A 24.hu számolt be arról, hogy jogerősen is felmentette a bíróság a Válasz Online újságíróját a rágalmazás vétsége miatt indított magánvádas eljárásban.


Pert vesztett Bayer Zsolt felesége
Fotó: Bayerné Matusovits Andrea, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója beszél a Magyar Vöröskereszt sajtótájékoztatóján a véradók világnapján az esztergomi vároldalon 2021. június 14-én. A Magyar Vöröskereszt hagyományteremtő jelleggel folytatja a tavaly indult "Véradók fája" kezdeményezést. MTI/Mohai Balázs

Az eljárás a Bayerné titokban adta el multiknak az állami vérplazmát című cikk miatt indult 2020 elején.

A Válasz Online azt írja, a bíróság elismerte, a cikk állításai „alkalmasak lehetnek a sértett becsületének csorbítására”, de

nem büntethető az elkövető, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valónak bizonyul.

A portál kiemeli, hogy munkatársa ellen az eljárás nem ügyészi indítványra indult.

Bayerné dr. Matusovits Andrea magánvádas pert indított, de az első- és másodfokú bíróság is megállapította, hogy az újságíró valamennyi megállapítása tényekkel alátámasztott volt.

Az ítélet szerint Bayerné dr. Matusovits Andrea közszereplő, a cikk a közérdeket szolgálta. Bayer Zsolt felesége azt is kifogásolta, hogy írásban Bayernének titulálták, a bíróság szerint jogszerűen, hiszen ez a neve.

A Válasz Online szerint a tényfeltáró cikk nem maradt hatástalan:

az Országos Vérellátó Szolgálat az írás megjelenése után tendert írt ki a vérplazma értékesítésére, amely révén az eredetinél magasabb áron adják el a nemzeti vérkincs részét képező életmentő alapanyagot.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője is fogalmazott meg negatív állításokat egy közérdekű adatigénylésre hivatkozva a Bayerné Matusovits Andrea vezette Országos Vérellátó Szolgálat működésével kapcsolatban.

A képviselő arról beszélt:

a levett plazmát cégeknek adta el, piaci ár alatt, a Bayer Zsolt publicista felesége által vezetett szolgálat, amivel a költségvetésnek évi mintegy egymilliárd forintnyi kára keletkezett.

Rétvári Bence, az emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára "személyeskedő vádaknak" nevezte a kijelentéseket.

Bayer Zsolt pedig egy minősíthetetlen Facebook bejegyzést írt, amelyben Sebián-Petrovszki László csupasz pofájú f*sznak nevezte. A mocskolódásra a képviselő is reagált.

Forrás: 24, Válasz Online

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"Az eljárás a Bayerné titokban adta el multiknak az állami vérplazmát című cikk miatt indult 2020 elején."
"nem büntethető az elkövető, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valónak bizonyul."
faxa...,kíváncsi leszek a lovagias férj véleményére ,hogy a zasszonykája titokban libsi multikkal magyar vérrel üzletelget.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
"Az eljárás a Bayerné titokban adta el multiknak az állami vérplazmát című cikk miatt indult 2020 elején."
"nem büntethető az elkövető, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valónak bizonyul."
faxa...,kíváncsi leszek a lovagias férj véleményére ,hogy a zasszonykája titokban libsi multikkal magyar vérrel üzletelget.
Baker
"Bayer Zsolt felesége azt is kifogásolta, hogy írásban Bayernének titulálták"

A kis mimóza!

Lásd még: Gyurcsányné
human
Orbánék szó szerint a vérünket szívják.
percsi
Zsoti minden alkalommal, amikor rajtakapják őket a huncutságon, úgy akarja leplezni az igazságot, hogy trágár szavakkal üvöltözik. Mikor verik már be a mocskos pofáját? Undorító!
magyar1
Nem értem mit ugrálnak ezek a feleségek ha így szólítják őket? Eddig mindig elfogadott volt az anyakönyvezésben a né... ,talán szégyellik a férjüket vagy mi?
justhpeter
Mi az állam véleménye az okozott kárról ?
kereső
Tényleg csak egy pillanatra(mert az ilyen hitvány figurákra még gondolni sem szeretek), de elgondolkodtam azon, hogy vajon milyen átkokat, szitkokat, szennyet szórt volna a #bayerzsolt nevű kormánypárti médialakáj egy ellenzéki politikusra vagy újságíróra, ha róluk derül ki, hogy feleségük, férjük politikai befolyását felhasználva, effektíve a #magyaremberek vérén gazdagodott. Már pedig most ez történt. A bíróság jogerős ítéletben mondta ki, hogy bayerné, Matusovits Andrea, az Országos Vérellátó Szolgálat igazgatójaként, titokban, áron alul adta el a nemzeti vérkincs egy részét külföldi multiknak. A Válasz online újságírója, igazi profiként járt utána évekkel ezelőtt, hogy mi történik a számos életmentő gyógyszer alapanyagául szolgáló vérplazmával, amelyet csóró #magyaremberektől vásárol meg a Vérellátó központ, hogy azután továbbadja gyógyászati és gyógyszerészeti alapanyagként. Az újságírónő (Élő Anita) többéves anyaggyűjtést követően derítette ki, hogy a kincset érő vérplazmát „Bayerné titokban adta el külföldi multiknak, amelyek a piaci ár alatt szállítják el a plazmát, verseny nélkül, olyan szerződés alapján, amelynek már nincs is magyar szereplője, közvetlenül két nagy multihoz kerül a magyar plazma és 2019-ben - a jogszabályok ellenére - tender nélkül ugyanaz a két cég kapta meg a vérplazma felvásárlásának jogát újabb három esztendőre”. És a hübrisz megint bukáshoz vezetett. Az ügyészség ugyanis a leleplezés ellenére nem indított vizsgálatot, szokás szerint tudomást sem vett a bizonyítékokkal alátámasztott cikkekről, viszont bayerné pert indított az újságírónő ellen, amelyet annak rendje és módja szerint mind az első, mind másodfokon elbukott. A bíróság kimondta, hogy az írás minden állítása bizonyítást nyert, a felperes által vezetett intézmény valóban jogsértő módon, áron alul, titokban adta el a vérplazmát multiknak és még abban is igazat adott a "vádlottnak", hogy a sértett által kifogást módon bayernénak nevezte őt írásában. folyt...
kereső
... Merthogy valóban bayerné. És ekkor gondolkodtam el azon, hogy milyen mocsok áradat zúdult volna bármelyik nem kormánypárti szereplőre a publicista tollából, ha kiderül róla, hogy #szegényamagyaremberek vérét szívva tett szert jelentős anyagi haszonra. Sem a fantáziám, sem a szókincsem nem elég gazdag ahhoz, hogy elképzeljem, mi minden lett volna vérszívó piócán kívül, aki ezt az ellenzék oldaláról elköveti. Gondolom pl. "fehérjehalmaz", "mocskos disznó" "nyálcsorgató libsi", akit "jól pofán kell vágni", "péppé kell verni" vagy "nyakig beásni az orgoványi erdőbe". Az újságírónő számára "csak" börtönbüntetést követelt a feleségét megsértve érző publicista. Pedig valóban, belegondolva, elmondhatatlanul gusztustalan dolog csóró egyetemisták és más szegény emberek vérével kupeckedni. Még “dúlt keblű magyarnak” (bővebben ld. #Spiró György) sem kell ahhoz lenni, hogy az ember érezze ennek az ügynek a visszataszító, aljas mivoltát. És túl a konkrét ügyön ez az eset azt is bizonyítja, hogy mit jelent a "nemzeti patriotizmus", a "magyarság", a "nemzethez tartozás" a "hazaszeretet" a kormányoldal busásan megfizetett médialakájai számára.

Vásárhelyi Mária

Minden szavával, még az "a" betűkkel is egyetértek.!!!
Uriel
@kereső: Én még az írásjelekkel is egyetértek.
ómió
Az "érv", ugye, a "titokban" volt!? Legközelebb majd újsághírdetésben "tegye közhírré"!
colibri
Tipikus fideszes: lop, csal, hazudik. Semmi új nincs a nap alatt...
Giovanni Alba
@Baker: tegnap, 21:39
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a két dolog nem ugyanaz. Ennek a piócának a hivatalos, anyakönyvezett neve a bayerné, viszont Dobrev Klára nem vette fel a férje nevét. Ráadásul a Gyurcsány Ferencné Gyurcsány Ferenc édesanyjának a neve, aki vagy két éve meghalt, ezért a Dobrev Klárát alázni próbálók akarva-akaratlan kegyeletsértést követtek/követnek el.
Nyírfa
A hölgy természetesen a helyén van, szolgálja, amit szolgál - a szolgálat mint fogalom, fideszesek esetében elveszítette legnemesebb jelentését - , a bizonyítékok ellenére haja szála sem görbült. Az újságírót azonban mint ellenséget jól meg kell figyelni. Remélem, a rendőrség teszi a dolgát.
Giovanni Alba
@Nyírfa: ma, 09:13
Nem kellene az ügyészségnek hivatalból vizsgálatot indítania? Mert ugye ki tegyen feljelentést, ki a károsult? Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar állam, polt ilyenkor hol van, csak tán nem az Adrián?
Baker
@Giovanni Alba: így van, erre utaltam.
Nyírfa
@Giovanni Alba: Kéne, de diktatúrákban, különösen az olyan korruptakban, mint a magyar, nem szoktak. Majd megírja az Origo vagy a 888, hogy valójában Gyurcsánynén keresztül Soros még meg sem született dédunokája vette rá Bayernét ennek a csúnya tettnek az elkövetésére. A hogyant és a miértet majd kiokumulálja Orbán Goebbelse.
Engem csak az vigasztal ebben a történetben is, hogy EZEK mindig pórul járnak. Ki előbb, ki utóbb, de nincs menekvés. Minden igazságtétel a mi ünnepünk.
Baker
@magyar1: ha anyakönyvezésre hivatkozol, akkor kizárólag azok szólíthatók férjezett nevükön, akil felvették férjük nevét. Bár, ha ehy közszereplő hölgy megkülönbözteti magát és a myilvánosság eĺőtt leánykori nevét használja, akkor illene ezt tiszteletben tartani!

Az a véleményem a témában, hogy a férj nevének felvétele (vagy inkább a nő apja nevének eldobása!) nem a tiszteletről, hanem sokkal inkább a nő birtoklásáról, annak alárendelt szerepéről szól! Egy túlhaladott és megalázó hagyomány!
kereső
@Baker: Itt a legutóbbi példa. Az új köztársasági elnök. Nem Veresné Novák Katalin, hanem CSAK!! Novák Katalin. Pedig hivatalosan Veresné- de már nem használta minisztersége idején sem.
magyar1
@Baker: Egyetértek a mondandód második részével, de ezért kár perelni, csak az egyszerűség kedvéért mondhatják szerintem. Illene de nem sértő.
Toller Béla
Ha a pert elveszített, akkor az állását is el kellett volna veszítenie ! Lopott !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.