Tehetetlenség és düh az úr az utcára kerülő tungsramosok között – írja a Népszava. A lap munkásokat kérdezett Nagykanizsán.

"Rohadjon meg Orbán is" – dühösek az utcára került Tungsram-dolgozók
Fotó: MTI/Oláh Tibor

A zalai városban a közeljövőben 700-an kerülnek utcára a Tungrsam Group helyi gyárából, miután a cég bejelentette, az életben maradás érdekében a 3100 dolgozójából 1600-tól válik meg júliustól.

Rohadjon meg mindenki, aki hagyta, hogy idáig jussunk! A Tungsram, a polgármester, a Cseresnyés meg az Orbán is

– fakadt ki egy ötvenes férfi, aki úgy fogalmaz: kivágták őket, mint macskát szarni.

Ennyi idősen kinek kellünk majd? Ráadásul én csak az izzólámpa-gyártáshoz értek, hová tudok majd elmenni?

– tárta szét a kezét egy ötvenes asszony.

A dolgozók nem elégedettek a polgármester és az országgyűlési képviselőjük teljesítményével sem, további részletek a Népszava cikkében.

Forrás: nepszava.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Philip Marlowe: Nem vitatom hogy idejét múlt termék előállítása veszteséges. Ez nem csak a kapitalista világban van így. Csak az idős dolgozókat sajnálom, mert neki még sok évet kell dolgozni, és nem mindegy, hol, mennyiért. Mert ha pl. részmunkaidőben, vagy kevesebb bérért tud elhelyezkedni, ha eltud, ez a mostani infláció mellett katasztrófa számára, pláne, ha családos.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
grincss
Ha szabad kérni, minél előbb!
Kedves tágabb családjával együtt!
Csizmás Kond
...az hogy az izzólámpa kiment divatból nem hiszem hogy Orbán lenne érte a felelős...
Nessy
Sajnos, az idős dolgozók elkeseredettsége érthető. 50 fölött nem sok lehetőség adódik számukra ha mindig izzót szereltek. Különösen nem vidéken.
Csizmás Kond
...és amúgy is nagyon kell spórolni a villannyal...:)
teuton
@Csizmás Kond: Tenyleg analfabeta vagy, ha azt hiszed, izzolampakat gyartanak! Persze erthetö, ha nem tudsz idegen nyelven olvasni, mert magyarul sem tudsz... Szofoso 2020ban majdnem 300 millos allami tamogatast igert a cegnek, ami ugye csak töredeke annak, amit a Penztaros szallodai kaptak (es rögtön el is bocsatotta az alkalmazottak felet!), holott a Tungsram több, mit 3500 dolgozot foglalkozat a gyartasban, aminek nagy resze exportra ment, LEDk, specialis üveg, stb.
www.budapester.hu/unternehmen/tungsram-foerderung-fuer-mehr-spezielles-glas/
Szamolok, neked, mert te nem tudsz... Az összes allami tamogatas 425 milliard volt, 155ezer dolgozora, a Tungram letszamara vetitve 2,4%, tehat 10 millard jart volna letszanaranyosan egy TERMELÖ cegnek. Kaptak 3,8%ot, tehat közel 40x kevesebbet, mint a Penztaros szallodai!!!
Nessy
@Philip Marlowe: Nem vitatom hogy idejét múlt termék előállítása veszteséges. Ez nem csak a kapitalista világban van így. Csak az idős dolgozókat sajnálom, mert neki még sok évet kell dolgozni, és nem mindegy, hol, mennyiért. Mert ha pl. részmunkaidőben, vagy kevesebb bérért tud elhelyezkedni, ha eltud, ez a mostani infláció mellett katasztrófa számára, pláne, ha családos.
Nessy
@Philip Marlowe: Van aki komolyan veszi a "senkit nem hagyunk magára", "segítünk az elbocsátott dolgozóknak megfelelő munkát találni" ígéreteket, ami nem mindig válik valóra.Álláshirdetés van, csak sok az eszkimó, kevés a fóka. A legtöbb nem is válaszol a jelentkezőknek.
Gyurka80
@Nessy: Nehezem hiszem el, hogy Nagykanizsán közel a sógorokhoz valaki nem talál állást, az ne borsod!
Nessy
@Gyurka80: Attól is függ, mihez ért, milyen fizikai munkára képes.
levarosbukta
@Gyurka80: Aha, mert úgy gondolod hogy átlépi a határt ami cirka félóra és az első faluban kap munkát?
Istenakinincsen
@Philip Marlowe: ma, 21:13 Rátapintottál a lényegre!NEM kell kapitalista világ az embereknek!
Tudod kinek kell?Azt is tudod miért?
percsi
@Philip Marlowe: ""Rohadjon meg Orbán is" – dühösek az utcára került Tungsram-dolgozók"
Idióta büdös parasztok! Orbánnak mi a f@sz köze van ehhez?...Mi???... Barom Orrbánfóbiások!"

Oka biztos van, pl., mégpedig az, hogy becsapták őket. Fid. Cseresznyés azt ígérté, ha a fid. marad hatalmon a gyár nem fog bezárni, továbbra is lesz munkájuk. Ha az ellenzék nyer, akkor munkát kell keresniük.
Tehát szavazzatok a fidre! Ezek az emberek az elmúlt 12 évből nem tanultak, ezért a fideszre szavaztak!
Leadták a szavazatukat és kidobták őket az utcára!
karma1
@Philip Marlowe: MINDEN multinacionalis ceggel strategiai szerzodest kot az orszag, ahova beteszik a labukat. Lasd a GE-nek is kellett, hogy legyen, szoval sajat magadnak feladtad a kopest, aztan alaalltal.
Jol lebaxtad @Nessy: -t, hogy hol van itt orban? HAT EBBEN VAN ORBANNAK ORIASI MULASZTASA, amikor kerte a kormanyt, hogy segitsen - valoszinu, a strategiai szerzodesnek megfeleloen!
Szoval besetalsz a f@szerdobe, es masokat hulyezel?
Tan gondolkodni is kene legkozelebb, ha mar irogatni kezdtel ide.
karma1
Ejnye, nagykanizsaiak! Dehat a fidesz-kdnp-re szavaztatok!? Akkor most mi a baj? Aprilis 3-ig jol dolgozott a fidesz, csak most, hogy kidolt a bili, es bebizonhyosodott, hogy a vilagon semmit se tett ertetek sem az orszaggyulesi kepviselotok, se a polgarmesteretek, akkor most mi van?
Amikor mi azt mondtuk, hogy ezt a valasztast nemcsak az ellenzek fogja megszivni, de ugyanugy a fideszesek is, akkor pont errol beszeltunk! Es nyugodjatok bele, nem a meszilolo, nem a csanyi, garancsi, szijj, meg a tobbi nagykutya fogja megerezni a fidesz tetuseget, hanem azok, akik a piramis legaljan allnak, akiktol pedig az egesz NER rendszer fugg!
Sajnalom azokat, akiket ezek a fideszre szavazok magukkal rantottak a semmibe.
verőce21
Mert ha az ellenzék nyer, akkor ez a leépítés nem fordult volna elő?

"...a céges jelzések alapján már most több száz Tungsram-dolgozó továbbfoglalkoztatása iránt igényről tudnak a kormányhivatalok..."
verőce21
A magyaroknak nem kell a kapitalizmus, ebből is ez a tanulság!
Nem egy vállalkozó nép. Éppenezért kevés a tőkeerő is...Ide mindig német, svájci, stb. vállakozók hoztak munkát, alapítottak gyárakat...

Ha akad is magyar vállalkozó, az piaci körülmények között elvérzik, itt csak a protekciós állami emlőn csüngö "vállalkozók" élnek meg, tisztelet az egy-két kivételnek...
Yoda69
Je, nem soros, nem gyurcsany, nem elmutnyocev? Csak nem kezdik felismerni hogy a fideSS mindenkit atQrt? Nem kell ide ElQrtuk. Majd akkor lehet anyazni, ha a fideSS ujra bevezeti a sorkotelesseget, es lehet menni haboruba a ruszkik oldalan golyofogonak a NATO ellen.
terlasz
@Yoda69: Marikánk már belengette a nemtől független sorkötelezettséget, hogy örüljünk annak, amikor majd csak a férfiakra vonatkozik.
Béla333
Most könnyű lenne kárörvendeni, de a tény, ami tény: ti választottátok meg újra a maffiát:

"- Úgy látjuk, az emberek értékelik azokat az erőfeszítéseket, melyeket a kormány az elmúlt években a falvakért tett - mondta Cseresnyés Péter. - Ezek természetesen, fejlesztésekben realizálódtak, s ennek köszönhetően az első eredmények azt mutatják, nőtt a támogatottságunk - de biztosat majd csak a végső "elszámolás" után lehet mondani. Addig is köszönjük mindenkinek, aki ránk szavazott, s ezzel is elismerte a munkánk.
A Nemzeti Választási Iroda honlapján 21.40-kor azt lehetett olvasni: Cseresnyés Péter a szavazatok 53 százalékos feldolgozottsága mellett már bejutott a Parlamentbe.""
www.zaol.hu/helyi-valasztas2022/2022/04/igy-ertekelte-az-elso-eredmenyeket-cseresnyes-peter-nagykanizsan
dr. prédikátor
EMBÖRÖK!!! NEM KELLET VOLNA A FITYMASZ CSÜRHÉT O1G VEL AZ ÉLEN HATALOMBA SEGÍTENI!!!
tothjani
Vidéken mindig is ez volt és nem csak az elmúlt 12 évben, a politikusok ígérgettek rengeteget, hogy majd ők hoznak a településre munkát, aztán nem hoztak csak 800 közmunkás állást. És még azért a gyalázatos segélyért is verekedtek az emberek. :(
Uriel
@Nessy: tegnap, 21:21

Pláne, ha lakáskölcsöne is van, ami a kamatemelések miatt egyre kúszik felfelé.
Csizmás Kond
@teuton: teuta, itt történetesen nem idegen nyelven kell olvasni hanem magyarul ami úgy látszik neked nem megy...direkt kiemelve írja, legalább azt lefordíttathatnád ha neked nem megy...
Nessy
@Uriel: "Gondoskodó kormányfőnk" szerint három hónap bőven elég álláskeresésre, és elhelyezkedésre! Persze, ha az illető valakinek" barátja, ismerőse, rokona boldog őse"(Ady után szabadon) .
ómió
Bizony! Ha egy "tőkés" bocsátja el őket, akkor, "pfuj-pfuj Orbán", ha meg egy "jó efftárs", akkor az a "haladó piac érdeme"!
Gyurka80
@levarosbukta: Akkor költözzön borsodba vagy szabolcsba az ukrán határhoz ott jobban kap állást!
Gyurka80
@karma1: A stratégiai szerződés NEM az hogy végtelenségig támogatjuk az adónkból, a vezetőknek is kéne valamit csinálni.
karma1
Nagykanizsa - cseresnyes peter, balogh laszlo, mindketto fidesz -kdnp - ezt vlasztottatok, ezt kell szagolni a kovetkezo 4 evben, ha addig nem uti meg a guta a fenyessegest!
Tessek elfogadni, vagy tiltakozni ellene!
Németh István
Na a nuniba égőket dugdosó nyanyák! ne rinyáljatok, mert előre jeleztek az angol elvtársaitok! ez a múltra is vonatkozik!
Most meg régóta tudjátok hogy megszűnik a gyár egy része elmegy indiába, a többi e fene se tudja hova-ahol még olcsóbb a munkaerő! Tündér virágszálak a váltózások korát éljük! nem a poshadó kapitalizmusban élünk és nem is a vígécz szocializmusba, ahol azért is pénzt kaptatok ha nem dolgoztatok csak a budira jártatok nunizni! De még rosszabb is lenne, meg lehetne - mondjuk sokkal - ha nem az Orbán Viktor a vezér! Úgy, hogy rohadjatok meg ti ahányan vagytok és menjetek a büdös vécébe maszturbálni az üvegfiolákkal!
emerencia
@Németh István: Ne bántsd őket, ha tanultak volna, ugyanígy járnának. Idősen már mindegy, hogy ki a tanult és ki a tanulatlan. Én Szabolcsban anno 43 évesen helyezkedtem el nagy nehezen és 64,5 éves koromig, nyugdíjazásomig sikerült leamortizálni az egészségemet. A tanulmányaim jól jöttek a munkámhoz de pl. a tanulást 17
emerencia
@emerencia: Folyt. éves korában más munkakörben dolgozó munkatársnőm még életerősen, egészségesen elmehetett nyugdíjba ötven+ évesen. (Nem egyedi eset.) Orbán világában egyáltalán nem biztos, hogy a tudás mindenkinél elnyeri a jutalmát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.