Minden országnak megvannak a saját történelmi tapasztalatai. Ez itt egy háború. Nekünk vannak háborús tapasztalataink, ezért az elején tisztázni kell, hogy ki áll háborúban kivel, és nekünk mi ehhez a viszonyunk – szögezte le bejegyzésében Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán: Nem oldalt kell választani, hanem álláspontot Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2022. május 6-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mint írja, "a magyar felfogás szerint ez egy orosz–ukrán háború".

Nem teszünk egyenlőségjelet, mert ennek a háborúnak nem szabadott volna elkezdődnie, és hogy elkezdődött, annak az oka, hogy az oroszok megtámadták Ukrajnát. Tehát nem mossuk össze a szembenálló felek helyzetét, de ettől még ez egy orosz–ukrán háború.

Bejegyzésében hangsúlyozta:

Ez nem a mi háborúnk. Ez nem Magyarország háborúja.

Orbán szerint, "amikor kitör egy háború, amelyben mi nem vagyunk közvetlenül érintettek, akkor azt a kérdést kell eldönteni, hogy mi a viszonyunk hozzá".

Vannak országok, néha Magyarország is ilyen volt a történelem során, amely ilyenkor oldalt választ, valamelyik fél mellé áll. De az én felfogásom az, és szerintem a magyar történelmi tapasztalat és a magyar észjárás is azt mondja, hogy nem oldalt kell választani, hanem álláspontot kell választani. Meg kell határozni, hogy mi a magyar érdek, amely megfelel a magyar érdekeknek, és egyben erkölcsileg is helyes, és ezt kell képviselni.

Hozzátette:

Nekünk van ilyen álláspontunk, ezt úgy hívják, hogy a béke. Mi nem egyik vagy másik háborúzó fél oldalán állunk, mi a béke oldalán állunk. Minden lépés, amit teszek, és amit a magyar kormány tesz, azt a célt szolgálja, hogy minél hamarabb legyen azonnali tűzszünet, és minél hamarabb kezdődjenek meg a béketárgyalások.

Forrás: Facebook

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Mondta valaki valamikor, hogy ez Magyarország háborúja? Senki.
Oldalt pedig mar választottunk: Európai Unió, NATO.
Igy e két szervezet narratíváit kell elfogadnunk, nem pedig páva táncolni, es hasznot húzni mások tragédiájából.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
"Orbán: Nem oldalt kell választani, hanem álláspontot"

, meg Nézőpont Intézetet.
evacica
@Maccska: Mi van osztogatod a névjegyedet?!
kereső
A Te "álláspontodat" a napi haszon- pénzben és hatalomban- határozza meg. Igy lehet élni elvek, erkölcsök nélkül.. Ez lett az országból. "Te tetted ezt király".
kereső
1993-ban fennen hirdette: „Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél.”

Te már régen "mákgubó" vagy.
ómió
Pedig efftársilag a bal(f@szság) mindent felülír!
Nyírfa
Orbánnak valóban nincsen oldala. De van hazug nyelve, végtelenített zsebe és vastag bőre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.