Ideiglenesen ugyan, de öt-hat perccel megnő a várakozási idő a budapesti taxisoknál a tarifaemelés miatt – mondta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke az InfoRádiónak. Mától 33 százalékkal drágább lesz egy fuvar a fővárosban, mert az alapdíj 700-ról 1000 forintra, a kilométerdíj 300-ról 400-ra, a várakozási díj pedig 75 forintról 100 forintra emelkedett.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Akkor ez az egyharmad áremelés éppen pótolni fogja azokat az elmaradó utasokat, akik már ilyen áron nem akarnak vagy tudnak taxiba ülni.
Kevesebb fuvar, kisebb járműkopás, kevesebb károsanyag-kibocsájtás, hosszabb autóélettartam.
Csak nem a kiegyenlítődésre és környezetvédelemre hajtanak a taxisok?
Giovanni Alba
@Mirabilis: ma, 20:26
Szerintem zseni vagy, csatlakozom egy kiegészítő javaslattal: országos személyfuvarozó hálózat, nincs városon belüli és vidéki fuvar, csak utasszállítás. Amennyiben a célállomás messze esik a kiindulótól, akkor a sofőr a következő kuncsaftig megpihen a melegedőben, éppen úgy, mint a mozdonyvezetők. Család? Majd találkoznak, ha arrafelé lesz fuvar.
A távolsági buszjárat haldoklik, a vonatközlekedés nem lett jobb, talán csak a kisvasút, most a népek vagy megülnek egyhelyben szépen, vagy a láb mindig kéznél van (Peterdi Pál után szabadon).
Tetszettek volna orsz. gy.-i képviselők lenni, akkor talán még helikopter is jutna egyszer-egyszer.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.