Kedden akár 27 fok is lehet, ám sok helyen kell az országban zivatarokra számítani, amiket erős széllökések, intenzív csapadék és apró szemű jég kísérhet. Szerdán 29 fokra is felmelegedhet az idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden alapvetően napos időre van kilátás, a képződő gomolyfelhők a déli megyékben törhetnek magasabbra. 

Egyre inkább itt a nyárias idő, de még lehetnek zivatarok

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Kedden napközben a déli országrészben kedvezőbbek a feltételek zivatarok képződésére, észak felé haladva csökken a kialakulásuk esélye, de teljesen kizárni nem lehet. Az erősebb cellákat intenzív csapadék, viharos széllökés (60-70 km/h) és apró szemű jégeső kísérheti. Estére jelentősen csökken a csapadékhajlam.

Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 21 és 27, késő este általában 13, 19 fok között alakul.

A zivatarveszély miatt a meteorológiai szolgálat Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyék kivételével az ország többi megyéjére elsőfokú, figyelmeztető előrejelzést adott ki.

Kedd éjjelre a nappal képződő gomolyfelhők összeesnek, a csapadék megszűnik, általában derült vagy kissé felhős időre van kilátás. A szerda hajnali órákban párássá válik a levegő, foltokban köd is képződik. Ezzel együtt észak felől magasszintű fátyolfelhőzet úszik ránk. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, a homokhátságokon, az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet.

Szerdán az előrejelzés szerint a sok napsütést kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő zavarja, csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között alakul, ugyanakkor a hidegre hajlamos és a homokos tájakon ennél hűvösebb lesz. A maximum 25 és 29 fok között várható.

Forrás: met.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.