A hvg.hu számolt be róla, hogy megkezdődött a vitája az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságában annak az anyagnak, amely a négy és fél éve elfogadott Sargentini-jelentés frissítése lesz.

Hatalmas pofont adott a Fidesznek a lengyel kormány – végleg magukra maradtak Orbánék?
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozik a közmédiának Rómában 2022. április 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

2018 szeptemberében a holland Judith Sargentini volt az előterjesztője annak az összefoglalónak, amelyet az Európai Parlament kétharmados többséggel fogadott el, s amelyben a Parlament javasolta a tagállamoknak az alapszerződés hetes cikkelye szerinti eljárás megindítását Magyarországgal szemben. A tagállamok szintjén ez az eljárás jelenleg is tart, legközelebb két hét múlva tartanak meghallgatást Magyarországgal kapcsolatban.

A mostani jelentés előadója a francia zöldpárti Gwendoline Delbos-Corfield, aki az elmúlt években szorosan figyelemmel követte a magyarországi helyzetet.

Lukasz Kohut lengyel szociáldemokrata képviselő is bírálta Orbán-kormányt:

A vétófenyegetés és a budapesti putyinbarát rezsim okot szolgáltat arra Magyarországon, hogy fellépjünk

- utalt a képviselő arra, hogy a magyar kormány ellenzi az olajembargót.

Érdekes módon, de már nem először, az Orbán-kabinetnek eddig szoros szövetségesének számító lengyel kormánypárti képviselők közül egy sem szólalt fel ebben a vitában. Holott eddig a Jog és Igazságosság párt mindig kiállt a Fidesz mellett.

Most az egyik frakció vezérszónokát ők adták volna, azonban az érintett képviselő egyszerűen nem akart élni a lehetőséggel.

A Fidesz nem szólt hozzá a témához. Most a módosító javaslatokat várják, várhatóan két hónap múlva szavaznak a jelentés szövegéről, amely aztán majd az Európai Parlament plenáris ülése elé is bekerül.

Forrás: HVG.hu
Fotó: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Philip Marlowe: orbán átbaxta a szavazati joggal rendelkezö 2/3 ot! -hidd el,hogy nem is volt nehéz neki a sok kukát átverni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
oszt ki marad végleg padlón a kettö állítólagos konzervatív közül?
- orbánnak már csak a szerbek és putyin maradt...
Málna
Már a semmiről is cikket írnak. Hogy valaki nem szólt hozzá valamihez...Még ilyet...:-)
Clavigo
Szegény ( momentan konzervatív,,) Orbán elvtárs ..Mááá meg megint " báncsák ".. Lóvé sem jön az EU- ból,,,( hiába tarhál a csutkai putris ),,Oszt még tengerpart se jutott a Morénak,,meg rajkóknak ..(?)
csak úgy....
@Málna:ha a "mühelyedbe" semmi világosság,akkor az nálad foglakozási ártalom!
Clavigo
@Málna: Aha...Hát majd feldolgozod magadban a csalódásodat,,...A Zsírcigány szeret téged...
Málna
@Clavigo: Milyen csalódásomat? Értettél valamit abból, amit írtam?
Málna
@csak úgy...: Valamit kezdjél már magaddal, ember...Neked nincs életed.
csak úgy....
@Málna: mondjuk megdugnálak ha nem undorodnák töled...,eselleg háturul? -mert a leg szebb madár a turul! :)
nem is kérdeztem, mibe kerül nálad egy órácska..?
csak úgy....
@Philip Marlowe: orbán átbaxta a szavazati joggal rendelkezö 2/3 ot! -hidd el,hogy nem is volt nehéz neki a sok kukát átverni!
kereső
@Horizont: A lengyeleknek" több milliós-emberáldozat" okuk van arra, hogy utálják az oroszokat.
kereső
Azért ez nagy szégyen. A leghúségesebb szövetséges kihátrál a 7.cikkely szerinti eljárás során orbán mögül. De, orbánnnak ez is ráfér az arcára.
verőce21
Vannak azért titkos és józan támogatói Orbán politikájának.
Itt van pl. Fico volt kormányfő, aki leléptette a nyugat által sztárolt Tűsarkús humoristát is...
"Mi nem vagyunk a szolgáitok, miattatok nem fog elszegényedni Szlovákia. Oroszország nem a halálos ellenségünk, és a jövőben sem lehet az. Ezután Zelenszkijt támadta, aki szerinte azt akarja, hogy Szlovákia "értelmetlen szankciókat” vezessen be azáltal, hogy megakadályozza az ország orosz gázhoz és kőolajhoz való hozzáférését."
justhpeter
Továbbra is Orbán lesz a V1 királya, önmagán talán képes lesz majd uralkodni.
csak úgy....
@verőce21: de te ugye nem a titkosak és józanok közül! :)
verőce21
@csak úgy...: Ezt te sem mondhatod el magadról... te egy féreg hazaáruló...!
csak úgy....
@verőce21: farkasom,neked fingod sincs arról,hogy én ki vagyok! :)
az eus és közpénz lopásaid miatt,inkább téged neveznélek hazaárulónak,te aki meglopta a nemzetét! te egy igazi féreg !
csak úgy....
@verőce21: farkasom,te csak a lopott holmiból tudod itt,nap-mint nap megjátszani a pétschád! :)
Németh István
A lnyeg az, hogy a lengyelek egy megbízhatatlan sehonani vajdaságól valamiféle szemét nemzetté emelkedett néptömeg! Cigány-kazári zsidó, arab, orosz, ukrán kevert népség! Fejedelmeik voltak, meg vajdaságaik! miről beszélünk! A magyar királyok akartak formát adni a nemzetnek és próbálták egységessé varázsolni a nem megbízhatóak, szedett-vedett népséget! De sértődős hülyék a maguk történelmet elképzelő agyukkal együtt! Nincs valójában történelmük -és amely népnek nincs történelme az nem is nép, és soha nem lesz nemzet! Mint az ukránok pont olyanok bicskás marcik! A kommunisták hoztak ki belőlük valami formát, de az se volt jó mert dolgozni kellet!! Emlékezzetek a kikötővárosi balhéra!(Gdanszk) megbízhatatlan szarok!
verőce21
@csak úgy...: te semmit sem tudsz rólam, csak a ködöt szurkálod ezzel a "farkasommal"!

Háááááá...Hááááááááááá...Hááá...! :)
csak úgy....
@verőce21: remélem,hogy nem minden maradék magyar arisztokrata akkora tuskó,mint te vagy farkasom! :)
Eladott Ország
A román cigány csak egy közönséges bűnöző, politikai szélhámos. Elég későn jöttek rá a lengyelek. Nektek elárulom, hogy mivel tudnám támogatni Orbánt. Egyet jobbról egyet balról, egyet a háta közepére.Tiszta szívvel, hazafiasan ! A szív lapát illene is a hátára, hogy meg ne sántuljon.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/27337175_1917809951868013_7308422414931422970_n.png?_nc_cat=110&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=_Yn_Vy20J-wAX9fn1BF&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-PdDacGPFimQeYzSJd8i3azUW9iO0pxTJ6abuDMBi7Hg&oe=62A121A9
Málna
@csak úgy...: Túl öreg vagy már, álmodozz csak...:-)
Aki Én
@verőce21: Pl. Fico... Ez jó :)
Nem tudom feltűnt-e már, hogy a gazdádnak csak korrupt, tolvaj, büntetett támogatói vannak.
Szinte kivétel nélkül.
ómió
Folytatódó neobolsi hazudozás? Aszta!
Eladott Ország
@ómió: ma, 9:00 ◘ A magyar kormányt be sem engedik Lengyelországba, miután Orbán, Putyin pincsije, láncos kutyája lett. Sajnos minél tovább marad az orbáni maffia, annál gyűlöltebbek leszünk nem csak Európában, hanem a világban! Szégyen lett magyarnak lenni!
Emmersson71
„Lengyel, magyar – nem jó barát, nem harcol, nem issza borát.”
ómió
@Eladott Ország: Böszme gazdád - szenilitásod már csúcsokat dönt(?) - sokkal nagyobb "pincsije" volt Putyinnak, mégis az ánuszából óbégatsz, bolsiék fajkreténje! Ha meg maffia- és szégyen-nosztalgiád van, emlékezz Böszme efftársad államcsődbe és népzsebelésbe torkollott ámokfutására, amikor Bulgária kivételével az összes posztkomcsi ország lekörözött bennünket! Magyarnak lenni akkor volt szégyen!
Sámannus
A gecik rendszerét pontosan az olaj fogja ledönteni. Az ipart lerohasztaná napok alatt. Az összes mogult maga alá temetve. A polgároknak úgyszólván nulla vesztesége lenne, mert már szinte minden állami bevétel saját zsebbe folyik.
Úgy néz ki ezzel fog megszűnni a nagypofájúak hatalma. Az unió rájön, hogy ki kell hagyni orbánékat minden játszmából.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.