet és hála Tarlós remek szerződésének a ruszkikkal, ugyanannyiért, mint amiért modernebb metrókocsikat kaptunk volna! Éljen, vivát, hurrá!
jesz
..."Felmerült ugyan, hogy az orosz gyártó ellen indított perben követelt kötbér összegéből fedezik az utólagos klimatizálás költségét."...

Igen, az oroszok ezen dolgoznak...pár évtizedet várni kell, de meglesz...segítőkészek.
Yoda69
sarlos elvtars es toprongy viktor rugasa a Budapestiekbe.
Baker
@jesz: vagy letörlesztik a druzsba vezetéken :)
RonaGyuri
@Baker: precíz leírása a történteknek! =))
max. annyit tennék hozzá, hogy ezek az elavult vackok kb. negyedével kerültek többe, mint a skoda világszínvonalúja! =))
ómió
Mutyigeri efftárs "kampányharca" itt véget is ért?
Baker
@Maccska: mindenkinek képzettsége szerint :)
Neked krumpliföldön van meló, mi pedig kiröhögünk ;)

Ja..a metrót a Nagyvárad téren túlra is meghosszabbították már, szóval picit hosszabb a menetidő :P

Vonatkozó vicc:

Józsi bácsinak dolga akad a városban, ahol vagy 20 éve nem járt. Úgy dönt, beül a moziba, hiszen ott is rég volt. Kér egy jegyet.
- 1400 forintot kérek! - mondja a pénztáros
- Mennyiiiit?! Amikor utoljára moziban voltam,120 forint volt a jegy!
- Na, bácsi, akkor ezt most nagyon fogja élvezni, mert ez már hangosfilm!
Jozefina
Tarlóst be kéne kötözni az egyik vagonba és egy szép nyári napon át furikáztatni!!!??
Sámannus
Elszaladt vele a lehet a hármas retrónis légkondi Taplósi Sityu cicája
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 10:07
"Felmerült ugyan, hogy az orosz gyártó ellen indított perben követelt kötbér összegéből fedezik az utólagos klimatizálás költségét. Ez az összeg elég is lenne rá, hiszen a BKV követelése a kamatokkal együtt már az év elején meghaladta a 12 milliárdot, míg a költségeket előzetesen 6-10 milliárdra becsülték.
A 9,6 milliárd forint + 20 százalékos opció összegű beruházási hitel lehívása azonban a többi kölcsönszerződéshez hasonlatosan a kormány jóváhagyásához kötött, márpedig az Orbán-kabinet rendre elutasítja a főváros hitelkérelmeit."
Ennyit a hülyegyerek orbánról.
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 10:19
Ki most a kormányfő, aki minden lehető és lehetetlen módon gáncsolja a főváros vezetését?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.