Ukrajna volt a téma. 

Durva! Kovács Zoltán brutálisan összeveszett a BBC riporterével

Fotó: BBC

A BBC World HardTalk című műsorának vendége volt Kovács Zoltán szerda este. Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára fél órán keresztül válaszolt a brit köztelevízió újságírójának kérdéseire, aki többek között azt firtatta: mi a magyar kormány véleménye az EU által tervezett olajembargóról, illetve hogy Magyarország valójában kinek az oldalán áll a háborúban.

A műsorvezető felhozta, hogy Kovács nemrég arról beszélt, amilyen gyorsan csak lehet, békét kell kötni, akármi is legyen az ára. A műsorvezető, Stephen Sackur itt megkérdezte, ezt úgy kell-e értelmezni, hogy arra kéri a magyar kormány Ukrajnát, hogy hagyjanak fel a harccal, „azok után, hogy az oroszok újabb ukrán területeket foglaltak el, több tízezer ukránt öltek meg, és elképesztő háborús bűncselekményeket követtek el”.

Kovács szerint ők mindkét félnek azt üzenik (így a háborút elkezdő Oroszországnak is), hogy hagyjanak fel a háborúzással, és üljenek tárgyalóasztalhoz.

A BBC újságírója ezután arról kérdezte a szóvivőt, hogy a magyar kormány támogatja-e, hogy Ukrajna fegyveres erővel áll ellen az oroszoknak és védi meg a területét. Ezt a kérdést látszólag nem teljesen értette Kovács, úgy tűnt, mintha azt hinné, hogy a magyar kormány fegyveres támogatásáról kérdezik, úgyhogy

a műsorvezető visszakérdezett, hogy jól értelmezi-e, hogy a magyar kormány nem támogatja azt, hogy Ukrajna fegyverrel védje meg a saját területét, melyre Kovács igennel felelt.

„Meg vagyok rökönyödve, hogy ilyen dolgokat mond itt velem szemben ülve”

– reagált Sackur, rámutatva, hogy Kovács az 1956-os forradalom minden egyes évfordulóján arról ír, milyen hősiesen küzdöttek a magyar ellenállók a szovjet elnyomás ellen.

Az államtitkár felháborodva válaszolt. A műsorvezető szemére vetette, hogy kettejük közül ő a történész, úgyhogy ne oktassa ki őt történelemből. A magyar kormány a magyar emberek érdekeit képviseli, nem a brit, a nyugati vagy az ukrán érdekeket, tette hozzá a politikus. 

A teljes adást itt lehet majd visszanézni

Forrás: Telex.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
SACK - ÚR ezt beszopta! Nem kicsit nagyon!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cucika
Sosem a magyar érdekeket védik azzal csak takaróznak. A saját érdekeiket védnék, de nem mernek Putyin mellett nyíltan kiállni.
terlasz
@KisTehen: Tényleg jól beszél, fejlett a beszédközpontja.
NKF
A britek menjenek a francba! Esőnek léptek ki az EU-ból !
Kovács jól beszélt.
FLETÓ
SACK - ÚR ezt beszopta! Nem kicsit nagyon!
Toller Béla
Ugye ? Ha csak egy légtérbe vagytok ezekkel, ha csak ők beszélnek, ha csak nem rúgtok beléjük mindjárt a legelején ...akkor szarosak lesztek tőlük ! Ki ez a kovács, azt állítja, hogy történész, de úgy beszél, mint egy tgabyasi ganéhányó ...ki ez ? Ki jogosította fel, hogy egy országot merjen képviselni ezzel az erkölcsi csőddel a hátán ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.