Szombaton tartotta meg tisztújító kongresszusát a Jobbik. Jakab Péter közösségi oldalán számolt be arról, hogy a "jobbikos harcostársai újabb két évre megbízták a párt vezetésével". Jakab Péterrel szemben az elnöki posztért Stummer János indult, aki kedden bejelentette, hogy kilép a Jobbikból.

Jakab: "A miniszterelnök nekem nem bajtársam, hanem az ellenségem"Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. február 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Lehet, hogy nekem többet kellett volna a Jobbik építésével foglalkoznom, hogy meg tudjuk szólítani a vidéki szavazókat

– jelentette ki Jakab Péter a Telexnek az ellenzék kudarcának kapcsán. A lap arról is kérdezte Jakabot, hogy hogyan fogadta Stummer János távozását.

Legutóbb a tisztújító kongresszuson beszéltünk, ahol ő gratulált nekem, én pedig megköszöntem neki a fair küzdelmet, hiszen érdemben nem volt sárdobálás, korrekten mindenki el tudta mondani a saját programbeszédét, a küldöttek pedig döntöttek úgy, ahogy. János a kongresszuson azt mondta, hogy ő együtt tud velem dolgozni, ha ő lesz az elnök, én meg a frakcióvezető. Most úgy látszik, hogy tagként más utat választ. Én ehhez sok sikert kívánok neki.

Stummer beszédében azt mondta, Jakabról hogy "jobban tud beszélni, mint pártot vezetni". A Telex érdeklődött arról is, hogy a Jobbik elnöke mit gondol a kijelentésről. Stummer szerint négy éve ezt Jakab írta neki.

Mert így is gondoltam. Két és fél évvel ezelőtt, az akkori tisztújító kongresszuson is azt mondtam, hogy soha nem vágytam arra, hogy én legyek a Jobbik elnöke, de ha megbíznak a vezetői munkával, akkor el fogom végezni, aztán majd a tisztújításon értékelik, hogy jó volt-e ez a munka vagy sem, beszélni tudok-e jobban vagy vezetni

– emelte ki, majd hozzátette:

Szerintem aki hatalomra vágyik, az egy beteg jellem. Orbán Viktor vágyik a hatalomra, látszik, hogy beleszerelmesedett, és neki ez az önmegvalósításról szól, nem a nemzetről.

Stummer korábban éles kritikát fogalmazott meg a Jobbik elnökével szemben, amikor agresszív kismalacnak nevezte, amiért Jakab rögtön a választások éjszakáján Márki-Zayban látta a bűnbakot – felmerül a kérdés: a párton belül senki nem fogalmazhat meg kritikát?

Az agresszív kismalac nekem nem kritika, hanem vagdalkozás, amit a politikai ellenfeleimmel én is meg szoktam csinálni, amikor a miniszterelnököt például lókupecnek nevezem. Lehet, hogy ez sem lovagias, de a miniszterelnök nekem nem bajtársam, hanem az ellenségem, mert tönkreteszi a hazámat, a nemzetemet, amiért mi annyi mindent feláldozunk. De a bajtársamat öncélúan nem pocskondiázom

– vette elő ismét Orbán Viktort.

Saját képességeiről szólva kifejtette, hogy soha nincs magával megelégedve, mindig talál magában hibát, ezen pedig képes felidegesíteni magát.

Az a legnagyobb lelki problémám, hogy nem tudom magamról azt mondani, hogy hú, Péter, most jó volt, na most jól sikerült. Mindig találok saját magamban hibát, és mindig idegesítenek a saját hibáim. De ez olyan értelemben jó, hogy mindig találok javítanivalót saját magamban

– hangoztatta.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Liner, Telex

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Kár, hogy így alakult...Jakabból kiváló gyűlölködő miniszterelnök lett volna...most csak pártelnökként kakaskodhat, mégnagyobb elannal...
Németh István
Te hülye petya te nem a miniszterelnöknek vagy az ellensége, hanem a magyar nemzetnek, amely ki is vetett téged a szaftos picsába, te jellemtelen gerinctelen moslék állat! falaztál a vezetőtársad nőjének a megkefélési ügyében takargattad a moslék pajtásodat, te elmebeteg szarház! még egy strici se adja a saját nőjét másnak baszni, nem hogy te falazol egy moslék szemétnek az érdekében egy vezető párt társad élettársának alázásában megerőszakolásában! Hogy miért nem tudsz megdögleni te keselyű részeges barom!
dr préditákor
@Németh István: buzi-e vagy németpista? Az vagy, az vagy, ne szégyelld!
ómió
Sőt! Minden Böszmebohócnak "ellensége"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.