Egyetlen ország van, Magyarország, amely számára igenis az unióból való kilépés lehet az egyetlen válasz a Brüsszellel szemben fennálló, mély, és engesztelhetetlen nézeteltérésére.

Orbán miatt kellene Magyarországnak távoznia az EU-ból

Magyarország és az EU a fennmaradó része jelenleg korunk legfontosabb geopolitikai témájában, az Ukrajna elleni orosz háború kérdésében egymással ellentétes oldalon áll.

Most már Németország és más, hagyományosan habozó tagok is elmozdultak az Oroszország elleni olajembargó felé, Magyarország azonban akadályozza a döntést, és ehhez olyan érveket hoz fel, amelyek dühítőek és nevetségesek

– mutat rá a Politico.

Orbán Viktor múlt heti kijelentését idézi a cikk, miszerint Magyarországnak nincs tengeri kikötője, mert azokat „elvették tőlünk”.

Ezzel a dalmát tengerpartra utalt, amely egykor a Magyar Királyság része volt, de ma a független uniós tagállamhoz, Horvátországhoz tartozik

– jegyzi meg a szerző.

Európa politikai rendjének egyik legalapvetőbb pontját forgatja fel: azt, hogy a nemzeti határok erőszakkal nem változtathatók meg, és hogy létszámától függetlenül, egyetlen nemzetnek sincs vétójoga szomszédai politikai döntései felett.

Magyarország ezúttal teljesen magára maradt. Igen, más tagállamok is felhoztak ellenvetéseket az olajembargóval kapcsolatban, de nem annyira hajthatatlanok, mint Magyarország. Orbán még arra is kész, hogy a magyar-orosz kapcsolatok oltárán feláldozza régi szövetségeséhez, Varsóhoz fűződő kapcsolatait. Orbán dalmát kikötőkről szóló megjegyzése jelzi, hogy az orosz birodalmi hódítást rokonszenvvel nézik azok, akik még mindig vágyakozva tekintenek a Nagy-Magyarország térképre, amely egyebek mellett Kovács szóvivő irodájában is látható

– mutat rá a cikk.

Az áprilisi választások után nemigen van kilátás arra, hogy belátható időn belül változik a magyar politika. Az EU-nak a közeli jövőben úgy kell kezelni Orbán Magyarországát, ahogyan van, és nem ringathatja magát abban az illúzióban, hogy az elmúlt 12 év múló aberráció volt csupán.

Az EU képes keményen fellépni, ha egyszer elhatározza magát. Saját fennmaradása érdekében ideje, hogy ezt most megtegye, és felhagyjon egy Moszkvával és Pekinggel szövetkező, revizionista autokrata ajnározásával

– írta a szerző Dalibor Rohac, a jobbközépnek számító American Enterprise intézet kutatója. 

Forrás: Hírklikk

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Orbán annyit mond, hogy "Brüsszel fel akarja falni a gyermekeinket!" és 3 millió magyar sírva könyörög az EU-ból való kilépésért. Tök mindegy, hogy milyen nyilvánvalóan agyament hazugságot talál ki, ha minden csatornán ez ömlik az emberek szemébe, fülébe, agyába, akkor el fogják hinni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sgl
@Toller Béla: Szerinted a geczi egyedül csinálja? Aki a környezetében van az nem tehetne ellene?
Naugye!
Ezek szövetkeztek: szétlopják az országot - 90 óta ez a cél, - ehhez hatalom kell mindenáron, emiatt a sperma talpasai gazsulálnak és ők is 10 és 100 milliárdokat kaszálnak.
Nézze meg mindenki az induló csapat keény magja 20-25 éve dőzsöl. 12 éve meg császsárként élnek, amikor összejönnek röhögnek: na ezt jól megcsináltuk!
Gyurka80
@Pálinkás Pál: Bolondgyerek aki nem szavazott az NEM lehet számolni egyik párthoz és a moslékhoz sem!
Gyurka80
@sgl: Nagy hantás vagy a fidesz 90 óta lop? A kommancsok lopták szét az országot privatizációs sumák tamás, metró autópálya építések stb bolondgyerek!
kissé felnőttem
nem kéne felcserélni ??? Magyarország miatt kéne orbánnak a politikából lelépni? Hess madár hess

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok