A magyar kormány képviselője a vasárnapi ülésen is ellenezte az uniós olajembargó tervének megszületését, mert szinte teljes mentességet kér az embargós terv alól – jelezte egy névtelen forrás a Politico-nak.

Kiszivárgott Orbán terve: akadályozza a szankciós csomagot, szinte teljes felmentést kér Magyarország
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A folyamatban lévő tárgyalásokon a fókusz inkább azon van, hogy Magyartország és Szlovákia részére milyen műszaki következményekkel jár az orosz olajembargó, ahhoz milyen finanszírozási lehetőségek állnak majd rendelkezésre és az orosz leválás mellett hogyan lehet folyamatosan garantálni az ellátásbiztonságot, a hazai üzemanyagellátás zavartalanságát.

Leginkább a magyar kormány ellenállása miatt nem született még meg az alku a hatodik uniós szankciós csomag kapcsán, mert a legutolsó kompromisszumos brüsszeli javaslatot továbbra is elutasította.

Nincs kompromisszum a tagállamok között. Magyarország továbbra is ellenzi (a csomagot) és ez a probléma

- mondta egy forrás a vasárnapi ülés után, aki szerint azért nem elég még a 2024 végéig szóló felmentés sem Magyarországnak, mert azt szorgalmazza, hogy teljes felmentést kapjon.

Orbán Viktor kormányfő a pénteki rádióinterjúban arra utalt, mintha ötéves átállási időt jelzett volna, de a pontos idézetekkel együtt az alábbi cikkben írtunk arról, hogy mit is mondott és mi állhat a háttérben. 

A teljes mentesség kapcsán a lap egyik forrása azt mondta:

Ez lehetetlen. Olyasmit akarnak, mint a teljes felmentés. De ez őrültség.

Fontos, hogy nem kizárólag a magyar ellenállás miatt nem született meg vasárnap sem a hatodik uniós szankciós csomag, mert közben vita van a déli tagállamokat sújtó terv körül is.

Forrás: Portfolio

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Már megint a lopás a legfontosabb. Múltkor olvastam, hogy a MOL az oroszoktól vásárolt olaj után extra visszatérítést kap, amit ő nem épít be az árba, hiszen az eladáskor a világpiaci Brent olaj árát veszi alapul.
Az így a MOL-nál képződő extra haszon meg valahol lecsapódik...
Ennek az elvesztését nem akarja hagyni a maffia...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Bírom ezt a fotót. Szijjas kárörvendő vigyorral nézi, ahogy a főni bénázik ))
Béla333
Már megint a lopás a legfontosabb. Múltkor olvastam, hogy a MOL az oroszoktól vásárolt olaj után extra visszatérítést kap, amit ő nem épít be az árba, hiszen az eladáskor a világpiaci Brent olaj árát veszi alapul.
Az így a MOL-nál képződő extra haszon meg valahol lecsapódik...
Ennek az elvesztését nem akarja hagyni a maffia...
Eladott Ország
A bűnöző román cigány geci ( többgenerációs migráns) és politikai prostituált bandája/szektája ki akarja vezetni az országot az EU-ból és a NATO-ból! Ők már szarrá lopták magukat és terhes lett az Unió.
„Senki sem olyan veszedelmes mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt.” ( Márai Sándor) Csak a zsákmány és a hatalom érdekli őket!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274682539_2026339450904112_4270137531423392927_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=VOb0i-R4lJcAX-fTc2k&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-U8KbW2N55LJsnp_Nl9HImpxisepzt85gOEccMGHobPA&oe=627DE1DA
Se inteligencia, se hozzáértés, se törődés, se szánalom, se megértés, se szolidarítás, Teljesítmény = kilátástalanság, reménytelenség...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/166064145_1897676180414021_5069319251401540770_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-6&_nc_sid=825194&_nc_ohc=9TE9Q7jE8MkAX-FJ18o&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9rDErkZr1ug2yiRifhA6beMSKZHOBWkhPMnwoJmjE1SQ&oe=629D7047
kereső
@Béla333: Magánalapitványok!! Az állam által a magánnyugdijból visszavásárolt 25%-os MOL részesedést az állam 10+10+5 % arányban magánalapitványoknak adta.
jesz
..."szinte teljes felmentés"...

A "szinte" szó vajon mit takar?
verőce21
Nincs mit tárgyalni.
Az arab olaj soha nem lesz olyan olcsó mint a csővezetékes orosz. A tankhajós szállítás környezetvédelmi terheléséről nem is beszélve. És még a tengerpartról is el kell juttatni a finomítókig...!
Nem alternatíva az uniós "ajánlás"...
Pálinkás Pál
a megoldás egyszerű, felfüggeszteni a magyar szavazati jogot,és nem adni egy fillért sem, amíg a kolostormalac nincs a megérdemelt helyén..
Málna
Ha ez az ország érdeke, akkor vétózzanak csak. Ez a dolguk.
Béla333
A magukat tudatlannak beállító maffiahívek figyelmébe:

2022. ÁPRILIS 12. 18:25
"Jól jár a Mol az orosz olajjal"
"Naponta 3,5 milliárd forintot nyerhet a magyar olajtársaság azon, hogy az oroszoktól vásárol.
Április derekára tovább nyílt a Brent-Ural árkülönbözet, ami a korábbinál is kedvezőbb helyzetet teremt a döntően orosz olajat finomító magyar olajcégnek, a Mol veszteségét a hatósági árszabályozás miatt bőségesen ellensúlyozza az egyre olcsóbb orosz olajon elért nyereség - írja a vg.hu.
A cikkben kifejtik: az árkülönbözet a finn szektortárs Neste adatai alapján már hordónként 35 dollárra rúg, ennyivel kerül kevesebbe az orosz Ural, mint az északi-tengeri Brent. Március közepéhez képest tehát újabb öt dollárral nőtt a különbség az orosz-ukrán háború hatásaként a két olajtípus árfolyama között."
Április derekára tovább nyílt a Brent-Ural árkülönbözet, ami a korábbinál is kedvezőbb helyzetet teremt a döntően orosz olajat finomító magyar olajcégnek, a Mol veszteségét a hatósági árszabályozás miatt bőségesen ellensúlyozza az egyre olcsóbb orosz olajon elért nyereség - írja a vg.hu.
mfor.hu/cikkek/vallalatok/jol-jar-a-mol-az-orosz-olajjal.html

Persze a benzinkutaknál mindig a világpiacra hivatkoznak...
Pálinkás Pál
@KisTehen: nem is kell, itthon sem kéne, mégis 12 éve a debilek tartják életben a rendszert,ha itthonról nem megy a sok félanalfabéta miatt, döntsék meg kintről...
Pálinkás Pál
@KisTehen: és..?..mivel a MOL az államé,ki is fizeti?...az adófizetők.../ ne erőlködj../
Béla333
@KisTehen: 13.02
Idézd be, hogy hol és mit írt a libsi sajtó erről! Ne csak puffogtass a levegőbe!
Pálinkás Pál
@KisTehen: ez valami vicc? idelinkelsz egy több mint 2 éves kamucikket...?
Béla333
@KisTehen: 13.15
Te állítasz valamit, legalább tedd ide, hogy hol lehet elolvasni. Mert bocs, de egy maffia hívő szava nem sokat ér...
Pálinkás Pál
@KisTehen: no, akkor olvass...
" A Társaság alaptőkéje 102.428.682.578 forint, amely 819.424.824 darab "A" sorozatú, névre szóló, 125 forint névértékű, törzsrészvényből, 578 darab ”C" sorozatú, 1.001 forint névértékű törzsrészvényből és 1 darab "B" sorozatú, névre szóló, 1.000 forint névértékű, alapszabályban meghatározott szavazatelsőbbségi jogokat biztosító részvényből áll. A "B" sorozatú részvény tulajdonosa a magyar állam."
tehát ..nem a magyar állam a tulajdonos.. de érdekes módon 1 db nyomorult 1000 .Ft. névértékű szelvénnyel szavazatelsőbbsége van, alapszabályba rögzítve egy 100 milliárdot érő cégnél...no...ez olyan fidesz matekos,igaz?..menj inkább legelni..
molgroup.info/hu/a-mol-csoportrol/attekintes
RonaGyuri
ad kép. jól mutatnátok az általatok megszolgált csíkos kardigánban! =))
Jozefina
At EU-nak már partvonalra kéne állítani orbánt!!! Elképesztő, hogy hagyják gátolni az EU törekvéseit!!!
csak úgy....
@Jozefina: majd föloszlanak és orbánék nélkül kezdik elölröl...,ezt a bandát másképp nem lehet lerázni!
ómió
"Kiszivárgott"? Már hetek óta ezt mondja! Vagy süketek az efftársak?
bence
Nem is értem Brüsszelt ! Miért nem utalja egyből orbán számlájára az összes visszatartott pénzt ?! Úgyis az lesz a pénz útja ha belemennek orbán játszmájába !
bence
@jesz: ! Semmilyen büntetést nem szabhatnak ki rá ! Mentesül minden felelősségre vonás alól !
verőce21
Orbánt ki akarják fárasztani, hátha úgy majd könnyebben manipulálhatják. Ez a szankciózgatási baszakodás még hónapokig eltarthat, mindig csak egy kicsit, csak egy kicsit engedünk és a végén nem lesz visszaút a teljes bukásból... Mármint az EU bukásából...!

Nem egy irányba tartanak az érdekeink, ideje a szakításnak.
fergeteg
Hajrá Viktor ! Veled vagyunk. Támogatunk.
Bukjon bele az EU a saját mocskába,amerikával együtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.