Hétvégén tartja tisztújító kongresszusát a Jobbik Magyarországért Mozgalom. A párt alapszervezetei taggyűléseiken jelölhették azokat, akiket a Jobbik országos vezetői tisztségeiben szeretnének látni. Bármely párttag indulhatott az elnöki, az országos választmányi elnöki és az alelnöki megbízatásokért, közölte a párt sajtóosztálya.

A Jobbik szabályzatai alapján hivatalos elnökjelölt az lehet, akit a beérkezett jelölések legalább 20 százaléka támogat. A három induló közül csak Jakab Péter (79,48%) és Stummer János (20,08%) támogatottsága lépte át a szükséges szintet. A jelenlegi elnök másik kihívóját, Nagy Rudolfot csak a szervezetek 0,42 százaléka támogatta, így ő nem indulhat el elnökjelöltként.

Úgy tűnik, Jakab Péter leválthatatlan az elnökség éléről

Fotó: Facebook

Az országos választmányi elnökségre ketten pályáztak. Ehhez szintén a jelölések húsz százalékát kellett megszerezni, ami csak Szabó Gábornak (87%) sikerült, Varga Zoltán Péter a jelölések 13 százalékát kapta.

Az országos alelnökjelöltséghez csak 10 százalékos támogatás kellett, ezt a küszöböt sokan átlépték: Ander Balázs, Baucsek Rajmund, Dudás Róbert, Gyüre Csaba, Magyar Zoltán, Fazakas Attila, Lukács László, Kálló Gergely, Kvárik Anita, Salamon Gergő, Szilágyi György, Z. Kárpát Dániel.

Jakab Péter felkérésére indul elnökhelyettesként Potocskáné Kőrösi Anita indul, aki az induláshoz szükséges 15 százalékos küszöb helyett 98 százalékot. A Jobbik Jelöltállítási és Mandátumvizsgáló Bizottságának tagjai: Fehér Zsolt, Bába Szilvia, Wladyczanski Péter.

Forrás: 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Nehogy leváltsátok, efftársak! Felszámolótokként ő igazán eminens!
jesz
Nagy Rudolf 0,42%? Ez nem is szopás, ez szégyen.
NKF
Remélem,ma tovább szakadnak. Ámbár nem hiszem 4év már biztosítva van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Meghalt Bodó Andrea olimpiai bajnok tornász
Sport - 2022. September 29., 15:41
Meghalt Bodó Andrea olimpiai bajnok tornász
Meghalt Coolio
Szórakozás - 2022. September 29., 08:34
Meghalt Coolio
Gyilkosokat fogtak a Lurdy Házban
Itthon - 2022. September 28., 21:55
Gyilkosokat fogtak a Lurdy Házban