A Pesti Srácokon publikált véleménycikkében arról írt: szerinte újra kellene gondolni az általános hadkötelezettség visszavezetését. 

Válaszolt a Honvédelmi Minisztérium Schmidt Mária hadkötelezettségről szóló felvetésére

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Schmidt Mária cikkében úgy fogalmazott:

„Folytatnunk kell az egészségügy, az oktatás és a honvédelem reformját. Újra kell gondolnunk az általános hadkötelezettség (férfi és női egyaránt) visszavezetését. (Érdemes lenne erről egy nemzeti konzultációt kezdeményezni.) Hiszen a háború, mint látjuk, egyáltalán nem veszett ki a világból, még Európából sem, sőt ott folyik a határainkon”.

Az ATV felkereste a Honvédelmi Minisztériumot, hogy megtudja: mit gondolnak a javaslatról, egyetértenek-e vele. Ezt a választ kapták: 

"Schmidt Mária álláspontja a sorkötelezettségről a professzor asszony magánvéleménye, semmiben sem egyezik a kormány álláspontjával.”

Forrás: atv.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Schmidt Mária egyik kezével a múltat írja, a másikkal a jövőt. A jelen valahogy mindig kimarad neki. Csak én látom úgy vagy tényleg gond van a "látásával" ennek a "hölgynek"?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@justhpeter: 18.13

Jut eszembe: Ez a Lázár-Márki-Zay fegyverszünet még tartogat néhány fejezetet, úgy hiszem. Kíváncsi vagyok a fejleményekre, istenuccse, nem kicsit!
magyar1
Kezdheti a saját gyerekeit küldje katonának, vagy nincs neki?
surdilloFUJT
@Eladott Ország: Az agyával van baj!a kerekek összekeveredtek!!!
kereső
@Nyírfa: Hogy hol az ellenzék? Hát, a patyomkin házban játsza a demopkráciát. Kedveskedik orbánnak a "szabad mandátumával"- amely az eskü letétele után már nem köti a választóhoz. Úgy is viselkednek- elfelejtettek mindent,amit a kampányban mondtak. Nem érdemes velük foglalkozni. Magunkra hagytak bennünket- kölcsön kenyér meg visszajár. Egyetlen percet nem érdemelnek tovább az életemből. Nem foglalkozom velük. "finita la comedia".
Nyírfa
@kereső: A Párbeszéd kitalálta, hogy költségmegtakarítás gyanánt ne legyen népszavazás a Fudanról, helyette a kormány vonja vissza az egyetem létrehozásáról szóló határozatát.
Timike kétségkívül jó ember, haladó szellemű, de könyörgöm, ne politizáljon, mert lassan úgy érzem, hogy sült galamb hozzá. Nem tudom, hol él, hol élnek ezek az emberek, de, hogy valamit nem érzékelnek a jelen racionalitásából, az nyilvánvaló.
Nem mellékesen az összes párt magára hagyta Ákost, egyedül semmire nem lesz képes.
Újabb hírlevél jött a DK-tól, ezúttal Klára jegyezte, erről is leiratkoztam, nem kell a rizsa. Némi ellentmondás van aközött, hogy leírtam a DK-t, de Klárát most is alkalmasnak tartom miniszterelnöknek, de hát ilyen az élet, összetett.
Amúgy határozottan megkönnyebbültem, hogy nem kell izgulni értük, és, amikor bukik a IV. Orbán-kormány, elvárom, hogy az újban ne kapjanak pozíciókat sem a fideszesek, sem a díszellenzéke.
rbela
És hova vonuljanak be a hadkötelesek? Laktanyák már nincsenek, ill. csak a földig lerombolva

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.