Csapadékos napnak ígérkezik a hét első munkanapja, bárhol lehetnek zivatarok a nap folyamán.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható. 

27 fok is lehet, de zivatarokra is számítani kell hétfőn

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A reggeli órákban a Dunántúl déli felében néhány zivatar még előfordulhat.

Hétfőn a késő délelőtti óráktól az országban általában kedvezővé válnak a feltételek zivatarok kialakulásához. Először a Dunántúli- és Északi-középhegységben, majd egyre többfelé várható zivatar. Intenzívebb zivatarok elsősorban a középső tájakon és a Dunántúlon valószínűbbek. Ezeken a területeken egy-egy intenzívebb gócban 25-30 mm csapadék, jégeső és 60-70 km/h-s széllökés is lehetséges. Este észak, északkelet felől csökken a csapadékhajlam. A meteorológiai szolgálat az egész országra citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a zivatarveszély miatt.

Az előrejelzés szerint hétfőn az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarok környékén erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul. Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Hétfő éjjel a legtöbb helyen csökken a felhőzet, kiderül az ég, de maradhatnak felhősebb körzetek is. A nappali záporok, zivatarok nagy része lecseng, de néhol még előfordulhat konvektív csapadék. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 12 fok között alakul, de a vízpartokon, belvárosi részeken enyhébb lehet az idő.

Kedden sok napsütés várható a nappali órákban képződő gomolyfelhők mellett. A déli határ közelében még előfordulhatnak záporok, zivatarok. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Délután 22, 27 fok valószínű.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.