Máris elkezdték magyarázni a bizonyítványt, nem sokkal azután, hogy Orbán bejelentette: nem támogatják az Oroszország elleni legújabb szankciós csomagot. 

Gulyás Gergely 700 forintos benzinárat lengetett be

Az Oroszország elleni újabb szankciók gazdasági hatása a matematika eszközeivel világosan kiszámítható következményekkel járó döntés, amely nem egyformán érinti az államokat – erről beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hír TV csütörtök esti műsorában.

Gulyás Gergely kiemelte: Magyarország és Szlovákia van a legrosszabb helyzetben.

A magyarok orosz kőolajnak való kitettsége körülbelül kétharmada a teljes kőolaj-felhasználásnak, a szlovákoknál ez az arány pedig még magasabb – szemlézi a beszélgetést az MTI.

Rámutatott: a kőolajra és földgázra vonatkozó szankciók hatására 700 forintos benzin és 800 forintos gázolajár lenne,

valamint Magyarország ellátásbiztonsága sem lenne garantálható. Ezért a kormány korábban is világossá tette, hogy nem tud támogatni „ezen a területen ebben a formában” szankciókat – mondta. Hozzátette: ezt Orbán Viktor miniszterelnök is egyértelművé tette az Európai Bizottság elnökének írt csütörtöki levelében. Erről itt írtunk részletesebben. 

A tárcavezető hozzátette: Magyarország tartja magát azokhoz a szankciókhoz, amelyekről a versailles-i márciusi uniós csúcstalálkozón döntöttek, de ezek a kőolaj és a földgáz területét nem érintették.

Olyan szankciókat szabad elfogadni, ami annak fáj, akit büntetni akarunk és nem fáj jobban annak, aki egyébként büntetni akarja az Ukrajnával szembeni agresszió miatt Oroszországot

– jegyezte meg Gulyás Gergely.

Mivel teljes egységre van szükség, és enélkül szankciók nem fogadhatók el, ezért ha az Európai Bizottság fenn akarja tartani az egységet, amely a háború miatt az uniót jellemezte, akkor tárgyalni kell – jelezte a miniszter.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Gulyás is visszabújhatna Orbán valagába.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@KisTehen: te egy kényszervágásra érett unalmas marha!
Istenakinincsen
@KisTehen: erroraccess_timetegnap, 23:56
Te is azt fogod fizetni.Nem érted hogy másik út nincs...vagy a szakadék felé vezet.Hatósági árakat ideig-óráig lehet csak fenntartani.(hacsak nem abból fedezik amit eddig elbugáztak,de az sem tart örökké és nem is akarják visszatenni a közös kasszába:()
Yoda69
@KisTehen: Igy is piaci arakat fizetsz te nagyon buta, sot 20-30%os inflacioval megspekelve.
Az arstopnak egy funkcioja volt: az agyatlanokat meggyozni hogy a fideSSre kell szavazni. Azt mar nem fogjak fel az ertelmi szegenyek, hogy az igy kiesett bevetelt mas termekeken hajtja be a forgalmazo tobbszorossen.
Béla333
Lesz itt minden, amit a maffia hívők szeretnének:
- magas infláció,
- élelmiszerek drágulása,
- 700 Ft feletti benzin,
- sorkötelezettség,
- EU-s pénzek leállása
- nemzetközi elszigeteltség, az összes ország utál már minket,
- megugró államadósság

Ezt választotta a maffiahívők csapata, ezt kapjuk!
ómió
700 forintos benzinár!? Hisz' az lenne az "efftársi áridea"!
simmering73
A szaros gatyádat lengesd, hülyegyerek. Az árpesszáriumnak előbb utóbb vége lesz és akkor tetszik nem tetszik még ómiónak is annyi lesz a benya, amennyi. Eftársilag természetesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.