Tíz évre súlyosította a Szegedi Ítélőtábla annak szexuális erőszakot elkövető szentesi férfinak a büntetését, aki a testvéreinek a hat és hétéves szeretteivel fajtalankodott.

Temetőben erőszakolta meg hatéves unokahúgát egy szentesi férfi, ez lett a büntetése
Fotó: Pixabay

Az elsőfokú bíróság ítélete szerint a férfi három évvel ezelőtt egy elhagyott temetőbe csalta a testvére hatéves lányát, aki ekkor a felügyelete alatt állt, majd ott őt szexuálisan bántalmazta. A férfi még ugyanebben az évben a másik testvérének a hétéves leányunokájával a gyermek szüleinek lakásán szintén szexuális cselekményt végzett.

Az elsőfokú bíróság 9 év szabadságvesztésre, és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit kétrendbeli szexuális erőszak bűntette miatt és végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás vagy tevékenység gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kapcsolatba kerülhet.

Az elsőfokú bíróság ítélete ellen az ügyészség hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása, míg a védelem enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását és a kiszabott szabadságvesztés súlyosítását indítványozta.

A fellebbviteli főügyészség tájékoztatása szerint a másodfokon eljárt Szegedi Ítélőtábla egyetértett az ügyészség indítványával, és 10 év szabadságvesztésre súlyosította a férfi büntetését.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Pálinkás Pál: Bűnöző, teljesen mindegy milyen a származása. Vajon az amstetteni rém cigó volt, aki a lányát tartotta fogva és erőszakolta 24 éven át egy pincében legalább háromezerszer, 7 gyereket nemzve neki? Hmmm...
Emmersson71
@vacsi: A "felügyelete alatt állt" egy szófordulat a jogban. Ha elhozom a szomszéd gyerekét az óvodából, mert nem ér rá, akkor arra az időre a gyermek az én "felügyeletem alatt áll".
Emmersson71
Alan Turing sorsa jut eszembe...

"A második világháború alatt nagyon fontos résztvevője volt annak a Bletchley Park-i kódtörő csoportnak, amely a nácik hírhedt Enigmáját törte fel. Elősegítette matematikai megérzéseivel mind az Enigma kódjainak feltörését, mind a Hal nevű távíró rejtjeleinek megfejtését"

"Angliában Turing életében a homoszexualitást betegségnek tekintették, gyakorlása törvénybe ütköző, büntetendő cselekedet volt. 1952-ben Turing újdonsült partnere, Arnold Murray titokban, pénzért betörőket segített a matematikus házába. Turing ezért feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozás során Turing beismerte, szexuális kapcsolatban állt a fiatalemberrel. Turingot vád alá helyezték, elítélték, végül pedig választhatott a börtön és a libidócsökkentést célzó hormonkezelés között. Az egy éven át tartó hormonkezelés mellett döntött. Az ügy eredményeképpen a Government Communications Headquarters-nél (GCHQ) betöltött kódtörői állását elvesztette."

port.hu/adatlap/film/tv/kodjatszma-the-imitation-game/movie-153744
vacsi
@Emmersson71: Köszi, ezt nem tudtam.
DURBINOS
@division: Sokatmondó... egyik testvérének hatéves lánya van, a másik testvérének hétéves unokája van!!!
Erre kössél gombot divike!
division
@DURBINOS: Bűnöző, életfogytiglan, ennyi, nincs ezen mit tovább ragozni, te név és avatar tolvaj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.