Nem fogjuk megszavazni az újabb brüsszeli szankciós csomagot, amíg nincs megoldás a magyar energiabiztonságra – erről írt Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán vasárnap.

Szijjártó beintett Brüsszelnek az új szankciós csomag kapcsán
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

"Ma ismét telefonon beszéltem Shahid Abdullah barátommal, az ENSZ Közgyűlésének elnökével, akivel gyakran egyeztetünk az ukrajnai háború kapcsán" – írta bejegyzésében Szijjártó Péter.

A magyar külügyminiszter arra kérte az elnököt, hogy az ENSZ továbbra is vesse latba minden tekintélyét a tűzszünet és a béketeremtés érdekében, hiszen "nekünk, magyaroknak a minél előbbi béke az érdekünk".

"Beszéltünk az újabb brüsszeli szankciós csomagról is. Shahid jól tudja, hogy mi eddig az összes szankciós csomagot megszavaztuk, de ez a legújabb lerombolná az eddig biztos lábakon álló magyar energiaellátási biztonságot. Mindaddig, amíg nincsen megoldás a brüsszeli javaslat által előidézett problémára, addig mi ezt a csomagot nem fogjuk megszavazni"

- írta Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Akkor lehet integetni a tovatűnő "brüsszeli pénzeknek" is...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Úgy latom a piros Mao-konyvecskebol hirdeti az igét, ez a sült barom.
kereső
@Yoda69: Lavrovtól kapta, az aktuális utasitásokkal?
teuton
"Brüsszel" is visszaintett, nincsenek milliardok...
Aztan tovabb... "Szergej Lavrov baratom" mostmar kiesett a pikszisböl?
Toller Béla
A nagyonhülye ! Miféle biztonság az, amit a putty szerződése biztosít ? Észnél van ez a gazember, legalább magánál van még ? Összevissza beszél itt biztonságról, magyar emberekről, de halovány viszonyban sincs mindezzel ! A saját szennyesét próbálja meg takargatni ! Oroszbarát, ennélfogva most apátlan-anyátlan politikai árva lett. Nem kell senkinek sem. Addig kap olajat meg gázt, amíg bírja készpénzzel kifizetni. Oszt jónapot ! És nem fog neki segíteni a sokszorosan megbántott, folyamatosan sértegetett Nyugat ! Arab barátjával meg ...
namihami
Nem győzünk hálálkodni annak a kormánynak, amelyik olyan és akkora biztonságot igér, bejelent és biztosít, amiben pl a gázt a piaci árát ötödén fogja beszerezni. Aztán jön a SAJÁT beosztott KSH-ja és közli a zemberekkel, hogy nemhogy az ötöd(!)ár nem igaz, de még a piacinál is többet kellett csengetni.
Erre vajon mit és hogyan fognak iránymutatást és magyarázatot adni úgy az illetékesek, mint az itt írogató híveik? Persze, a sokadik eset és eddig, mint a 2/3 is igazolja, az eddigi beetetés most is be fog válni.
Ez egy cselédnép. Ha nincs ""g(G)azdája"", rosszul érzi magát. Néhány szép igéret és a kolompszó elég neki.
jesz
@KisTehen: a magyaroktól kapott kis pénzecske, csak tökmag ahhoz a pénzhez képest, melyet a finnek, észtek, lettek, litvánok fizetnek az elzárt gáz/olaj helyett kapott orosz áramért...kkevesen tudják, hogy ezek az országok igenjó elektromos hálózattal vannak bekötve az orosz villamos rendszerbe...
Persze ehhez az kell, hogy ezekben az országokban a fogyasztói hálózat is baromijó legyen...hát az...

A statisztika szerint az oroszoknak nőtt a bevételük, pedig arrafelé most nem szállítanak sem oolajat, sem gázt...a németek is ezt teszik, csak ők a franciáktól veszik a mérhetetlen mennyiségű elektromos áramot...

Nagy vakítás amit a gazemberekből álló brüsszeli adminisztráció erőltetne elsősorban ránk.
verőce21
Ne hagyjuk, hogy a magyar rezsicsökkentés az uniós vezetők zsebeiben tűnjön el...!

Miért kellene nekünk "máshonnan" szállítanunk a kőolajat, gázt, amikor az oroszra nagyon kedvező, hosszú távú szerződésünk van?
Az mese habbal, hogy "ezen árkülönbözet nagyon mély zsebekben tűnik el." - ez a magyar nép zsebeiben marad! - ebből van a rezsicsökkentés!

Azért mondjuk fel az olaj- és gázszállítási szerződéseinket..., mert az Unió vezetőinek kedvezőbb elkötelezettsége van...?

Szuverén államok szövetsége EU. Ha nem vétózzuk meg most, hiába a kitétel, hogy 2023-ig bezárólag beszerezhetünk az eddigi forrásból...! az már akkor is kötelez... mások egyéni érdekeiért... és az egész magyar nép kárára...!
Gazemberekkel állunk szemben, nem szabad finomkodni...!
Qqberci
Akkor lehet integetni a tovatűnő "brüsszeli pénzeknek" is...
csipetke
Beintett szíjjártó? Mert a gazdája azt mondta neki,hogy ezt tegye. Aki azt gondolja,hogy szíjjártó magától megtehet bármit,az téved. De engem mindenképp a padlón pattogó kecskesz@rra emlékeztet ez az ürge. Az meg,hogy az európai vezetők még a fejüket is elfordítják,azért keményen megdolgozott ez az idegbeteg pöcs
teuton
@verőce21: Vergödszke, te tenyleg hülye analfabeta vagy! Menniyt fizet MO az oroszoknak? Olvasdd a KSH statisztikat, többet, mint a jelenlegi piaci ar!!! Hogy pedig a maganfogyasztok kevesebbet fizetnek erte, azt megfizetik többletben az afaval es a cegek termekeivel/szolgaltatasaival, adokkal, mert ez matematika! Meg azzal, hogy a fizetesek alacsonyabbak, mint Bulgaria kivetelevel barhol az EUban!!! Ja, erröl veled semmi ertelme vitatkozni, mert neked ez magas...
verőce21
Nincs mit tárgyalni.
Az arab olaj soha nem lesz olyan olcsó mint a csővezetèkes orosz. A tankhajós szállítás környezetvèdelmi körülményeiról nem is beszélve. És még a tengerpartról is el kell juttatni...
Pálinkás Pál
azt tudod kakadu, hogy hamarosan bacchatod a vétójogod,mert az unió egyszerű többséggel fog dönteni...
Gazella
@KisTehen: tévedsz.. az orosz gázért a nyilt ár tripláját kell fizetni.
Másik maga a kurvány köszönheti magának, hogy nincs más megoldás.
szép új világ
@Pálinkás Pál: ... vagy a jogállamisági eljárás keretében megvonják a szavazati jogot. Ettől kezdve vétő jog sem lesz és integethetnek Moszkva felé.
ómió
Pedig a "kiküldött efftársaink" már lassan azt se tudják, hogyan tehetnének keresztbe Magyarországnak!
teuton
@Pálinkás Pál: Na erröl bizony nem szolnak a kormanymediak. Pedig ez lesz az igazi atombomba a vetozasokra, nem a kötelezettsegszegesi eljarasok, 7es cikkely...
kereső
Majd beintenek az országnak, hogy arrul kódulunk. Druzsba petrus- de minden a te lelkeden fog száradni- tevőlegesen is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.