Ahogy arról korábban beszámoltunk, elhunyt M. Richárd, a Dózsa György úti gázolás egyik részese. Pénteken reggel pedig Berki Krisztián, médiaszemélyiség halálhíréről értesült az ország. Tibi atya, az iszákos blogger-lelkész, aki közösségi oldalán több mint egy millió követővel rendelkezik, Facebook-on közzétett bejegyzésben üzent követőinek.

Tibi atya kemény hangvételű üzenettel "búcsúzott" Berki Krisztiántól és M. Richárdtól
Fotó: Facebook / Tibi atya

A mai napon tragikus hirtelenséggel elhunyt egy postás, egy vasúti váltókezelő, két rendőr, öt tanár, két ipari alpinista, egy kazántechnikus (és még sokan mások, a lista hosszú). Tegnap is, ma is anyák, apák, férjek, feleségek és nagyszülők, és biztosan (nem üres szófordulat, tényleg kevés dolog ennyire biztos) holnap is hosszú lesz a lista.

Infarktus, agyvérzés, egy vérrög rosszkor rossz helyen. Rosszkor rossz helyen. Mondjuk éppen ott és akkor, ahol egy drogos pszichopata a több tízmilliós luxusautójával jogosítvány nélkül száguldozik, hogy aztán szabadlábon védekezzen, kokainozzon, műsorfelületet kapjon a magasrangú kormányzati haverjaitól az Echo TV-n, kokainozzon, Thaiföldre utazzon a nőjével, kokainozzon, sorozatosan megszegje még azt a kevés előírást is, amit be kéne tartania hogy megússza, kokainozzon, meghurcoltassa a sofőrt, aki mellett az áldozata ült, kokainozzon, megpróbálja megvesztegetni a nyomozókat (és kokainozzon), majd nagyvonalúan pénzt ajánljon a hozzátartozóknak, mintha csak a nőjének vetne oda egy húszast, hogy rakassa rendbe a fogsorát, miután egy pofozós numerában elfelejtett leállni a biztonsági szónál.

És persze vannak, akiknek a drogok meg a veretés negyvennél büntetőfékeznek, mert az egész életük nem szól másról, minthogy megpróbálnak ilyennek látszani, csillogni, tündökölni, másokat frusztrálni a kamu életszínvonalukkal. Sima herével, hungarocell aranytömbökkel meg közúti veszélyeztetéssel kompenzálják, hogy nyomorult strómanok, burzsoák kutyái, teljesítmény nélküli csicskák, akiknek ez lehet a legnagyobb örömük az életben.

Sokan halnak bele a foglalkozásukba. Ki közvetlenül, ki közvetetten, a stresszbe, a munka terhébe. Ha tömegesen meggyászoltuk valamennyit, a postást, a vasúti váltókezelőt, a rendőrt, a tanárt, az ipari alpinistát és a kazántechnikust, mindenkit, aki valaha egy fűszálat is keresztbe tett, hogy a Föld egy jobb hely legyen, akkor elgondolkodom rajta, hogy ez a két ember érdemel-e bármi egyebet a közvéleménytől, mint egy hosszú és megkönnyebbült sóhajt, amiért az utak biztonságosabbak lettek, a világ meg két bűnözővel (egy igazival és egy hamisítottal) szegényebb.

Tibi atya szerint "a haláluk puszta ténye semmit sem változtat azon, ahogy éltek":

istentudattal, miközben az életünk és a biztonságunk sosem jelentett számukra többet, mint a gázpedál mámora. A korai halál egyiknél sem baleset, mindkettejük a saját választott életének köszönheti, annak egyenes következménye.

Úgy gondolja, "ezek az emberek legfeljebb annyi kegyeletet érdemelnek, amennyit ők életükben másoknak adtak. Requiem helyett Highway to hell, mától kedvükre száguldhatnak rajta az idők végezetéig, a gyerekeink pedig ennyivel is biztonságosabban utaznak a közutakon".

Közösségi oldalán megosztott fotóról azt írta:

A kép a Dózsa György úti gázolás után került fel az Instagramra.

Kiegészítésként azt is hozzátette:

részvétem a hozzátartozóknak, természetesen nem tehetnek semmiről, a gyász joga mindenkit megillet, legyen az elhunyt bármilyen ember is. Éppúgy nem várható el tőlük, hogy osszák a véleményünket, ahogy tőlünk sem, hogy sajnálkozzunk.

Tibi atya kemény hangvételű üzenettel "búcsúzott" Berki Krisztiántól és M. Richárdtól
Fotó: Facebook / Tibi atya

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Már azt hittem megbolondult a világ. Este az RTL híradóban, olyan pusztítóan szívszorító visszaemlékezést nyomattak erről a két semmirekellőről, hogy falra másztam tőle. De örömmel látom, hogy legalább egy ember van még rajtam kívül, aki nem sírja vizesre a párnáját a két deviáns, antiszociális, drogos bűnöző miatt.
Libbantölő
Magam sem fogalmazhattam volna ettől jobban! Tűpontos írás arról, hogy látja egy normálisan gondolkodó ember ezt az egészet. Gratulálok!
vacsi
Kezden negszeretni ezt a Tibi atyát!
kormanyos63
Én nem ismerem Tibi Atyát, de amiket leírt azzal teljesen egyetértek!
Két velejéig romlott, gonosz, rosszindulatú, az embertársait semmibe vevő alak távozott az élők sorából!
Én soha nem kívántam senkinek a halálát(még az övékét sem)de egy biztos, nélkülük sokkal jobb lesz a világ, és biztonságban lesznek a közutak is, legalábbis ők ketten már nem fogják veszélyeztetni ártatlan emberek testi épségét, és életét!
Csicsus
Én egy gyaur ember vagyok ,nem hiszek semmi magasabb rendű baromságban(elnézést mindenkitől, akit ezzel megsértettem)de most valami megmozdult bennem: két iszonyatos, hitvány ember távozott a Földről és sokkal szebb lett a Világ. De ahogy a média tálalja a dolgokat, a végén szentté avatják őket, de Magyarország már csak ilyen.
1 könnycseppet sem tudok ejteni értük, ahogy éltek úgyis haltak.
Uriel
A múltkor pipa voltam Csak Tibire ("Atyátoknak se szólítsatok senkit e földön, mert egy a ti Atyátok, aki a mennyben van"), mert bődületes hülyeséget írt politikai vonatkozásban, de most beletalált - a kellős közepébe.
csagyi
@Csicsus: Ha a média nem hozta volna őket köztudatba akkor névtelen senkik lennének.Segítette őket a "média"háttere is abban,hogy alájuk tegye a lehetőséget az életvezetésükhöz. A TV-k,a bulvárok,lapok is ontották róluk a semmit,jól éltek belőlük.Meghaltak,sajnos a halálukért maguk is eleget tettek. Remélhető,hogy a többi életművész el fog gondolkozni?
Ideje lenne..
Logogrif
Nem csak a média ! Sajnos igaza van Tibi atyának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.