A kalandos körülmények között Magyarországra menekített Nikola Gruevszki, Észak-Macedónia volt kormányfője tavaly magyarországi céget alapított, ami szépen jövedelmezett az expolitikusnak. Vélhetően tanácsadásból származott a bevétel és a profit egyaránt.

Jó pénzt keresett Magyarország leghíresebb menekültje

Nikola Gruevszki volt észak-macedón miniszterelnök távozik kiadatási tárgyalásáról a Fővárosi Törvényszéken 2019. június 27-én. A törvényszék jogerős határozatával megtagadta a hazájában korrupciós és más bűncselekmények miatt elítélt, illetve megvádolt politikus kiadását. MTI/Máthé Zoltán

Nikola Gruevszkit hazájában korrupciós bűncselekmények miatt börtönbüntetésre ítélték, ami elől 2018-ban – magyar diplomáciai segítséggel – Magyarországra menekült – írja a Napi.

A volt macedón miniszterelnök 2021 júliusában I.C.I.C. Kft. néven céget alapított hárommillió forint törzstőkével

– írja az Mfor.hu.

A társaság székhelye egy péceli családi ház lett, a volt kormányfő pedig nemcsak tulajdonosa, de ügyvezetője is a társaságnak, amelynek fő tevékenysége üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás.

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Forrás: Napi

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
"Menekült"??? Dezertált- a magyar külügy és titkosszolgálatok által a hazájában köztörvényesen elitélt (ma már kétszeres elitélt) kicsempészett bűnöző, mióta lehet menekült státuszú?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Még mielőtt valaki megvádolná, hogy a mi kormányunknak ad tanácsot, azt gondolom, nem szorulnak rá a mieink a bűnöző tanácsaira. Inkább tandíjat kellene szedni tőle, amikor szóba állnak vele, amiért tőlük tanulhat.
kereső
"Menekült"??? Dezertált- a magyar külügy és titkosszolgálatok által a hazájában köztörvényesen elitélt (ma már kétszeres elitélt) kicsempészett bűnöző, mióta lehet menekült státuszú?
justhpeter
A magyar kormány egy körözött bűnözőt bújtat.
kereső
@justhpeter: "Bújtat"??? Éli világát.
puszt
Hülyeséget írtok! Máshol azt írják, h 5 milliót keresett! Az albérletre sem elég!
jesz
@justhpeter: a mol főnöke is szintén zenész.
namihami
A Caponak leadott előtt vagy után?
Mert a diplomatarendszámos követségi menekítőautó nem taxitarifával üzemel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.