"Bátor lépés", hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem támogatja az orosz energiatermékekre vonatkozó uniós embargót – írta Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese pénteki Telegram-bejegyzésében.

Megdicsérte Orbánt az orosz miniszterelnök
Fotó: MTI/Európai Tanács

"Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki felkerült a Mirotvorec listájára, bátor lépést tett a hangtalan Európához képest. Elutasította, hogy támogassa az országa gazdaságára nézve pusztító energia-embargót és a vallási személyiségek (értsd: Moszkva és egész Oroszország pátriárkája és más ortodox hierarchiák) elleni őrült szankciókat"

- írta a volt orosz elnök és kormányfő.

A Mirotvorec (Béketeremtő) egy ukrán nacionalista szervezet, amely "Ukrajna ellenségeit" listázza.

Medvegyev úgy vélekedett, hogy "az uniós országok legértelmesebb vezetői belefáradtak abba, hogy csendben a szakadék felé haladjanak az egész sterilizált európai csordával együtt, amelyet az amerikai pásztor a vágóhídra vezet".

"Meglátjuk, mit fog tenni az a pásztor. És persze azt is, hogyan viselkedik majd a nyájnak az a része, amelyik kész feláldozni magát a pásztor jóllakott életéért"

- írta Medvegyev.

Vlagyimir Legojda, a moszkvai patriarchátus egyházközi, a társadalmi és sajtókapcsolatok szinódusi osztályának vezetője, szintén a Telegramon, így kommentálta, hogy a magyar kormányfő állást foglalt Kirill pátiárka és az orosz ortodox egyházvezetés uniós szankciós listára való tétele ellen: "Vannak értelmes politikusok, akik képesek józanul és stratégiailag gondolkodni".

A magyar miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban elfogadhatatlannak nevezte az Oroszország ellen bevezetni kívánt uniós olajembargót, kijelentve: az felér egy, a magyar gazdaságra ledobott atombombával. Azt is elmondta, Magyarország nem támogatja, hogy orosz egyházi vezetőket szankciós listára tegyenek, "mert ez érinti a magyarországi közösségek vallásszabadságának kérdését, az pedig szent és sérthetetlen".

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Örök igazság: Nem az a lényeg, hogy mit mondanak rád, hanem az, hogy ki mondja! Ez a "dicséretre" is igaz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Kibaszott jó nő ez a fajankó tuggyuk jól.
Dr. Proktor
Bátor nyelvcsapásokkal a putyini úton...
szép új világ
Örök igazság: Nem az a lényeg, hogy mit mondanak rád, hanem az, hogy ki mondja! Ez a "dicséretre" is igaz.
Eladott Ország
Hát ez most nekem nagyon úgy hangzik, hogy az oroszok nyakig lennének a fekáliában, ha az olajembargó összejönne, nyilván azért örül annyira Medvegyev, hogy az oroszok trójai falova akcióba lépett és a gazdit hűen szolgálva megvétózta azt, de ezzel Orbán a háborút támogatja, ez de kínos bakker. Orbán hazajött Putyin véleményével
varosikurir.hu/wp-content/uploads/2018/09/Orb%C3%A1n-%C3%A9s-Putyin.jpg
Az EU- orbáni új magyar híd...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/46497992_1921410578155441_4018759911994294272_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=hUUqH_BJ5nsAX9JaZi_&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8iqOf_rMVyu0uC9s5jxjstZft1AuK8XLh7qvlKenxcBw&oe=629CB2A0
tudode
Medvegyev nincs tudatában annak, hogy milyen módon teszi a dolgát a Soros ösztöndíjas:
.
---- Ne figyeljenek oda arra, amit mondok!
www.youtube.com/watch?v=eEgScourDak&t=11s
---------------
..
---- Az orosz külügyi szóvivő erős szavakkal kritizálta Orbán Viktor beszédét
24.hu/belfold/2020/10/30/orban-beszed-orosz-szovivo/
.
„””””Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott George H. W. Bush néhai amerikai elnök Szabadság téri szobrának avatásán. A miniszterelnök a téren található emlékművekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: a Szabadság tér egyik oldalán áll a német, a másikon a szovjet megszállás emlékműve. Világos üzenet ez: ha magyar vagy, csak két lehetőség között választhatsz: vagy a megszállók, vagy a szabadság mellé állsz.””” (…)
-----------------
.
Hamis a nézése és a járása!!!
verőce21
Jónéhány EU-s állam sunyi, mert valójában örülnek a vétónak csak nekik nincs bátorságuk hozzá! Álszent arccal kommentálják, hogy nincs mit tenni mert Magyarország megvétózta a tervet...
De örülnek neki...!

Látszik, hogy ki a karakán/karakteres, jellemes vezető Európában..., mert az a "Holdról is látszik"...
verőce21
A mindenki által kedvelt, 30 kilós EB Elnök, ránk akarja kényszeríteni az olajembargót...

De miért kellene nekünk ezermilliárdért öt év alatt átalakítani a kőolajszállító/fogadó rendszerünket...? Hogy drágábban tudjunk kőolajat, gázt vásárolni?

Ez tényleg megérné nekünk...?
Nessy
Emelt szintű pávatánc! Ahol tud, keresztbe tesz a unióban, aztán tartja a markát a pénzért, amit zsebre tehetnek a haverokkal.
kereső
Orbán péntek reggel fél nyolckor nyilatkozott(adott interjút)-,moszkvai idő szerint , fél kilenckor. Medvegyev dicsérő twitter posztja moszkvai idő szerint fél tizkor született. Mindenki azt gondol , amit akar.
kereső
@KisTehen: Nem, az IIB-s kémek. akik élnek és virulnak, a mentelmi jogukkal együtt.Bölcsebb lennél, ha hallgattál volna.
Nyírfa
Ezt a dicséretet én nem tenném ki a kirakatba.
fergeteg
Egyetlen normális vezető Orbán ebben az USA-nak seggét naponta körbe nyaló Unióban.
Ezek akarnak föderációt?
Yoda69
Szovjetunio hose kituntetest nem erdemel?
Uriel
Medvegyev úgy vélekedett, hogy...

"az uniós országok legértelmesebb vezetői belefáradtak abba, hogy csendben a szakadék felé haladjanak az egész sterilizált európai csordával együtt, amelyet az amerikai pásztor a vágóhídra vezet"

"Meglátjuk, mit fog tenni az a pásztor. És persze azt is, hogyan viselkedik majd a nyájnak az a része, amelyik kész feláldozni magát a pásztor jóllakott életéért"

Ekkora baromságokat mondani...
Medvegyev hülye. Az már részletkérdés, hogy csak megjátssza vagy tényleg ennyire.
Medvegyev, a te nagy lomha buta primitív barbár országodba szar az élet !!!
Eladott Ország
@Uriel: ma, 07:27 ♦ Putyin: Seghülye vagyok ahhoz, hogy az országomban jólétet csináljak, úgyhogy inkább háborúzok. Nem tudjátok, dupla ágy van a Lenin Mauzóleumban? Hűtőláda kell majd ha darabokra tépik. Kásler profin össze tudná legózni. Akár mellé is zárhatnák. Egy esetleges orosz bukás a mi mini zsebdiktátorunknak is nagy bukást jelentene. Teljesen átvette a Putyini módszereket és azt a "normát", amit Putyin képviselt. Ezt emelte fel, mint a jövő erejét, ezzel hitegette a híveit is. Nagyjából minden ország szemében páriává váltunk, és ha bukik Putyin rendszere, egyetlen "példakép" sem marad a térképen - marad Kína. Annak messze vagyunk és túl kicsik is - nagyon nem lehet velük szövetségben a világot megváltani. Mégiscsak a haldokló Nyugat marad, csak oda ő már nem tud visszasorolni. Így függnek össze a külpolitikai tényezők egy kis ország esetében. Valaki szólhatott volna neki jóval korábban is, de hát ugye ő egy zseni, neki senki se mondja meg, mi a tutit...
uploads.disquscdn.com/images/64c076649cf14824ed65e665e909ba6437775492c215461580ef5220d3440227.jpg?w=800&h=548
ómió
Saját hazája érdekeit képviselni szerinte is "bátor lépés"!?
Sámannus
No ilyen nyíltan kevesen szarozzák be a pofájukat.
Gazella
@KisTehen: Tudod zsirhájod igazi pávatáncos! Majd utoléri a sors! Tök mindegy h nyugat vagy kelet, de megkapja rendesen!
Németeket és az osztrákokat ne keverd ide!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.