Azonnali kormányzati lépéseket sürgetett az élmiszerválság elkerülése érdekében csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője.

Toroczkai László az élelmiszerválságról: "új földosztást szeretnénk"

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Elmondta: a közeljövőben törvényjavaslat-csomagot nyújtanak be, amellyel stratégiai értékké minősítenék a hazai mezőgazdaságot és élelmiszeripart, egyebek mellett előírnák, hogy csak annak lehet Magyarországon termőföldje, aki azt megműveli, valamint korlátoznák egyes mezőgazdasági termékek nyersanyagként való kivitelét, mert azt a külföldi tulajdonosok által folytatott "egyfajta rablógazdálkodásnak" tekintik.

A Mi Hazánk elnök-frakcióvezetője hozzátette: újra kell építeni a magyarországi élelmiszeripart, egyebek mellett úgy, hogy állami beavatkozással 700 feldolgozóüzemet hoznak létre. Közölte: ez egy két évvel ezelőtti számításuk szerint mintegy háromezer milliárd forintos, gyorsan megtérülő befektetést igényelne, eredményeként pedig "garantáltan el tudjuk látni a magyar lakosságot élelmiszerrel".

Mi egy új földosztást szeretnénk

- jelentette ki Toroczkai László, hangsúlyozva, hogy nagyon sok magyart lehetne külföldről visszacsábítani azzal, ha állami vagy jelenleg meg nem művelt osztatlan közös tulajdonú földet adnának neki. Hozzátette: az árstop nem megoldás a problémákra. Hosszú távon egyetlen egy megoldás van: ha elindulunk az önellátás irányába – mondta.

Forrás: mti.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Azt hiszed, hogy a sok magyar idejön külföldről éhbérért dolgozni, a félanalfabáta Orbán stróman, meg a többi fidesz nemzeti oligarcha földjeire dolgozni. Senki nem kívánkozik jobbágyként leélni az életét.

"Siratják a semmit, a másét,
- A gróf tán épp agarász -
Érzik titkon, hogy az övék
E bús élet s a kalász."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Toroczkai nem szarozik... A lényeget mondja...

...csakhát...ugye...ellenzéki, ezért nem sok esélye van
Eladott Ország
Azt hiszed, hogy a sok magyar idejön külföldről éhbérért dolgozni, a félanalfabáta Orbán stróman, meg a többi fidesz nemzeti oligarcha földjeire dolgozni. Senki nem kívánkozik jobbágyként leélni az életét.

"Siratják a semmit, a másét,
- A gróf tán épp agarász -
Érzik titkon, hogy az övék
E bús élet s a kalász."
colibri
Toroczkai a saját földjét osztogassa! Majd akkor ötleteljen, ha mindenkinek! lesz annyi jövedelme, mint nekik ott a parlamentben!
Eladott Ország
@jesz: ma, 12:52 ♥ Mert a fidesz hordozza magában a bölcsek kövét, közben az eltelt 12 év alatt Európa koldusházává katapultálta az országot. A volt keleti blokk gazdaságát és életszinvonalát is ma már ánuszrózsán csókolhatjuk, nem hogy felzárkóztunk volna. Az eltelt 30 év után kaptunk egy posztkommunista tolvaj csürhét, telibeszart demokráciával, jogállammal! Ezt b@szhatjuk!
namihami
@jesz: 12.t2:. Hát, az, hogy a Toroczkai ""ellenzéki"" lenne? Van némi (igen erős) fenntartásom.
Bár a Fidesz ""társszervének"" a vezetője, de nem lepne meg, ha ettől a javaslattól holnaptól róla is kiderülne, hogy a ""vécébenadtaa kézbe"" vagy valami hasonló. Túl sok fideszes földesúr sarkára lépne ezzel az ötlettel. Oda lenne a munka nélkül felvehető földalapú- és egyéb potyatámogatás.
Logogrif
Egy senki emberke okoskodik ...Hol volt eddig ?
ómió
Igen!? És még mindig nem csatlakoztatok a "haladó baloldali" moslékkoalícióhoz!?
Csizmás Kond
Azt már nagyon rég megfogalmazták, hogy a termőföldet kötelező megműveli, csakhogy azt senki nem tartotta be, sőtkihasználva minden kiskapút csak a terület kellett hogy azt később továbbadja. Támogatom az ötletet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.