Jócskán megnehezítette a vállalkozók dolgát a Lidl, az élelmiszerlánc ugyanis jogi személyek számára megtiltotta boltjaiban három hatósági áras termék: a csirkemell, a kristálycukor és a liszt vásárlását.

Akkora pofont adott a Lidl a magyar vállalkozóknak, hogy a fal adja a másikat

A Magyar Hangot egy szekszárdi olvasó értesítette a változásról, beszámolója szerint május elején terülhetett ki a helyi Lidlben a korlátozásra figyelmeztető tábla

A civilek ebből semmit sem tapasztalhatnak, ám hiába is menne a pulthoz, aki cég nevére, számla ellenében szeretni venni a három „tabusított” árucikkből.

Az élelmiszerlánc válaszából kiderült, hogy lényegében a lakossági fogyasztók védelmében keményítettek be.

Mert bár a Lidl a törvényben szabott limitnél jóval nagyobb mennyiségű árut tart készleten, az utóbbi hónapokban annyira megnövekedett a hatósági áras termékek kereslete, hogy az ellátás folytonosságát is veszélyeztette.

A Lidl Magyarország elsődleges célja, hogy kiskereskedelmi vállalatként a fogyasztókat ki tudja szolgálni, ezért hozta meg azt a döntést, hogy mindösszesen három termék (csirkemell, cukor, liszt) kizárólag a lakossági fogyasztók számára érhető el

– írta a Lidl Magyarország; igaz, a jogszabályi háttére vagy a korlátozás bevezetésének időpontjára nem tértek ki.

A vásárlási láz mögött a szorult helyzetbe került vendéglátósok és kisboltot üzemeltetők álltak:

ők korábban nagykereskedőktől vették ezeket a termékeket, amit aztán vállalkozásuk jellegétől függően árréssel továbbadtak, vagy feldolgoztak.

Csakhogy a nagykerekre nem vonatkozik a kormány által elrendelt árkorlátozás, ők piaci alapon, és egyre drágábban kínálják a lisztet és cukrot. A vendéglátósok, boltosok ezután rohamozták meg a diszkont láncokat, amit a Lidl végül megelégelt.

Forrás: Magyar Hang

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Nagyon helyes. Eddig is sok kisboltos vásárolt a nagy élelmiszer áruházakban olcsóbban, és azt adta el haszonnal a saját kisboltjában. Ideje megállítani ezt végre. Vegyék meg nagykerből drágábban, és akkor mutassák meg mire is képesek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gabó11
Mi ebben a pofon? Ez eddig nem volt természetes?
magyar1
Na de pld. egy vendéglátó egységnek miért nem lehet a lakosságnak is megfelelő árumennyiséget adni számlára? Olyan ez mint a benzin, úgyis ráteszik az eladott levesekre a nagyobb árrést akkor csak azok járnak rosszul akik meg akarnak ebédelni egy menüt munkahelyükön.
Hiányos a rendelet.Akik feldolgozzák miért ne kaphatnának ugyanolyan áron és ugyanannyit?
rokker33
@magyar1: Nekik ott a metro meg a nagykereskedelmi boltok stb ahol amúgyis olcsóbban megveszik, ha többet vesznek pl karton zsugor rekesz raklap stb. Ők nettó áron kapnak sok mindent ! A Lidl meg a családoknak meg a kisembereknek van kitalálva. Szerinted attól hogy olcsóbban veszik a csirkemellet,attól még olcsóbban fogja eladni neked a büfések ??? Egy nagy frászt! Minden egyre drágább egy sima lángos Boesodban ahol laktam 500 ft felett van!!Egy sima hamburger 1200 és semmi extra!A Balatonon meg 1000 ft és ők is a Lidl ben meg tescoban vásárolnak...
rokker33
@rokker33: A Balatonon 1000 ft lesz a sima lángos...1400 a sajtos tejfölös..
@magyar1:
vacsi
@magyar1: Pl. a Tescoban jártunk úgy, hogy felvásárolta egy ember az összes olcsó sót - kályhás volt...
division
Nagyon helyes. Eddig is sok kisboltos vásárolt a nagy élelmiszer áruházakban olcsóbban, és azt adta el haszonnal a saját kisboltjában. Ideje megállítani ezt végre. Vegyék meg nagykerből drágábban, és akkor mutassák meg mire is képesek.
magyar1
@vacsi: De nincs korlát a mennyiségre? Meg minek vásárolja fel? Nem értem? Eladja?
@division: De mi abban a probléma ha egy kisboltos munkát teremt, adót fizet stb és drágábban adja el a nagy élelmiszer áruházakban megvásárolt árut?
Elvégzi az állam feladatát helyettük, hogy minden kis faluban legyen ellátás, munkát teremt, adózik,járullkokat fizet stb. Ha már ilyen egyeduralkodóvá tették a multikat, vidéken falvakban nincsenek ahová az idősebbek, betegek, autó nélküliek elmenjenek vásárolni ezek meg elviszik helybe.
magyar1
@rokker33: Igen, egy büfés, lángosos először kifizeti a bérleti díjat ami curva drága, még az önkormányzatoknál is. Régebbről tudom. Utána kitermeli az adót, tb-t stb és aztán ami marad neki és reggeltő-estig dolgozik, ha alkalmazottja van akkor a befizetések halmozódnak, most már a nav felé vagy nem tudom hová az internetelérést stb. Úgy hogy a magyar kisvállalkozásoknak rohadt nehéz dolga volt régebben is és ma is.
vacsi
@magyar1: Nincs mennyiségi korlát, akit láttunk, egy raklappal vásárolt. A cserépkályha építéséhez használják, az agyaghoz keverik - nyilván jobb lesz tőle...
Uriel
A mocskos, ügyeskedő, állandón kiskaput kereső, lopós, a felelőséget és az költségeket másra hárítós matyarok.
Orbán is "csak" ezt csinálja, ezért nem érdekli a nagy többséget - a Holdról is látszódó 3 057 195 seggfejet - a korrupció, ami úgy teszi tönkre az Matyarországot, mint az orosz hadsereget - még van, de szar.
ómió
Ez valszeg még a "liberális alapállásukból" jön!
tothjani
Igen mondjuk elég érdekes is hogy nyitok egy garázsboltot a multi láncoknál bevásárolok (felét számla nélkül), majd ordítok hogy az emberek miért a multikhoz járnak vásárolni.
(Jó tudom a falvakban csak igy lehet.)
Gazella
Megy rendesen az emberek közötti agymenetes mérgezés.. Ezt akarta eléri a kurvány.
Eladott Ország
@division: tegnap, 19:13 ☻ Hol érdekli őket, hogy mennyibe kerül egy bevásárlás? Nekik van miből költeni, a miénkből!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/271876082_694391728608706_1942538882907350733_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-6&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=WuEqFqhwYToAX9kew1g&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8vI-FiGNhCgN70GP70-_hqKcCbbwHnJxOD-VaEhOkDKw&oe=627B8E53
Orbán kormányzása alatt 800 ezer magyar munkavállalónak lett sokszorosan magasabb a fizetése. A többiek az országban maradtak. Orbán nem kormányoz , Orbán kormány garázdálkodik , amit tesz az többek között csoportosan elkövetett garázdaság , sikkasztás, hűtlen kezelés , hazaárulás és még lehetne sorolni napestig!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/121795544_843674283043661_7424661751264069731_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=o7tQG1yP894AX97R_7V&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_4SYQ5T9nvFJ1BRbJPGu6_QPVdfNcpWGnbjmkHZkEs3A&oe=629D9B7D
Befagyasztások: családi pótlék, nyugdíjminimum, pedagógusbér, csirkefarhát . És az agyfagyasztás időtlen idők óta!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273211092_4573324876128848_5243023450264387458_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=QZCYvSqKEIAAX8mWosV&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_Y2-pVe8o6F_pskGgeY7LyujLjldpPAqf6SGl74rc2LA&oe=627CFE93
C_3PO
@division: Ez nem ilyen egyszerű! 30 éve szinte csak kisboltok (magyar családi vállalkozások) működtek! Bejött ez a sok multi, kiszorította őket, most meg az egyik diszkriminálja?!
Másik dolog: Kukutyin + Csajágaröcsöge lakói nem mind tudnak elutazni a közeli városkába, ahol Lidl, Tesco, Aldi, Penny, stb. van. Őket a kis falujukban egy kiskereskedő (magyar családi vállalkozás - túlélő) szolgálja ki...
Nessy
@C_3PO: Akkor talán a nagykernél legyen kedvezménye a családi kisboltoknak! Ha néha csak egy valami hiányzik hirtelen, és is a sarki kisboltba kocogok le. Aztán fizetek jóval többet érte.Ez az ára a feledékenységemnek, és a lustaságomnak, hogy nem sétálok még két háztömböt.
C_3PO
@Nessy: Igen, a jó ötlet! Csak a Füszért, stb. ami jól működött már az enyészeté! Itt ott fellelhető valami kis maradványa. Egyszerre nagy tételt nem tud beraktározni a kis boltos. Valóban, valami megoldás kellene!
Dr. Proktor
@C_3PO: A kiskereskedő csatlakozzkn valamyik beszerzési lánchoz és akkor versenyképes lesz, ( franchise a neve )...
Ja, hogy akkor átlátszó lesz és elszámoltatható? Semmi zsibi, semmi svarc?
C_3PO
@Dr. Proktor: Mert a Lidl, Tesco, Aldi, Penny, stb. semmit nem svarcol??? Dehogynem! Csak másképpen!!!
Dr. Proktor
@C_3PO: Azt ugye tudod, hogy a multi kiskerek bejövetelével drasztikusan megemelkedett az adóhivatalhoz befolyt kisker adó?
Biztos mert svarcoltak, Mariska néni meg a sarki boltból elkezdett adózni...
C_3PO
@Dr. Proktor: Még szép! Ráadásul ezt a forgalom alapján számolják. Minél többet árul, annál több adó folyik be! Akkor???
Dr. Proktor
@C_3PO: Biztos arról is értesültél, hogy a kamionok amelyek külföldi termékekwt hoznak, nem üresen mennek vissza? Így pl. a Lidl Magyarország legnagyobb bor exportőre...
C_3PO
@Dr. Proktor: Szaré-húgyé veszi! Nagytételbe' vásárol, s mikor eladta a célországban, aztán fizet! Amúgy neki jó a visszfuvar, nem megy üresen...
Dr. Proktor
@C_3PO: Számolj! Egy az ország, egy a fogyasztás! A mulrik nem tömnek minket, különben is írtad, hogy a kicsiktől veszik el a forgalmat...
Apropó, a mi kis falusi boltunk Spar franchise lett, azóta nem járunk a távolabbi Ludlbe.
Dr. Proktor
Na jól van, én csak tényekkel tudok vitatkozni...
C_3PO
@Dr. Proktor: Az egy lehetőség! Nem kötelező!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.