Rozsdaövezeti akcióterületté nyilvánították a BudaPark-projektet, a lakópark-fejlesztés környékén nemrég jelent meg Tiborcz István egyik érdekeltsége is

A hvg.hu cikke szerint nem sokkal azután, hogy Tiborcz István mininszterelnöki vő egyik érdekeltsége is megjelent a Kopaszi-gátnál folyó lakópark-fejlesztésben, a helyszínt a főváros legnagyobb rozsdaövezeti akcióterületévé nyilvánították.

Rozsdaövezeti akcióterület lett a Kopaszi-gátnál épülő lakópark, visszaigényelhető az áfa a lakásvásárlás után

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Schranz Mihály, a Property Market Kft. ügyvezető igazgatója közölte a jó hírt egy közleményben (amely kedden kora reggel jelent meg az MTI-ben), hogy a Rozsdaövezeti bizottság a Property Market BudaPart városnegyed fejlesztésének helyszínét rozsdaövezeti akcióterületté nyilvánította. Schranz arról is beszámolt az állami hírügynökségnek, hogy ez a besorolás a Kopaszi-gáttal szemben épülő BudaPart-projekt lakásvásárlóinak is kedvez, mivel visszaigényelhetik a lakások utáni áfát. A visszaigénylés visszamenőleg ugyanakkor nem érvényesíthető, a rendelet hatályba lépése előtti befizetésekre nem lehet kiterjeszteni – tette hozzá.

A hvg.hu cikke szerint a fejlesztés 2016-ban indult, a területből 10 hektár a Lágymányosi-öböl vízfelülete, 20 hektár városi park, ennek része a Kopaszi-gát is. A fejlesztés első két ütemét már lezárták, 1100 lakást értékesítettek is, az első két irodaépületet és öt lakóházat már birtokba vettek a lakók és bérlők. Az pedig nemrég derült ki a 444 cikkéből, hogy Tiborcz István miniszterelnöki vő érdekeltsége is megjelent az itteni lakópark-fejlesztésben.

A rozsdaövezeti akcióterület-besorolásról a 2021. májusában felállított Rozsdaövezeti bizottság döntött. A testület javaslatok alapján határoz arról, hogy a leromlott állapotú, korábban ipari vagy egyéb gazdasági célokra használt ingatlanok közül melyek kerüljenek be a programba. Eddig a cikk szerint 46 területre érkezett kezdeményezés, ebből 16-nál támogatták a minősítést, és hat terület esetében már jóvá is hagyták azt. A BudaPart-projekt a legnagyobb rozsdaövezeti beruházásnak számít Budapesten jelenleg a közlemény szerint.

Forrás: hvg.hu, 444.hu, mti.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Tehát, az az ""újproli"" réteg, amelyik az egyik fideszcsókos továbbvagyonosodása céljára felszabadított területen épített, csupa szoba-konyhás (víz az udvaron) lakást ki tudja majd fizetni, annak még ad a Mi Jóságos Atyánk némi visszacsorgatott pénzecskét.
Mert ugyebár:. ""Ami jár (ha haver), az jár!""
Vajon mi más épül majd ott, mint alacson, díjú, alapfelszereltségű szociális bérlakás--fiataloknak, rászorulóknak és hajléktalanoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.