Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Blikk információi szerint Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának emberei végezhették az engedély nélküli megfigyeléseket Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, valamint a Ligetvédők pár tagja és egy ismert celeb ellen. 

Megszólalt Hadházy Ákos és a Belügyminisztérium is a megfigyelési ügyben
Fotó: Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, az ellenzéki összefogás zuglói képviselőjelöltje az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Illyés Tibor

Az RTL Híradó is beszámolt arról, hogy a Központi Nyomozó Főügyészségen vizsgálat folyik a BRFK Felderítő Főosztálya által végzett illegális megfigyelések ügyében tett bejelentés alapján. Ha egy ország rendőrsége egy mentelmi joggal bíró képviselőt jogtalanul megfigyel, az nagyon súlyos dolog, de megijedni , pláne félni nem kell. Az csak azt jelenti, hogy a hatalom gyáva.

- írta Hadházy Ákos közösségi oldalán megosztott bejegyzésében. Azt is megjegyezte, hogy a Belügyminisztérium "azóta közleményben megnyugtatott mindenkit, hogy semmilyen törvénytelen megfigyelést nem végeztek".

Sajnos a Pegazus botrány után is ezt mondták…

Hadházy Ákos szerint politikai okokból figyeltették meg a rendőrséggel – írja az RTL.hu.

Belügyminisztérium szerda este kiadott közleményében reagált a hírre:

Országgyűlési képviselőt a rendőrség – így a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya – nem figyelhet meg, tehát nem figyel meg. A képviselők munkásságának figyelemmel kisérése a választópolgárok, és nem a rendőrség feladata.

A minisztérium közleménye hozzátette,

a leplezett és a titkos információgyűjtésre alkalmas eszközök alkalmazásának szabályai Magyarországon egyértelműek, nyilvánosak. Azokat a Belügyminisztérium irányítása alatt álló szervek maradéktalanul betartják.

Azt is hangsúlyozták, sajnálattal veszik tudomásul, hogy

a média rendre az egyértelmű képtelenségek árnyékára figyel. Akik pedig még hajlandóak a légből kapott értesüléseket figyelemmel kísérni, előbb vagy utóbb azzal szembesülnek, hogy a valósághoz semmi vagy legalábbis nem sok közük van. Figyelemre méltó, hogy ezeknek az ügyeknek a szereplői azonosak, állítólagos ügyeiket ugyanazok hozzák nyilvánosságra

- írták még.

Az engedély nélküli megfigyelésről szóló információk nyomán a Központi Nyomozó Főügyészség már vizsgálódik Hadházy ügyében – írja a 168.hu.

Forrás: 168, Facebook

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
nem csak a függöny mögül leskelődik a kíváncsi ember, hanem aki teheti, az bizony lehallgat...az olyan izgi...
...az ilyen esetben fel kell nyitni egy piros borítékot a főnök páncéljából...a borítékban csak annyi:...tagadni...tagadni...tagadni...

Ok. Akkor most ez jön.
Béla333
Maffia állam erőszak szervezetei paranoiás módon működnek...
ómió
Ráhazudni, viszont, bármit - még "megfigyelést" is - lehet, efftársak!
Uriel
@ómió: "A következőt kell tennünk: szimulálni a rendszeres minőségi indikátorokat."
Nyírfa
Gondolom, nincs azon csodálkozni való, hogy Ákosnak hiszek.
ómió
@Uriel: Hülyeségek firkálása helyett miért nem azt teszed!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.