A madárinfluenza megjelenése miatt egy több mint 93 ezer állatot tartó pecsenyekacsa-telepet számolnak fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján csütörtökön.

93 ezres kacsatelepet számolt fel a Nébih madárinfluenza miatt

Fotó: nebih.hu

A hatóság közleménye szerint a gazdaságban az állatok megemelkedett elhullása és az idegrendszeri tünetek hívták fel az állattartó figyelmét a madárinfluenza lehetséges megjelenésére, a Nébih laboratóriuma pedig a vírus H5N1 altípusának jelenlétét igazolta az állományban.

Az állategészségügyi szakemberek a fertőzött gazdaság körül kijelölték a három kilométer sugarú védőkörzetet, valamint meghatározták a tíz kilométeres megfigyelési körzetet; e területeken további vizsgálatok indultak és életbe léptek a járványvédelmi és állatmozgatási korlátozások.

Mint írták, míg a hatóság laboratóriuma Magyarország eddig vírusmentes területén igazolta a madárinfluenza jelenlétét, addig Bács-Kiskun megyében és Csongrád-Csanád megyében – újabb kitörések következtében – tovább bővültek a korábban kijelölt, korlátozás alatt álló területek is.

Forrás: mti.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Egekben lesz a pecsenyekacsa ára. Majd ezt is ráfogják a háborúra. Mint a tojás árt. Mintha Ukrajna látná el az egész világot mindennel.
Kapanyél
1 kg kacsa testháj a sparban 3600,-ft!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.