Április 20-án őrizetbe vették a Pénzügyminisztérium három munkatársát hivatali vesztegetés miatt – írja a 444.hu.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, öt minisztériumban dolgoztak érintettek, és egy, a Miniszterelnökségen dolgozó osztályvezető az ügy főszereplője: kenőpénzeket fogadtak el magángazdasági szereplőktől a GINOP-támogatásra beadott pályázataik kedvező elbírálásáért.

Kétszáz milliós vesztegetési ügy: heten jelenlegi vagy volt minisztériumi tisztviselők

Fotó: 123RF.com

Az ügyészek több mint 200 millió forint készpénzt, 60 milliónyi értékpapírt és egy 40 milliós autót foglaltak le.

Ezidáig húsz embert hallgattak ki gyanúsítottként. A kormányzati tisztviselők

"jogtalan előnyért cserébe pályázatíróknak, illetve cégvezetőknek segítettek abban, hogy támogatási kérelmeik sikeresek legyenek, illetve az azokkal kapcsolatban indított ellenőrzések kedvezően végződjenek a pályázók számára,"

derül ki Polt Péter tájékoztatásából, amit Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő kérdéseire válaszul írt. A legfőbb ügyész szerint

a gyanúsítottak közül 12 valamilyen cég képviselője, heten pedig jelenlegi vagy volt minisztériumi tisztviselők.

Az érintett szervek a Pénzügyminisztérium és a Miniszterelnökség. Polt válaszából az is kiderül, hogy a nyomozást nem az OLAF kezdeményezésére indították, hanem NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága tett feljelentést.

Forrás: 444.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Sebaj, majd húsz-huszonöt év múlva ezek is agrár-közgazdászként megszakértik az akkori viszonyokat, mint némelyik régi zsebre dolgozó vezető hivatalnok teszi mostanában.
Yoda69
Paraszt áldozatok az EU-nak.
Ki nem lat át a szitán?
A 3 millió agyatlan fideSS barmon kívül.
nezelodo
Sebaj, majd húsz-huszonöt év múlva ezek is agrár-közgazdászként megszakértik az akkori viszonyokat, mint némelyik régi zsebre dolgozó vezető hivatalnok teszi mostanában.
Eladott Ország
Ez csak a jéghegy csúcsa. Pályázati állás. – Ez szakmailag rátermett?! Nemhogy a szűk családi körömhöz nem tartozik, de még nem is távoli rokon! Ja, csak ez a rajz, kb 45 éve késztült, egy fél emberöltő. Sajnos nem jobb lett a helyzet, hanem sokkal rosszabb, de előre megyünk nem hátra. Csupa rokon, az egész világ. Mindenkinek van egy szegény rokona, akit el lehet helyezni, azok aztán, ha már benne vannak az állásban, semmit se csinálnak, se gondolatuk, se szorgalmuk tovább nincs. Én halálos ellensége vagyok a rokonoknak. Ez a rákfenéje az egész magyar életnek. (Móricz Zsigmond: Rokonok) Lehoczki István volt a kedvencem a Ludasban, a fidesz egypárti rendszerben nem változott semmi. Nepotizmus. Egy qrva mesélte el egy fideszes politikusról: Aki nem tud egy évben összeszedni 100 millát, az egy lúzer. Nepotizmus.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278859974_2069481726589884_4398311086363736846_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=bUkgn3HPgHYAX9kA8fe&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9hh66McSZ_Z9wJ9rhA1ntDGJfqH1aqUrWbwNdhqazIEw&oe=627A531D
nezelodo
Brüsszelben gondolom bűnbánóan tördelik a kezeiket a bürokraták, amiért meg merték vádolni a magyar politikai vezetést korrupcióval! Remélem nem csak hamut szórnak a fejükre, hanem bocsánatkérő küldöttségeket menesztenek Spanyolba a vejkóhoz, meg idehaza a simonkákhoz, boldogokhoz, mengyikhez, fenyvesikhez, lölökhöz, meglátogatjálk a már meghalt politikai áldozatokat, és posztumusz bocsánatot kérnek. Az élőknek pedig ideje lenne állást ajánlani elismerésként a tiszta kéz nevű brüsszeli bizottságba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.