Hadházy Ákos közösségi oldalán számolt be arról, hogy "a MÁV brutálisan megemelt, hatszoros áron adja az áramot a pályaudvarokon dolgozó kisvállalkozóknak".

Hadházy: "Putyin agresszív háborúja a felelős a magas energia árakért"
Fotó: Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, az ellenzéki összefogás zuglói képviselőjelöltje az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Illyés Tibor

Bejegyzésében egy kis boltot említ, amely tavaly decemberben 180 ezer forintot, míg idén februárban már több mint egymillió forintot fizetett az áramért.

A MÁV széttárja a kezét, és arra hivatkozik, hogy ő is ennyivel drágábban kapja azt, az államtól. Azt javasolja, hogy az üzletek próbálják átkötni magukat lakossági hálózatra, de ez legtöbbször technikailag nem lehetséges.

Hadházy szerint az ügy azt is megmutatja, hogy "milyen brutális terheket ró az egész országra az energia-áremelkedés".

Ne legyen kétségünk afelől, hogy a mesterségesen alacsonyan tartott árakat is mi magunk fizetjük meg! Egy felelős kormány azokat segítené leginkább, akik erre leginkább rászorulnak. A drágulás kompenzálásának költségeit pedig próbálná saját maga kiadásain megspórolni, és a lakosságot is takarékosságra kérni.

Hozzátette:

Ehelyett a kormánypropaganda a szankciókat szidja, és úgy tesz, mintha a kommunizmusban lennénk. Azt hazudja, hogy a világpiaci áraktól függetlenek lehetünk, mert az oroszoktól olcsón kapjuk a gázt.

Hadházy úgy gondolja:

A valóság viszont az: a magas energia árakért nem a szankciók, hanem Putyin agresszív háborúja a felelős, a világpiaci folyamatokat nem lehet kint tartani, és az orosz gázt is drágán kapjuk.

Forrás: Facebook

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
háháákosból kitört a sunyi politikus.
Nessy
@KisTehen: Az ország gazdaságpolitikájáért, amiből már csak a politika maradt, a kormány a felelős. A világpiaci árakért csak annyiban, hogy a forint árfolyama a bányabéka alatt van, ami viszont a hazai monetáris intézkedések eredménye több éve immár! Sok évig biztosított többletet, az MNB alapítványainak, ingatlan, műkincs beszerzéseinek is ez volt az alapja.
Yoda69
@KisTehen: A címet tehén, a címet.
Emmersson71
Na jóó..de a boltos, aki majd' egy millával drágábban veszi az áramot, a csirke far-háton viszont spórolhat 25 forintot!
Hálátlan népség!
Csizmás Kond
...orvoshoz kéne járjon a tekergés helyett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.