Antony Blinken, az Amerikai Egyesült Államok magyar származású külügyminisztere kedden, a hivatalba lepése napján gratulált Novák Katalinnak.

Novák Katalin történelmet írt az USA külügyminisztere szerint
Fotó: Facebook/Novák Katalin

Elmondása szerint „történelmet írt” azzal, hogy Magyarország első női köztársasági elnöke lett.

Blinken a Twitteren közzétett gratulációjában kitért arra, hogy eredményes együttműködésben reménykedik, illetve azt írta:

Alig várom, hogy együtt dolgozhassunk közös értékeink előmozdítása és a szövetséges egység megerősítése érdekében.

 Novák Katalint március 10-én választotta meg köztársasági elnöknek az Országgyűlés. Ehhez a világ vezetői közül az elsők közt gratulált Vlagyimir Putyin orosz elnök még márciusban.

A 44 éves, közgazdász és jogi végzettségű Novák Katalin a hatodik köztársasági elnök a rendszerváltás óta, ő az eddigi legfiatalabb és az első női köztársasági elnöke Magyarországnak. 

Forrás: Telex

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

C_3PO
@Pálinkás Pál: A Blinken család nem hülye! Tudja mit miért mond. Apuka budapesti nagykövet volt 1994-97 időszakban! Komoly karriert futottak már be az elmúlt évtizedekben!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@C_3PO: hol említem az amerikai külügyért?...
C_3PO
@Pálinkás Pál: @Pálinkás Pál: "milyen történelmet?.."

Ezt írtad arra, amit Blinken mondott! Ezzel utaltál a címre...
Eladott Ország
@Maccska: ma, 07:35 ☻ Normális demokráciákban a nép választ köztársasági elnököt, nem a román cigány és politikai prostituált bandája, te illibsi! Az illibsik munkájáról meg annyit, hogy hazánk Európa koldusháza lett, 12 év alatt, szarrá lett a forint, nálunk legmagasabb az infláció, legalacsonyabbak a bérek, etc... Erre vagy büszke, eszetlen fidesz birka?!
ómió
Pedig az efftársak egy "jó efftársat" akartak helyette!
Pálinkás Pál
@C_3PO: akkor segítek neked..ez egy protokoll duma...amit az általatok gyűlölt libsik sűrűn alkalmaznak amikor valaki ,főleg ha nő az illető, olyan helyre kerül amit önerőből a büdös életben nem ért volna el...novák szintje max egy falusi jegyzői állásra jogosítaná, így nem is értem hogy jutott ilyen pozícióba, helyesebben elképzelésem van róla, de annak semmi köze a politikához!!!
C_3PO
@Pálinkás Pál: Igyál még egy kis szilvát, barackot, almát (pálinka)! Vegyeset ne!!! Attól össze-vissza beszélsz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.