A 24.hu számolt be arról, hogy jogerősen is felmentette a bíróság a Válasz Online újságíróját a rágalmazás vétsége miatt indított magánvádas eljárásban.


Pert vesztett Bayer Zsolt felesége
Fotó: Bayerné Matusovits Andrea, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója beszél a Magyar Vöröskereszt sajtótájékoztatóján a véradók világnapján az esztergomi vároldalon 2021. június 14-én. A Magyar Vöröskereszt hagyományteremtő jelleggel folytatja a tavaly indult "Véradók fája" kezdeményezést. MTI/Mohai Balázs

Az eljárás a Bayerné titokban adta el multiknak az állami vérplazmát című cikk miatt indult 2020 elején.

A Válasz Online azt írja, a bíróság elismerte, a cikk állításai „alkalmasak lehetnek a sértett becsületének csorbítására”, de

nem büntethető az elkövető, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valónak bizonyul.

A portál kiemeli, hogy munkatársa ellen az eljárás nem ügyészi indítványra indult.

Bayerné dr. Matusovits Andrea magánvádas pert indított, de az első- és másodfokú bíróság is megállapította, hogy az újságíró valamennyi megállapítása tényekkel alátámasztott volt.

Az ítélet szerint Bayerné dr. Matusovits Andrea közszereplő, a cikk a közérdeket szolgálta. Bayer Zsolt felesége azt is kifogásolta, hogy írásban Bayernének titulálták, a bíróság szerint jogszerűen, hiszen ez a neve.

A Válasz Online szerint a tényfeltáró cikk nem maradt hatástalan:

az Országos Vérellátó Szolgálat az írás megjelenése után tendert írt ki a vérplazma értékesítésére, amely révén az eredetinél magasabb áron adják el a nemzeti vérkincs részét képező életmentő alapanyagot.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője is fogalmazott meg negatív állításokat egy közérdekű adatigénylésre hivatkozva a Bayerné Matusovits Andrea vezette Országos Vérellátó Szolgálat működésével kapcsolatban.

A képviselő arról beszélt:

a levett plazmát cégeknek adta el, piaci ár alatt, a Bayer Zsolt publicista felesége által vezetett szolgálat, amivel a költségvetésnek évi mintegy egymilliárd forintnyi kára keletkezett.

Rétvári Bence, az emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára "személyeskedő vádaknak" nevezte a kijelentéseket.

Bayer Zsolt pedig egy minősíthetetlen Facebook bejegyzést írt, amelyben Sebián-Petrovszki László csupasz pofájú f*sznak nevezte. A mocskolódásra a képviselő is reagált.

Forrás: 24, Válasz Online

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"Az eljárás a Bayerné titokban adta el multiknak az állami vérplazmát című cikk miatt indult 2020 elején."
"nem büntethető az elkövető, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valónak bizonyul."
faxa...,kíváncsi leszek a lovagias férj véleményére ,hogy a zasszonykája titokban libsi multikkal magyar vérrel üzletelget.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Giovanni Alba: Kéne, de diktatúrákban, különösen az olyan korruptakban, mint a magyar, nem szoktak. Majd megírja az Origo vagy a 888, hogy valójában Gyurcsánynén keresztül Soros még meg sem született dédunokája vette rá Bayernét ennek a csúnya tettnek az elkövetésére. A hogyant és a miértet majd kiokumulálja Orbán Goebbelse.
Engem csak az vigasztal ebben a történetben is, hogy EZEK mindig pórul járnak. Ki előbb, ki utóbb, de nincs menekvés. Minden igazságtétel a mi ünnepünk.
Baker
@magyar1: ha anyakönyvezésre hivatkozol, akkor kizárólag azok szólíthatók férjezett nevükön, akil felvették férjük nevét. Bár, ha ehy közszereplő hölgy megkülönbözteti magát és a myilvánosság eĺőtt leánykori nevét használja, akkor illene ezt tiszteletben tartani!

Az a véleményem a témában, hogy a férj nevének felvétele (vagy inkább a nő apja nevének eldobása!) nem a tiszteletről, hanem sokkal inkább a nő birtoklásáról, annak alárendelt szerepéről szól! Egy túlhaladott és megalázó hagyomány!
kereső
@Baker: Itt a legutóbbi példa. Az új köztársasági elnök. Nem Veresné Novák Katalin, hanem CSAK!! Novák Katalin. Pedig hivatalosan Veresné- de már nem használta minisztersége idején sem.
magyar1
@Baker: Egyetértek a mondandód második részével, de ezért kár perelni, csak az egyszerűség kedvéért mondhatják szerintem. Illene de nem sértő.
Toller Béla
Ha a pert elveszített, akkor az állását is el kellett volna veszítenie ! Lopott !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.