Az ítélet jogerős.

17 év fegyházra ítélték a biatorbágyi fiatalt, aki meggyilkota a húgátPexels

Jogerősen tizenhét év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a huszonéves férfit, aki megölte a 18 éves húgát a biatorbágyi otthonukban – adta hírül a 24.hu. Az eset még 2019 nyarán történt, ekkor a fiatal, Sz. J. L., az anyját is megpróbálta megfojtani, de ezt az asszony egyik ismerősének végül sikerült megakadályoznia.

A táblabíróság tájékoztatása szerint a férfi viselkedési problémákkal küszködött már az iskolában is, és megviselte a szülei válása is.

Az elvonási tünetei és családtagjaival szembeni bizalmatlanság miatt már kisebb nézeteltérésre is erőszakosan reagált. A tragédia napján a fiatal összeveszett a húgával, majd addig fojtogatta, amíg az elvesztette az eszméletét. Ekkor a fürdőszoba felé vonszolta, mire a húga kezdett magához térni. Ezt tapasztalva a férfi kiment a konyhába egy késért, amivel nyakon szúrta a testvérét, mire a lány meghalt.

Az anya 12 óra 50 perc körüli időben hazament, ahol felfedezte lánya holttestét, ekkor a fiú őt is megpróbálta megölni. Ezt az épp akkor érkező anyja egyik ismerőse akadályozta meg.

A férfi 17 év fegyházat kapott elsőfokon,

de a vádlott védője részben téves minősítés miatt, részben pedig enyhítésért fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta. A táblabíróság szerint hibátlan tényállást állapított meg a Budapest Környéki Törvényszék bírája, ezért helybenhagyták az ítéletet.

Forrás: 24.hu
Fotó: Pexels

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Megölte a saját testvérét, egy nálánál nagyságrendekkel értékesebb 18 éves lányt. Kapott 17 évet, még, ha letölti is, 40 évesen szabadul - vajon ki lesz a következő áldozata? Mert lesz, hisz az anyját is megölte volna, ha meg nem akadályozzák! Normális az a bíró, aki ilyen ítéletet hoz? Ráenged egy nyilvánvaló gyilkos gazembert újra a társadalomra? Ha valaki, ez megérdemelte volna a tényleges életfogytiglant! Vagy azt már el is törölték?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.