A gránitszilárdságú alaptörvényt tizedjére írhatja át a fideszes többség, az első komoly viták várhatóak kedden az új összetételű országgyűlésben.

Az alaptörvény tizedik módosításának vitáját kezdi meg a Ház kedden – olvasható az MTI hírében.

Ismét módosíthatják az alaptörvényt, erről vitáznak a képviselők kedden

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A képviselők napirend előtti felszólalásokkal nyitják az ülésnapot, majd megemlékeznek a madarak és fák napjáról.

Ezt követően kezdik meg az alaptörvény tizedik módosításáról szóló vitát. A változtatás megadná a kormánynak azt a felhatalmazást, hogy ha kell, az Ukrajnában folyó háború miatt gyors döntést hozhasson.

Az alaptörvény módosívásával együtt tárgyalja meg az Országgyűlés a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló előterjesztést is.

Az Országgyűlés ugyancsak megvitatja a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő szabályozási kérdésekről szóló törvényjavaslatot, majd napirend utáni felszólalásokkal zárja keddi munkáját.

Forrás: mti.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Legalább ne írnának ilyen hülyeséget, h az Országgyűlésben vitáznak egy fideszes előterjesztésen. Benyújtják, megszavazzák és pont, ennyi.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Legalább ne írnának ilyen hülyeséget, h az Országgyűlésben vitáznak egy fideszes előterjesztésen. Benyújtják, megszavazzák és pont, ennyi.
simmering73
Toldozzák, foldozzák, mint a szétrohadt falusi budit.
Qqberci
@simmering73: Ugyanitt használt gyurma eladó...
kereső
Vitáznak? Kik?? Az orbánt képviselők, a magukat képviselőkkel? Hűűűűűűűűű, de izgi lesz.
Nyírfa
Aggódva kérdezem: netán tudathasadása van a fidesznek? Nem lennék meglepve.
Csizmás Kond
...nincs oltan dolog ami minden időkben tökéletes lenne, ilyen az alaptörvény is, Azt is a helyzethez az adott körülményekhez kell igazítani mert különben lesznek hiányosságai.
anyuci
Mindegyik módosítással egyre több és egyre több jogot kapnak. Indokot mindig találnak... 2/3-al gyomorforgatóan azt csinálnak amit akarnak, ez nem ország, ez nem demokrácia, ez nem parlament, ez egy fideszt törvényen kívül helyező maffiaállam amiben minden közpénz az orbán nevét elfedő mészáros-tiborc... csapat kezel ! Unorodok !
namihami
Ez az ún Alaptörvény egyre inkább hasonlatos lesz a Magna Chartahoz vagy a Constitution of the US-hez. Ha szellemiségben nem is, de a tartósságában legalább is.
A Szájeranyu egyszer megírta és ezzel évszázadokra lefektette a fideszes politikum ""erkölcsiségét"".
Ilyen egy igazi ""gránitszilárdság""!
kereső
Az alapizé módositás semmi más célt nem szolgál, mint az orbáni teljhatalom fenntartását . Mit kell ezen vitázni? Van 135 képviselő, aki ezt bőven meg tudja szavazni- a "vita" csak a parasztok vakitására való. Mindkét részről.
ómió
Csak nem a bolsi frakciómutyi adta az apropót?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.