Egyetlen ország van, Magyarország, amely számára igenis az unióból való kilépés lehet az egyetlen válasz a Brüsszellel szemben fennálló, mély, és engesztelhetetlen nézeteltérésére.

Orbán miatt kellene Magyarországnak távoznia az EU-ból

Magyarország és az EU a fennmaradó része jelenleg korunk legfontosabb geopolitikai témájában, az Ukrajna elleni orosz háború kérdésében egymással ellentétes oldalon áll.

Most már Németország és más, hagyományosan habozó tagok is elmozdultak az Oroszország elleni olajembargó felé, Magyarország azonban akadályozza a döntést, és ehhez olyan érveket hoz fel, amelyek dühítőek és nevetségesek

– mutat rá a Politico.

Orbán Viktor múlt heti kijelentését idézi a cikk, miszerint Magyarországnak nincs tengeri kikötője, mert azokat „elvették tőlünk”.

Ezzel a dalmát tengerpartra utalt, amely egykor a Magyar Királyság része volt, de ma a független uniós tagállamhoz, Horvátországhoz tartozik

– jegyzi meg a szerző.

Európa politikai rendjének egyik legalapvetőbb pontját forgatja fel: azt, hogy a nemzeti határok erőszakkal nem változtathatók meg, és hogy létszámától függetlenül, egyetlen nemzetnek sincs vétójoga szomszédai politikai döntései felett.

Magyarország ezúttal teljesen magára maradt. Igen, más tagállamok is felhoztak ellenvetéseket az olajembargóval kapcsolatban, de nem annyira hajthatatlanok, mint Magyarország. Orbán még arra is kész, hogy a magyar-orosz kapcsolatok oltárán feláldozza régi szövetségeséhez, Varsóhoz fűződő kapcsolatait. Orbán dalmát kikötőkről szóló megjegyzése jelzi, hogy az orosz birodalmi hódítást rokonszenvvel nézik azok, akik még mindig vágyakozva tekintenek a Nagy-Magyarország térképre, amely egyebek mellett Kovács szóvivő irodájában is látható

– mutat rá a cikk.

Az áprilisi választások után nemigen van kilátás arra, hogy belátható időn belül változik a magyar politika. Az EU-nak a közeli jövőben úgy kell kezelni Orbán Magyarországát, ahogyan van, és nem ringathatja magát abban az illúzióban, hogy az elmúlt 12 év múló aberráció volt csupán.

Az EU képes keményen fellépni, ha egyszer elhatározza magát. Saját fennmaradása érdekében ideje, hogy ezt most megtegye, és felhagyjon egy Moszkvával és Pekinggel szövetkező, revizionista autokrata ajnározásával

– írta a szerző Dalibor Rohac, a jobbközépnek számító American Enterprise intézet kutatója. 

Forrás: Hírklikk

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Orbán annyit mond, hogy "Brüsszel fel akarja falni a gyermekeinket!" és 3 millió magyar sírva könyörög az EU-ból való kilépésért. Tök mindegy, hogy milyen nyilvánvalóan agyament hazugságot talál ki, ha minden csatornán ez ömlik az emberek szemébe, fülébe, agyába, akkor el fogják hinni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
sajnos igaz, bár az igazsághoz tartozik, ezt Orbán magában nem tudná elérni, ehhez kell a sok buta birka! =))
Rockxy
hát, ez egyszerű.
zorbánt a sittre, unióból ki, a politiko meg benyalhat brüsszelnek ha annyira odavan érte.
Csizmás Kond
@RonaGyuri: A birka az aki elhiszi az ilyen maszlagot. Ma Magyarországnak nincs lehetősége kilépni az euból, és ezt lehet boncolni vagy magyarázni de a belépéskor elherdáltak mindent ami az önfenntartáshoz szükséges. Az hogy vétóznak az velejár a politikával, ha nem tennék azért néznék hülyének.
Pálinkás Pál
erre is tapsikolni fog a félmajom szavazóbázisa...
human
Orbán annyit mond, hogy "Brüsszel fel akarja falni a gyermekeinket!" és 3 millió magyar sírva könyörög az EU-ból való kilépésért. Tök mindegy, hogy milyen nyilvánvalóan agyament hazugságot talál ki, ha minden csatornán ez ömlik az emberek szemébe, fülébe, agyába, akkor el fogják hinni.
Pálinkás Pál
@Maccska: te igenhülye,...a két ország kissé másképp áll gazdaságilag.. a Font erősebb az Eurónál,..Forintból mennyi is kell 100 eurocenthez?...
Pálinkás Pál
inkább a puhosnak kéne innen, a szavazóival együtt...
Béla333
A maffiahívők ezért szavaztak Orbánra. Alig várják, hogy a messiásuk kivezesse őket Brüsszel elnyomása alól!
Nosza! Csináljátok!
Béla333
Békamenet kellene! "Nem leszünk gyarmat!" meg "Lépjünk ki az Unióból!" jelszavakkal!
Meg "Lépjünk be az Unióba! A szovjet-be!"
Uriel
@KisTehen: O1G ebben a történetben, te magadat lájkoló nyomorult, hiába rúgkapálsz itt.
kereső
Hogy miért? A jogállamisági vitákon túl?
"Először is a probléma nagyobb, mint máskor. Ugyanis Oroszország Ukrajna elleni háborúja több, mint egy újabb megosztó kérdés. Európa politikai rendjének egyik legalapvetőbb pontját forgatja fel: azt, hogy a nemzeti határok erőszakkal nem változtathatók meg, és hogy létszámától függetlenül, egyetlen nemzetnek sincs vétójoga szomszédai politikai döntései felett. Az orosz invázió emellett közvetlenül fenyegeti Európát. Ha Putyinnak sikerül megbuktatni az ukrán vezetést, vagy az országot valamiféle „népköztársasággá” alakítani, sokkal inkább sebezhetővé, és költségesebben védhetővé válik a NATO keleti szárnya Lengyelországtól Romániáig."
verőce21
Hallgattassék meg a másik fél is!

Az Európai Unió kötvényt bocsájtana ki, vagy hitelt venne fel Ukrajna háborús kárainak helyreállítására! Nyilván egy ilyen léptékű döntéshez újra kellene Orbán beleegyezése! 15 mrd Euróról van szó! Ezt máj. 18-án fogják előterjeszteni, a pénzügyminiszterek bonni értekezletén. Egyelőre több verzió van az összetételre..., talán még az USA is beszáll 5 mrd Euróval, a 15-ből...

Mindezeket nyilván könnyebb lenne megszavaztatni O. nélkül, ezért inkább a távozását sem vennék zokon EU-ból, az öngyilkosjelölt tagállami vezetők...!
De mi magyarok maradunk és megvétózzuk ezt a tervet is!

Én egy fillért sem szánok erre a szarkupac Ukrajnára. Talán megértik végre a lipsik is, hogy ebből akar az Orbán kormány kimaradni...!
CsipkeRózsa
Még egy ok, amiért ki kell léptetni Orbán az Unióból, megszűnik a magyarok miatta meglevő szégyenérzete.
kereső
Míg az olajembargó megvétózása pragmatikus, a magyar gazdaságot azonnal és súlyosan érintő következményeinél fogva érthető és védhető álláspont (még ha a kommunikáció mikéntje vérlázító is), amit Kirill nevű multimilliárdos egyházi embernek a védelmében tesznek Orbánék, az akkora szégyen, amire én – a magam módján hívő, azaz a vallásomat nem az identitásom alapvető meghatározójának tartó emberként – nem találom a megfelelő szavakat. Sőt, el vagyok borzadva azon, hogy hallgatnak azok is, akik velem ellentétben gyakorló keresztények, és a kereszténységnek egyáltalán nem a Fidesz által árult politikai termék változatát fogyasztják, hanem az egyetemes krisztusi tanítások szerint próbálnak élni és másokat megítélni.
Nem igaz, hogy Magyarország kormánya nem törekszik arra, hogy valamelyik oldalra álljon, ellenkezőleg. Kirill védelmezése az Európai Unió szankciós listájától az Orbán-kormány nagyon is világos és egyértelmű preferenciáját és oldalválasztását tükrözi. Az Orbán-kormány büszkén vállalja, hogy az ukrajnai háború ideológiai hátterét biztosító ortodox egyházi vezető, azaz Putyin oldalára álltak. Az olaj és gáz kérdését el lehet maszatolni a magyar gazdaság összeomlásával, mert abban van igazság, de ezt nem lehet. Ez önmagában a kereszténység meggyalázása, a valódi krisztusi eszmék megsemmisítő elárulása.
Peller Anikó
@Maccska: 17:51, Okxi hülyegyerek, a lényeg Csongrád megye függetlensége.

- Lépjünk ki Magyarországból, mert a lényeg a függetlenség. Alakítsuk meg a független Csongrád megye országot. A befizetett adónkat így nem lophatná el az orbanisztáni zígókirálynő, saját törvényeink lennének, saját alkotmányunk, nem ez a szar. Nem hozhatnának minden nap egy újabb gazembertörvényt a nyakunkra.

Jó lesz így, hülyegyerek?
Gazella
@KisTehen: röviden.. az állandó vétozgatás a zsirháj részéről, betelt a pohár a többi 26 államnál. Egyik állam se szereti ha meg van a közös egyezség és erre beleköp a levesbe a zsirháj a vétójával.. és nem tudnak tovább lépni az ügyön. Legyen az bármilyen téma.
Gauntlet
Ez így igaz, ahogy leírja!!
(Az horvát tengerpart volt akkor is, külön jogállás miatt)
Gyurka80
@human: Hol, mikor mondott ilyent te idióta?"Orbán annyit mond, hogy "Brüsszel fel akarja falni a gyermekeinket!"
human
@Gyurka80: Szövegértés 1-es! Ülj le!
Gyurka80
@human: Ne írj mindenféle hülyeséget idióta!
volvós
Ha Magyarország kilép az EU-ból, az összlakosság 3.000.000 (fidesz-szavazó ) fő lesz másnap...
human
@Gyurka80: Az van hogy egy egyszerű szöveget nem tudsz értelmezni. Vagyis inkább ez az egyszerűbb is bonyolult lett neked. Nem csoda, hogy Orbán meg tud vezetni téged. Könnyű dolga van.
terlasz
@KisTehen: "az ellenzéknek már van huxit pártja"
Volner mindig is Orbán csicskája volt. O. vele tesztel. Kit akarsz hülyíteni az ócska dumáddal, Tehénke?
vacsi
"Magyarország azonban akadályozza a döntést, és ehhez olyan érveket hoz fel, amelyek dühítőek és nevetségesek"
Dühítő, mert igaz!
vacsi
@Pálinkás Pál: Egyelőre Orbán szavazói vannak elsöprő többségben, úgyhogy menjen a többi, ha akar.
RonaGyuri
@volvós: azért erre ne vegyél mérget:
egyfelől nagyobb a valószínűsége, hogy kirugás lesz, mint hogy kilépés
ami viszont egy kilépést illeti nem jönne össze egy népszavazás ebben sem! =))
Pálinkás Pál
@vacsi: te miről dumálsz?...a választópolgárok száma 8,5 millió...ebből 3 millió szavazott orbánra...ez többség?...a 3 millió meg összejött a cigókból, az analfabétákból,meg a határon túli parazitákból,...büszkék lehettek rá!...
Eladott Ország
@vacsi: ma, 06:54 ☻ Az EU és a NATO-ból való kilépés azért az egyik másik téma! Ha ezt a bűnöző román cigányod és politikai prostituált bandája meglépné, abból polgáháború lesz! Menjetek a qrva anyátokba! A NATO és az EU tagságról a nép döntött több mint 80%-ban, nem rohadt fidesz politikusai és oligarchái!
csipetke
Ha orbán miatt kipaterolnak bennünket az eu-ból, na akkor leszünk óriási bajban,de ezt a fidesz szavazók nagyrésze sem akarja. A magyar ipart pl a német összeszerelőgyárak jelentik, nemigen van semmink.Most az EU háromszor annyi pénzt ad(na), mint amennyit befizetünk. Itt is orbán baromsága, idióta politikája, a jogállamiság hiánya az,ami miatt visszatartják a pénzt. De orbán nem hajlandó ennek javítására semmit tenni. Négy éve megígérte orbán,hogy függetleníti az országot 2022-re a ruszki energia-hordozóktól. Nem tett semmit azon kívül,hogy tovább csóválta a farkát juti-falatért a demens, félhülye putyinnak. MZP-t meg kiröhögték,mert olyasmit mondott,hogy a házszigeteléseket kellett volna jobban támogatni,és a megújuló energiát. Nem véletlenül lettünk Európa szegényháza, mert bár az EU zsákszámra öntötte ide a pénzt, mindig eltűnt a többszörösen túlárazott közbeszerzéseken,amit rendre ugyanazok az orbán-haverok nyertek, a látszatberuházásokra,stadionokra,stb. Tönkrevágták az oktatást, az egészségügy romokban. Nem véletlenül mondta valaki,hogy amihez orbán hozzányúl,az szarrá változik. És tényleg...Ha még az EU-ból is kipaterolnak bennünket orbán miatt,akkor ennek a nyomorult, lerabolt országnak végképp annyi. Vagy ahogy egy poitológus mondta, orbán nem fogja kihúzni ezt a négy évet, mert a fejére omlik ez az elmebeteg rendszer,amit ő kreált...
Peller Anikó
@csipetke: "Ha orbán miatt kipaterolnak bennünket az eu-ból, na akkor leszünk óriási bajban,de ezt a fidesz szavazók nagyrésze sem akarja. A magyar ipart pl a német összeszerelőgyárak jelentik, nemigen van semmink.Most az EU háromszor annyi pénzt ad(na), mint amennyit befizetünk. Itt is orbán baromsága, idióta politikája, a jogállamiság hiánya az,ami miatt visszatartják a pénzt. De orbán nem hajlandó ennek javítására semmit tenni. Négy éve megígérte orbán,hogy függetleníti az országot 2022-re a ruszki energia-hordozóktól. Nem tett semmit azon kívül,hogy tovább csóválta a farkát juti-falatért a demens, félhülye putyinnak. MZP-t meg kiröhögték,mert olyasmit mondott,hogy a házszigeteléseket kellett volna jobban támogatni,és a megújuló energiát. Nem véletlenül lettünk Európa szegényháza, mert bár az EU zsákszámra öntötte ide a pénzt, mindig eltűnt a többszörösen túlárazott közbeszerzéseken,amit rendre ugyanazok az orbán-haverok nyertek, a látszatberuházásokra,stadionokra,stb. Tönkrevágták az oktatást, az egészségügy romokban. Nem véletlenül mondta valaki,hogy amihez orbán hozzányúl,az szarrá változik. És tényleg...Ha még az EU-ból is kipaterolnak bennünket orbán miatt,akkor ennek a nyomorult, lerabolt országnak végképp annyi. Vagy ahogy egy poitológus mondta, orbán nem fogja kihúzni ezt a négy évet, mert a fejére omlik ez az elmebeteg rendszer,amit ő kreált..."

Jaj.
Pálinkás Pál
@Maccska: kénytelen voltam az összefogásra,bár tudtam hogy a fidesztégla maki-baj miatt bukta lesz...bárkire leszavazok,aki eltakarítaná a fidesz trágyadombot...
vacsi
@Eladott Ország: Igen, én is félek, de nem annyira a polgárháborútól, mint a világháborútól - amibe nagyon igyekeznek Magyarországot belerángatni. Persze, mindkettő borzalmas...
csak úgy....
orbán folyamatosan keveri a szart és hazudozik,ezért ne csodálkozzon senki ha egyszer (remélem hamarosan) repültök!
namihami
Göbbels kolléga is hasonló módszerekkel dolgozott. A végét ismerjük...
Dr. Proktor
Távozzon Orbán, minket meg hagyjon békén az EU-ban...
ómió
Távozni az EU-ból? Nem Orbán miatt kéne, hanem legfeljebb a brüsszeli neobolsi jellemtelenség miatt!
Toller Béla
Nem ! Orbánt kell eltakarítani, megalázniu és kidobni ! Az ország nem ez a gazember ! Ez egy jobb sorsra érdemes ország - mondanám, ha hinnék még ebben ...
Gyurka80
@Pálinkás Pál: Bolondgyerek aki nem szavazott az NEM lehet számolni egyik párthoz és a moslékhoz sem!
Gyurka80
@sgl: Nagy hantás vagy a fidesz 90 óta lop? A kommancsok lopták szét az országot privatizációs sumák tamás, metró autópálya építések stb bolondgyerek!
kissé felnőttem
nem kéne felcserélni ??? Magyarország miatt kéne orbánnak a politikából lelépni? Hess madár hess

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.