Puzsér Róbert közösségi oldalára írt bejegyzésében fogalmazta meg, hogy bár perben és haragban állt Berki Krisztiánnal, a halálhírét hallva mégis keserűséget érez.

Puzsér: "Molnár Richárd gazember volt. Berki Krisztián magát gazembernek hazudó kisember volt"
Fotó: Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt a Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd társelnökével, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjével, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson. MTI/Koszticsák Szilárd

Úgy gondolja, "bármilyen ártalmas és mérgező volt az a szerep, amit játszott, valaki játszotta azt a szerepet, és őt ki lehetett volna menteni a hazugságkonstrukció mögül, így azonban egyszer s mindenkorra elveszett a lehetősége annak, hogy szembenézzen önmagával".

Talán nem volt nagy esélye a megtisztító katarzisra, de többé semennyi nincs – a magyarság pedig soha nem tudja meg, mely bűnözői, gazdasági és kormányzati körök döntései nyomán lett Berki Krisztiánból FTC-elnök, trash-celeb, közszereplő és főpolgármester-jelölt.

Mint írja, "Berki Krisztián nemcsak a személyijét adta, hanem a személyét. Az arcát, az életét, a sorsát tette fel arra, hogy a magyar társadalmat a nagyvállalkozói státuszának és a luxuséletmódjának a hazugságával az elit ellen uszítsa. Az együttérzésre való képtelenségének médiaélménye és a filléres bölcseségei ugyanúgy az összefüggő hazugságfelépítmény részei voltak, ahogy a Molnár Richárdtól kölcsönzött Bentley, a replikaórák meg a hungarocellből gányolt aranytömbök".

Berki Krisztián soha nem mutathatott gyengeséget, még maga előtt sem, mert azt hitte, ha az illúzió eloszlik, ő megsemmisül. Nem kellett volna, hogy így legyen, végül mégis teljesült.

- tette hozzá.

Puzsér szerint, Berkinek az a sors járt volna, hogy "árufeltöltőnek jelentkezik az Auchanba, törvényes munkából középosztályos életet él." Úgy gondolja Krisztián ezt bizonyára büntetésnek érezte volna, annak ellenére, hogy "mindenki más tudni véli, hogy ez helyesen amúgy így megy".

Tíz évre rá már ő is belátta volna. Csakhogy a felső tízezer büntetésnek érezné a luxusmentes életet – márpedig ez az a csoport, amelyikbe Berki Krisztián hazudta magát, és ez az a csoport, amelyik elhitette vele, hogy befogadta őt, mint tiszteletbeli nagyvállalkozót.

Hozzátette:

Berki Krisztián nem ezt érdemelte: börtönben lenne a helye. Berki Krisztián szélhámos volt, stróman volt, gazdasági bűncselekmények kifutófiúja volt, felfüggesztett ítéletet kapott a költségvetés megkárosításáért, megbízásból demoralizálta és infantilizálta kezébe nyomott aláírások ezreivel az önkormányzati választást – nem kétséges, hogy börtönben lenne a helye. Nemcsak az igazságosság követelné meg, hanem a tanulság igénye a széles magyarságnak meg az őt bálványozó tinédzsereknek arról, hogy mi a cselekmény, és mi a következmény.

Úgy gondolja:

A tömegközlekedés megrendszabályozása a Bentley volánja mögött már félreérthetetlenül jelezte, hogy az Édes Élet című trash-reality szkriptje és Berki Krisztián sorsa szétbogozhatatlanul összefonódott – a szélhámos elhitte a szélhámosságát: úgy érezte, minél botrányosabban adja elő magát, neki az annál jobb lesz, mert a felső tízezer megvédi bármitől, hisz köztudottan Berki Krisztián az ő önpusztító extrémsportjuk, az élet meg egy országos tévécsatornán futó, aprólékosan megkoreografált, mézédes valóságshow. Most a magyarság megízlel Berki Krisztián életének tényleges zamatából egy leheletnyit, és keserűbb, mint az epe. Berki Krisztián nem volt bűnöző. Berki Krisztián csak egy csaló volt. A története nem lesz tanulság, ő soha nem lesz tanú, és soha nem bánhatja már meg a bűneit.

Bejegyzésében M. Richárd, a Dózsa György úti gázoló neve is felmerült, akiről azt írta, Berki Krisztiánnal ellentétben "feketeöves bűnöző volt". 

A magyarság vele kapcsolatban még érezhet is bizonyos elégtételt, hiszen ő legalább börtönbe került, és így precedensként szolgál arra, hogy bármit azért már mégsem lehet – csakhogy Molnár Richárdot nem fogházba vitték, ahogy az ítélet szólt, hanem meghalni vitték. Akkor még sem ő, sem a magyarság nem tudta ezt. Így zajlik az igazságszolgáltatás a féllegális Magyarországon, hisz felmérték, és népszerű. Magyarország unortodox nemzetállam, amely illiberális szellemben nem jogállam: hozott is halálbüntetést, meg nem is – Brüsszel tiltja, de Magyarország megtalálja a módját. Molnár Richárd sem ezt érdemelte.

Hozzátette:

Molnár Richárd gazember volt. Berki Krisztián magát gazembernek hazudó kisember volt. Berki Krisztián félig elkövető volt, félig áldozat volt mindvégig. Molnár Richárd elkövető volt mindvégig, végül mégis áldozattá vált. Az Úristen fogadja be a lelküket.

A teljes bejegyzés itt olvasható.

Forrás: Facebook

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Halottakról vagy jót, vagy semmit! Legalább is őseink ezt mondták, és igazuk volt! Igaz,akkor még nem volt közösségi háló, ahol bárkit, bármikor, büntetlenül lehet ócsárolni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
a kuruc kommenteket érdemes elolvasni...azokban benne van minden..
Nessy
Halottakról vagy jót, vagy semmit! Legalább is őseink ezt mondták, és igazuk volt! Igaz,akkor még nem volt közösségi háló, ahol bárkit, bármikor, büntetlenül lehet ócsárolni!
Nyírfa
Hát, ezt is megértem: Puzsér szimpatikus!
Tényleg ne mondjuk soha, hogy soha!
kormanyos63
@kereső: Én megbocsátom ezt neked!
Én elolvastam Puzsér írását, és bár őt nem szívlelem, de amit írt azzal egyetértek!
Két bünöző gazemberrel lett kevesebb a föld lakossága, és bár én sosem kívántam senkinek a halálát, nem fogok egyikükért sem könnyeket hullajtani!
Nélkülük sokkal jobb hely lesz ez a világ, ez nem is kérdéses!
Emmersson71
@Nessy: Régi tévedés ez a mondás! Ha valóban ÍGY értelmeznénk, akkor nem tanulhattunk volna Sztálinró, Hitlerről, de még Néróról sem.

Halottakról JÓL (igazat, a valót), vagy semmit! - ÍGY korrekt a mondat.

"De mortuis nihil nisi bene!" - Halottakról csak jót szabad mondani {mivel már nem védekezhetnek}

dictzone.com/magyar-latin-szotar/halottakr%C3%B3l%20j%C3%B3l
levarosbukta
@Nessy: Ne legyünk már álszentek. A sz@r ember az sz@r ember marad akkor is ha feldobja a pacskert.
simmering73
Majdnem egyetértek puzsérral, azzal a kiegészítéssel, hogy mindkettő gazember volt.
Nessy
@levarosbukta: Jó, most elmondja És?? Van esély, hogy felkel a koporsóból, és jó ember lesz belőle? Válaszolni sem tud a vádakra. Nem álszentség, de ennek már semmi értelme nincs, hogy halála után elsorolja valaki az elhunyt bűneit!
Nessy
@Emmersson71:: Az más! Ők valóban alakították a történelmet! Ki jól, ki rosszul. Aztán eltelt pár évszázad, évtized, és ahány társadalom, korszak, történész, annyiféle emberről tanultunk.
Libbantölő
Te meg simán egy gyúrcsányszopó, geciállat vagy puzsérpondró!
Logogrif
Sajnos v.sem, de most igaza van Puzsérnek...
Istenakinincsen
Berkit útáltam míg élt,bunkó stílus,bunkó kinézet...Most már sajnálom mert ez viszonylag értelmes ember volt.
Brutális erős látszat és gyenge lélek.Családalapítás feleség gyermek,válás új család új gyermek és rájön hogy ez nem az ő világa.Veszekedés akkor amikor meghalt az országos cimborája.Egyedül maradt a legrosszabb helyzetben,és most már rinyálnak a feleségek...jajj jaj így szerettük,úgy szerettük de már leléptek,kiszálltak.
levarosbukta
@Nessy: De bizony pontosan hogy van! Ezeket a celebeket nagyon sok ember csodálja, piedesztálra emeli nem árt ha a népek megtudják hogy fenntartással kell kezelni őket mert vacak semmitérő emberek. Még ha utólag is derül ki róluk.
levarosbukta
@Istenakinincsen: Azért azon elgondolkodhatnál hogy mindkét nőnél azután romlott meg a kapcsolata Berkinek hogy megszülettek a gyerekek. Abban a pillanatban ahogy nem ő volt az első a nő életében máris a feje tetejére állt minden nála. Jól látták a nők, hogy a gyerekek nincsenek biztonságban vele és lám be is bizonyosodott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.