A juhok körülbelül negyven hektáron, jól tartva éldegéltek, amíg a kecskeméti járási hivatal és a kormányhivatal intézkedni nem kezdett.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Ez az ország már egészen szürreális!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Ez az ország már egészen szürreális!
nezelodo
Amikor az egykori földművelésügyi miniszter barátjának Eger környéki lépfenés szarvasmarháit levágták állatorvos láttamozása nélkül, és közétkeztetésben felhasználták a húsát, akkor nem volt ilyen szigorú a Bognár Lajos vezette hivatal.
Nyírfa
Biztos, hogy elmennék ebből az országból, de előbb leperelném az összes résztvevő gatyáját.
Amúgy az oroszok jutottak az eszembe erről a mészárlásról, mert ez az volt. Barbárok.
nemkati
@Nyírfa: Ez az, barbárság! Egészséges állatokat, amik nem ártottak senkinek, sőt, csak hasznot hoztak, lemészárolni, és ennek költségeit még a tulajdonossal ki is fizettetni, erre már nincsenek szavak.
Nyírfa
@nemkati: Olyan rossz érzésem támadt a hír olvasásakor, hogy szabályosan menekülhetnékem támadt: el innen!
Itt a hatalom bárkivel, bármikor, bármit megtehet.
És valahogy nem a Nyugat ugrik be mint elrettentő példa, hanem Kelet összes despotája, az elkövetett szörnyűségeikkel.
Csizmás Kond
Mongyuk én ezt így nem hiszem el. csak fertőző betegség bizonyítása esetén végezhetnek el ilyen dolgot, de ha egészséges állatokról van szó akkor azokat elkobozzák stb de nem csak úgy lelövöldözik...ez mese a tojórécéről.
Giovanni Alba
@nemkati: ma, 09:43
"...a Fertő tó jellegzetes látképét meghatározó cölöpházak tulajdonosait felszólították az ingatlanok lebontására, ami több tízmilliós költséget jelent nekik. Több tulajdonos egyből szót is fogadott, mert nem akart pereskedni a magyar állammal."
Giovanni Alba
@Nyírfa: ma, 09:57
Volt egy korábbi eset (nem merültem bele a részletekbe) amikor a lovait foglalták le, a barbár szállítás miatt egy vemhes kanca el is pusztult. Akkor beperelte a magasságos hivatalt, másodfokon is a festőművésznek adtak igazat, a határozat jogszerűtlen volt. Éppen csak azt nem olvastam, hogy a határozat kiadój milyen büntetésben részesült, és megállapítottak-e kártérítési kötelezettséget. Bár a hazai viszonyok ismeretében ezért külön pert kell indítani, a károsult saját költségén. Meglepne, ha kiderülne, hogy tévedek.
Valakinek kell az a terület.
Nyírfa
@Giovanni Alba: Igen, tárgyalja a cikk a lovak lefoglalását és annak körülményeit is. Annak külön utána kéne olvasni, hogy történt-e kártérítés.
A hölgy a legtöbbet adta az állatainak: a szabadságot. Hogy közben betartotta-e az együttélés írott és iratlan szabályait, csak részben derül ki.
Rettenetes, ami a juhokkal történt. És a gazdájuknak a rendőrök gyűrűjében végig kellett néznie, hallgatnia...aztán a kivégzésekről kiküldték a számlát...

Ha területszerzésről van/lenne szó, remélem, a háttérben intézkedő személyre - is - kamatostul hullik vissza a tettének minden következménye.
nemkati
@Csizmás Kond: Sajnos dolgok attól függetlenül történnek, hogy te elhiszed-e vagy sem. Egy felvételnek hiszel?

www.facebook.com/dharmashelter/videos/699044288087354
Málna
Az asszony épelméjű? Ha igen, miért nem tett meg mindent, hogy ezt elkerülje? Ha annyira szerette az állatait, meg kellett volna védenie őket. Az állattartás felelősséggel jár.
Nyírfa
@nemkati: 11.39

Köszönöm, egyelőre nem jutok szóhoz.
Nyírfa
@Giovanni Alba: 10.23

Jól láttad: területszerzésről van szó.
Peller Anikó
Valakire csúnyán nézhetett ez a mami, mert ilyen gazságot maguktól nem szoktak csinálni még a fidesz hivatalok sem. De ha és amennyiben beszólogatott a mami, esetleg nem akarta eladni a telkét féláron akarommondani 10% + feláron, akkor nevelési célzattal értelmet kap a meghurcolás. Így szokják.
nemkati
A lelőtt birkák meg eltűntek. 60 db.
Macskaszem
@Málna: Ezt úgy hívják, hogy áldozathibáztatás. Igazi fidesztahógeci gondolkodás.
Málna
@Macskaszem: Itt az áldozatok az állatok voltak. Értük pedig a gazdájuk felel. Feléred ezt ésszel?
Emmersson71
Valamelyik NERtárs szemet vetett a tanyára?!
Peller Anikó
@nemkati: Bííírkapörkölt. Az egész családnak, falunak komának, a többi megy a fagyasz tóba.
Csizmás Kond
@nemkati: ...Kati...szerintem ez a nő enyhén dilis...és ami a százvalahány állat lelövöldözését illeti és ha azt te elhiszed akkor sorstársak vagytok...
Macskaszem
@Málna: A lényeg, hogy volt egy területéhes, aljas, gonosz szomszéd, aki a hatósággal összejátszva halomra gyilkoltatott többek között fiatal, vemhes, állatokat is. Ezután nem hivatalos NÉBIH tetemszállító autó jött értük, hanem egy ponyvás KAMION. Ha nem érted, olvasd el @nemkati: 11:47 linkjét.
szaboria1
Vajon kilehet az a szomszéd akinek a kérésére ugrik a kormányhivatal?
Peller Anikó
@Kondi cica: Szerintem te vagy az nemenyhén. Végigfutott már a macska agyacskádon ez a lehetőség?
Málna
@Macskaszem: A lényeg, hogy valaki úgy tartott állatokat, hogy a legalapvetőbb szabályokat sem tartotta be. Ha ő felelősen gondoskodik a jószágairól, akkor ez az egész nem történik meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.